Матура

• Креатор на темата Креатор на темата elektro
  • Време на започнување Време на започнување
Јас само што разбрав дека есејот ќе биде за Петре М Андреевски.
убаво си е кажано за хуманизам и ренесанса, а и не верувам за слободната него да го стават.

Многу нови работи научив деновиве...прво дека постои водороден сулфур, сега дека Петре М. Андреевски пишувал во ремето на хуманизмот и ренесансата. :icon_lol::icon_lol:

Еве ги leak-нати
:pos::cuc: Ама сум се насмеал, втора ствар денеска после Seoski fudbal. :D

Иначе џабе ги чекате, нема ништо да дочекате, дочитајте и легнете одморете, не е убаво да се полага без спиење. Отсабајле едно несквикче или кафе, кој како си милува, пролистајте уште малку и терајте. :)

нели прво беше со 2 лика од хуманизмот и ренесансата да се објасни правецот па после ставија човекот како центар на хуманизмот и ренесансата кое од вие 2 ќе е сеа ?

нели прво беше со 2 лика од хуманизмот и ренесансата да се објасни правецот па после ставија човекот како центар на хуманизмот и ренесансата кое од вие 2 ќе е сеа ?
Нешто за Петре М. Андреевски ќе било сепак. Во комбинација со Матеја ќе го мотале Гане...така нешто.

Значи не се потресувајте ни за ова, ни енглески ни било што... кога ќе отидете на факс од септември, ќе се чудите на прв колоквиум (испит). Ќе сакате пак матура да полагате. Ок, зависи и што ќе студирате. Ама еве сеа би сакал пак македонски да полагам, еднаш да го пролистам прирачников...а ја римско си учам за ususfructus и слични ствари (прво нешто што ми дојде на памет).

првото, бидејки тоа стоеше на сајтот како објаснување на темата. Како што гледам повеќе одбираат анализа на ликовите Дон Кихот и Хамлет.

Само што ја завршив матурата Македонски и мислам дека беше прилично лесен тестот иако имаше конфузни прашања од кои повекее би пожеле да бидат одговор, додека есејот имаше лесна слободна тема и интересна тема од материјалот иако незнам како би ја напишале во 350-500 збора. Единстевно може да имам грешки во граматиката дека многу малку внимание посветив на тоа.

Малце глупо беше за Горио, 5 прашања имаше од кои се одговараа со исти одговор -_- па морав да филозофирам колку да не е исто.

Море тешкооо... Па овие не се нормални бре... Како И да е, напишав сѐ, иако не сум сигурен дека се е точно.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Според мене ептен лесно беше, додуша ние колективно си го решивме тестот и овој тестаторот само се ладеше, не остави да препишуваме.:D очекувам 5 па ќе видиме што ќе биде

Според мене ептен лесно беше, додуша ние колективно си го решивме тестот и овој тестаторот само се ладеше, не остави да препишуваме.:D очекувам 5 па ќе видиме што ќе биде
Во Михајло Пупин немаше препишување, барем во мојот клас имаше тестатор од Драчево Браќа Миладиновци мислам

ЕМУЦ Штип рулз човече :D
Иначе кога ќе има резултати?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom