Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Аха....е сега веќе јасно е. Затоа ме чудеше 0 па барем 1 да имаа.Значи гледам некои работи не ви се јасни.. Ако си паднат пишува 0, и само на паднатите им пишува на огласната табла во училиштата колку поени имаат, а на останатите им пишува перцентили.
А ако имаш >0 Значи си поминат. Еден другар лани имаше 2.13 и 2.17 и поминат беше.
Ги собираш просеците од сите години и после ги делиш со 4. Добиениот просек за сите години го множеш со 12.Може некој да објасни како се сметаат бодовите за се ?
Ова процентиве не ги разбирам, идат како ранг или ?
да не не ги имаш внесено во ливчето одговорите ?
Нема врска, оваа година повеќе матуранти ги имаа тестовите претходно, ја знаеа темата и англиски и македонски, дури и јас ја дознав колку беше проширено, а и подобри резултати значи повисок ранг, колку се послаби резултатите толку пониска границата треба да биде, значи ако лани била 97 за 5ка оваа година треба да биде дури повисока, исто и англиски и математика лани беше повисока. Колку се сеќавам една другарка со 97 немаше 5ка македонски ама тоа ти е, како ќе им текне така прават...Не е само до генерацијата , зависи и од какви се тестовите.
Исто така зависи и од колку луѓе ги имале тестовите пред време, нели.
Јасхахаха шит можеше и боље али задоволна сам можеше и полошо
македонски јазик и литература: оцена: 5 перцентилен ранг: 92.47
англиски јазик: оцена: 4 перцентилен ранг: 84.57
пиши на кирилицаПребарувањето не врати резултати!
Зашто не ми дава резултати???!!!
Па на кирилица пишувампиши на кирилица
супер сме поарно здравјеЈас
македонски јазик и литература: оцена: 5 перцентилен ранг: 92.47
англиски јазик: оцена: 4 перцентилен ранг: 71.28
Македонски идентично