Аха....е сега веќе јасно е. Затоа ме чудеше 0 па барем 1 да имаа.Значи гледам некои работи не ви се јасни.. Ако си паднат пишува 0, и само на паднатите им пишува на огласната табла во училиштата колку поени имаат, а на останатите им пишува перцентили.
А ако имаш >0 Значи си поминат. Еден другар лани имаше 2.13 и 2.17 и поминат беше.
Ги собираш просеците од сите години и после ги делиш со 4. Добиениот просек за сите години го множеш со 12.Може некој да објасни како се сметаат бодовите за се ?
Покажуваат од колку ученици што полагале си бил подобар. Барем така на нас ни објаснуваа.Ова процентиве не ги разбирам, идат како ранг или ?
Ги имам внесено, ама мора да пишува некој процент колку имам извадено... не бива со 0. Ќе почекам до среда да видам на огласна табла, ако не ќе прежалам 1000 денари за приговор, не е можно ова.да не не ги имаш внесено во ливчето одговорите ?
Нема врска, оваа година повеќе матуранти ги имаа тестовите претходно, ја знаеа темата и англиски и македонски, дури и јас ја дознав колку беше проширено, а и подобри резултати значи повисок ранг, колку се послаби резултатите толку пониска границата треба да биде, значи ако лани била 97 за 5ка оваа година треба да биде дури повисока, исто и англиски и математика лани беше повисока. Колку се сеќавам една другарка со 97 немаше 5ка македонски ама тоа ти е, како ќе им текне така прават...Не е само до генерацијата , зависи и од какви се тестовите.
Исто така зависи и од колку луѓе ги имале тестовите пред време, нели.
Јасхахаха шит можеше и боље али задоволна сам можеше и полошо
македонски јазик и литература: оцена: 5 перцентилен ранг: 92.47
англиски јазик: оцена: 4 перцентилен ранг: 84.57
пиши на кирилицаПребарувањето не врати резултати!
Зашто не ми дава резултати???!!!
Па на кирилица пишувампиши на кирилица
супер сме поарно здравјеЈас
македонски јазик и литература: оцена: 5 перцентилен ранг: 92.47
англиски јазик: оцена: 4 перцентилен ранг: 71.28
Македонски идентично