Матура

• Креатор на темата Креатор на темата elektro
  • Време на започнување Време на започнување
Очекувано :))
македонски : 4
англиски : 3
За англиски ми е криво малце ама знаев дека ќе биде слаба уште тогаш кога излегов од училница ради тоа што некои прашања немав друга опција па морав со еци пеци пец да ги заокружувам :))

Некој да има другар/другарка со четворка над 98%? Колку да не ми биде криво бе.
Ќе поднесам приговор у секој случај.
И незнам како наредната година планираа да го изедначат бројот на матуранти шо полагат мат со матуранти шо полагат анг јазик. Можеби со разлика од над 1,0 у просек помеѓу двата предмета во однос на анг.
Серверот иако му е паднат, ако си упорен можно е да се логираш у датабазата на страната. Кликај рефреш по 100ина пати и ќе стигниш до целта. Тоа е . matura.gov.mk. Where "Service Unavailable" happens.
Се шо е на домеин .гов во МКД е или на слаб сервер, или без никаква заштита ,енкрипција (анти-хак). А треба да биде ГОВ поим за сигурност. Ебате државата.

епа треба - ама не се они КАЈГАНА да ги имаат најголемите капацитети у државава...

него ај да не идеме оф-топик браво за сите што имате солидни оценки ... да се упишете кај сакате ...

Македонски 3
Англиски 4
Историја 4
Право 4

Не е одлично ама не е ни лошо со оглед дека скоро книга не фатив :D

Македонски 3
Англиски 4

задоволен... :) само македонски очекував повеќе :)

Aнглиски имам 4 со 84,84 перцентили а македонски 5 со 98.29.
Англиски не сум баш најзадоволна ама се тешам со македонски :)

А шо е финтата... мој френд има 4 по македонски со 96,77 % ??

Од колку е уствари 5 ? :tapp:

Луѓе многу погрешно ги сфаќате ова перцентиливе. Другар ти што има 4ка со 96.77% не значи дека има 96 бода. Да речеме дека бодови за 5ка се од 91 до 100. Со тој перцентил (96.77) моја претпоставка е дека другар ти има 89 или 90 бода. Што значи за 1 или 2 бода нема петка. Да имал 91 бод ќе имал најверојатно 98.29%, како AdRi.

4 години у дрен по македонски имав 2 сеа 3 на матура , англиски 4 години имав 2 сеа 4 на матура , за матура не се спремав нешто посебно само макдонски можда малце , го читав помагалото за матура
за англиски неам коментар а за малку бодови и 5 ќе извадев , и сеа некој ќе рече не не мрзеле професорите , е не изглеа ја ѓи мрзев
ако некој можда знае како иде со тоа перцентилите нека пише

Некако обратно испаднаа резултатите. Мкд бев посамоуверен и мислев дека ќе биде 4ка (се надевав и на 5ка) .. Испадна 3ка :( !! - Се разочарав малце, и не ни ги видов бодовите. Ааа анг. (иако сум профи) по напишаното на матурата не очекував многу добар резултат. 4ка (84,??) - Не е лошо, со оглед на идиотските тросмислени Critical Reading прашања. Мислиш SAT полагаме .. :tapp:

У глобала подпросечна матура за мене. Можеше далеку подобро, али јбг книга не фатив (ниту прирачникот по мкд не го купив :$) ..

Мкд-3
Анг-4
Социо-3
Фило-5

4 години у дрен по македонски имав 2 сеа 3 на матура , англиски 4 години имав 2 сеа 4 на матура , за матура не се спремав нешто посебно само макдонски можда малце , го читав помагалото за матура
за англиски неам коментар а за малку бодови и 5 ќе извадев
, и сеа некој ќе рече не не мрзеле професорите , е не изглеа ја ѓи мрзев
ако некој можда знае како иде со тоа перцентилите нека пише
Немој веќе вакви коментари да постирате, ќе и го побиете мислењето на една многу паметна клинка :)

Mak - 4
Mat - 2
TK - 2
Info - 5

Знаев, затоа отидов до школо :)))

Македонски имам 4 со 85,39, математика 2 со 15 запирка нешто. Одлично, мислев ќе паднам математика :D

Кај нас со 15 поени математика беа паднати

Кај нас со 15 поени математика беа паднати

Не е тоа поени.

Имам еден другар со 3,11 по англиски, и 3.7 по македонски и пак не е паднат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom