Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Си требал да се пријавиш порано дека нема да полагаш, имаше посебни термини за тие што не биле во можност од икс причини (мада и за тоа не знам колку толерираат). Вака ќе мораш во август и ќе испуштиш прв уписен рок на факултетите.Јас денес не полагав зашто не бев во Македонија, има ли некој рок за тие што не полагале?
НЕ не се важи се што е шкртато е грешно жал ми еДечкии... дали ако си чкртнал(преправал) во прашањата за пополнување се важи поенот?? или не.
btw.. имав многу поправки јас![]()
Најискрено мене ми е многу гајле, секако не игра голема улога оваа матура на мојот понатамошен образовен процес. Образовниот систем ни е заебан до даска, професорите не доваѓаат на часови заради митинзи(озбилно), никој не се замара да ти предава во мојов случај програмирање, значи програмирање не се учи на тетратака него на компјутер а компјутер се купува на човек не на говедо. Единствено што имаме нацртано 2-3 графици математика на компјутер друго или на тетратка или седеме на часовите и на смартфони играме игрици. Моментално со 1 час неделно учење по сите предмети, завршуваш со 5,00 средно, од лично искуство ви кажувам. Затоа за матурантите, ако се во можност финансиски и ви е доста од овие срања, куферот и словенија или бугарија за факс па потоа барајте си ја иднината на пазар на кој ќе ви се цени трудот. Секако тоа важи за тие што не сакаат да клатат врати и да земат плати, туку дечки на кои им значи знаењето и сакаат утре поштено да си го вадат лебот.[DOUBLEPOST=1401559828][/DOUBLEPOST]Си требал да се пријавиш порано дека нема да полагаш, имаше посебни термини за тие што не биле во можност од икс причини (мада и за тоа не знам колку толерираат). Вака ќе мораш во август и ќе испуштиш прв уписен рок на факултетите.
Иначе, не ми сте јасни вие што се фали дека сте препишале...ај со соучениците мање више, али бубица.Да сакаат, во нормална држава, ќе ве најдат и ќе си полагате матура негде за 1-2 години, не знам како беше тоа.
1. глаголски именкиАј некој кој ги изнае одговорите на овие прашања нека ги напише.
1. Какви се именките “решение“ и “соопштение“ ? (апстрактни или конкретни)
2. Збирна множина од именката “планина“ ? (дали е планиње или шуми)
И некој ако е сигурен дека чкртањето на одговорите со дополнување не се признава, нека каже, ама да е сосема сигурен. Да си се помирам со тоа![]()