Матура

• Креатор на темата Креатор на темата elektro
  • Време на започнување Време на започнување
леле човече, замисли не ги дадат овие од 2007, ќе има рикање утре :D[DOUBLEPOST=1401490222][/DOUBLEPOST]
Абе мене само едно ме интересира(пошо сум како паднат од Марс, мува не ме лази...)
Прашањава какви се:
- само на заокружување
- дополнување
- прашање па одговор

Есеј знам дека се пишува, избираш една од две теми, ама прашањава од кој формат се. Ако се само заокружување(како есктерното), нема потреба за никаква паника.
од сите видови имаш прашања, највеќе се со заокружување.

не знам точно колку беа, отвори еден од тестови и провери.
на тестовите некако малку ми се гледаат :D затоа прашувам, дали се целосни тие тестови, или има повеќе прашања.
пошо се полага мислам 4 часа, шо според мене би требало голем(да не речам огромен) број прашања да има.

на тестовите некако малку ми се гледаат :D затоа прашувам, дали се целосни тие тестови, или има повеќе прашања.
пошо се полага мислам 4 часа, шо според мене би требало голем(да не речам огромен) број прашања да има.
повеќе време оди на есејот и читањето на тие најкрајните, што се за ретарди :D

повеќе време оди на есејот и читањето на тие најкрајните, што се за ретарди :D
3 часа се решава мислам и за разлика од Математика е тест за ретарди, да си слушал(а) од час имате сигурна 3 ка

3 часа се решава мислам и за разлика од Математика е тест за ретарди, да си слушал(а) од час имате сигурна 3 ка
трај човек, среќа што сме последна генерација со само еден задолжителен македонски, идните генерации нека му ја мислат. Инаку математика ми беше лесно оваа година за разлика од лани, 5ка имав ама сепак одбрав англиски бидејки е помалку замарање. :)

Има ли некој некои најнови информации во врска со прашањата што би можело да се падне? :)

Сите лафат ќе имало за ренесансата .. така да ...

Сите лафат ќе имало за ренесансата .. така да ...
за темата да, таа ќе е :) освен ако не не зезнат ептен лошо и ја сменат.
во врска со прашањата дали се знае нешто, да не ги провалил некој и има добра душа да сподели? :P

трај човек, среќа што сме последна генерација со само еден задолжителен македонски, идните генерации нека му ја мислат. Инаку математика ми беше лесно оваа година за разлика од лани, 5ка имав ама сепак одбрав англиски бидејки е помалку замарање. :)
Јас сум со Математика Македонски и Англиски, ама да извадам 2-3 математика сум среќен

во врска со темите колку е сигурно да бидат овие 2 ?
Човекот - центар на хуманизмот и ренесансата
Значењето на уметноста во животот на човекот

за темата да, таа ќе е :) освен ако не не зезнат ептен лошо и ја сменат.
во врска со прашањата дали се знае нешто, да не ги провалил некој и има добра душа да сподели? :P
Значи прашањата се тие од матријалот од прирачникот неможат они да измислуваат топла вода, таа е литературата штом темата е за хуманизам и ренесанса учи ја епохата иако е само 1/9 од тестот[DOUBLEPOST=1401492903][/DOUBLEPOST]
во врска со темите колку е сигурно да бидат овие 2 ?
Човекот - центар на хуманизмот и ренесансата
Значењето на уметноста во животот на човекот
Дека ке е таа тема тешко, но темата ке биде за нешто од Хуманизам и Ренесанса...можеби некое дело, можеби општо или пак некое друго срање за таа област

дај бе матурата август поправна ставете ја, мора да ја има некој. Иначе ќе положите сите, ама сите. Матурата е праена за пролазна оценка, попаметните ќе си лапнат 4 и 5.

Јас само што разбрав дека есејот ќе биде за Петре М Андреевски.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom