Матура

• Креатор на темата Креатор на темата elektro
  • Време на започнување Време на започнување
Ц Ц Ц со 50 перцентилен ранг 4ка, а со 88, 5ка, е браво, лани со 97 дечките не можеа петка да видат македонски...а не ми се верува дека генерацијата е толку слаба за да мора толку да биде ниска границата...колку што читам најдобра генерација до сега со 3,3 просек за разлика од нашата лани која имаше 3,00, и после тоа ти бил образовен ситем...

Слабо математичари оваа година а? Не гледам никој досега да има полагано математика...

Слабо математичари оваа година а? Не гледам никој досега да има полагано математика...

Кај мене во школо на тие што им побарав по математика само 5 видов.......
И тоа 5 со 80 бода....

Инаку за мене македонски јазик и литература 4 82.64 англиски јазик 4 86.98, англиски ми е мака на така лешпер есеј да немам 5 ама здравје јас важно си сум задоволна :D

Мене двете ми се 5 , проверив и од послаби ученици ,на кои имаше и 3ки и 4ки. Само незнам колку се валидни...

Англиски 89,23 имам 4ка ... од колку е петката ???

Кај мене во школо на тие што им побарав по математика само 5 видов.......
И тоа 5 со 80 бода....

Инаку за мене македонски јазик и литература 4 82.64 англиски јазик 4 86.98, англиски ми е мака на така лешпер есеј да немам 5 ама здравје јас важно си сум задоволна :D
Кај мене 2ца имаше во цело школо и тие изгледа паднати се. Што не ми се верува мора некоја грешка да е
--- надополнето: Jul 9, 2011 5:02 PM ---
Не си сам :)
Ама ми смрди оти пишува 0, мора да има некој процент... 25 бода имам сигурно, корне резултатов.
Е па брат и тие кај мене шо се 0 имаат. Нема шанса мора барем 1,1 да имаат ако не друго.

Ц Ц Ц со 50 перцентилен ранг 4ка, а со 88, 5ка, е браво, лани со 97 дечките не можеа петка да видат македонски...а не ми се верува дека генерацијата е толку слаба за да мора толку да биде ниска границата...колку што читам најдобра генерација до сега со 3,3 просек за разлика од нашата лани која имаше 3,00, и после тоа ти бил образовен ситем...
Не е само до генерацијата , зависи и од какви се тестовите.
Исто така зависи и од колку луѓе ги имале тестовите пред време, нели.

Може некој да објасни како се сметаат бодовите за се ?

И македонски и англиски положено. Севкупно сум презадоволен! Три предмти со 4 Еден 5 и прокетна 5
Макеоднски со 4 43.02
Англиски со 4 59.91

Кај мене 2ца имаше во цело школо и тие изгледа паднати се. Што не ми се верува мора некоја грешка да е
--- надополнето: Jul 9, 2011 5:02 PM ---

Е па брат и тие кај мене шо се 0 имаат. Нема шанса мора барем 1,1 да имаат ако не друго.

Значи гледам некои работи не ви се јасни.. Ако си паднат пишува 0, и само на паднатите им пишува на огласната табла во училиштата колку поени имаат, а на останатите им пишува перцентили.

А ако имаш >0 Значи си поминат. Еден другар лани имаше 2.13 и 2.17 и поминат беше.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom