Матура

• Креатор на темата Креатор на темата elektro
  • Време на започнување Време на започнување
Сега го гледам клучот, Небиднина најточна ми испадна :D

Мене на сите калкулатори различен број ми излегува :свиркам:

Ако пресметувате на калкулаторот на ФЕИТ, и сте полагале англиски втор екстерен, ви го множи со 1 наместо со 2
Исто и интерните доколку не сте полагале физика/информатика/странски јазик/електротехника ви ги множи со 1 наместо со 1,6 :)

Затоа најдобро проверете кои предмети (екстерни и интерни ви ги бара факултетот) и пресметајте си сами :)

Или пак, на кој факултет одите, со нивни калкулатор пресметувајте... не се замарајте со други :)

мислам дека само на финки калкулаторот е точен,на овој од Феит ми искача ко да добивам 1 ипол бод од 3ка математика со 23 перцентили,на финки ми искача 4 ипол.

Albanski jazik 92.51 - 4
Matematika 81.87 - 5

Kaj da go najdam kalkulatorot na masinski?

ПРЕСРЕЌЕН СУМ!
Македонски јазик 5 ( 97,62%)
Англиски јазик 5 (94,34 %)

Вкупно све за уписи според калкулаторот ми испаѓа 96,6 поени,на друг ми испадна 97...

Е сега,за уписи дали би имало удел и тоа што имам сите степени по шпански и сите степени по англиски јазик како и 4 степени италијански јазик ?Дали и тоа може да се вметне во уписните документи ?

Дипломи, сертификати и слични ствари, мислам дека не ги интересира при упис.

Се водат само по успех од средно и успех од матура :)

Hiperaktiv ти одговори веќе Дани. Само да ти кажам, веројатно одиш на Филолошки...таму оваа година ќе има приемни испити, ама како што разбрав, само на англиски (и книжевност и преведување/толкување).

Книга не чепнав, ни препишав, презадоволен од сопственото знаење. Англиски - 3 ; Македонски - 3

На кои факултети би можел да се пишам со 82,9 поени??
Фала ви многу. :)

Македонски 95,76 (5)
Англиски 86,5 (4)
Интерни предмети две 5 ки , проектна задача 5 , сите 5 ки од 1-4 година .... :)

Дали некој доброволец може да ми пресмета колку бодови или како беа тие перцентили имам вкупно што се потребни за запишувањето на факултет.​
..... се удавив од разни пресметки и се мислам погрешно пресметано имам :(

Дипломи, сертификати и слични ствари, мислам дека не ги интересира при упис.

Се водат само по успех од средно и успех од матура :)

доколку имаш диплома дека си бил во првите 3 места на државен/балкански/меѓународен натпревар за соодветната насока (пример математика/физика за електро) секоја диплома носи 3 поени екстра (ова во 2010)

imam vkupno 75 boda se na se... dali nekoj znae na koj fakulteti mozam da se zapisam bez kofinansiranje so 75 boda :P (od ovie filoloski,dif,ekonomski) seuste se dvoumam me biva za sport ali vo drzavava od sport retko koj vidol kar pa zatoa mi treba da razmislam

fala odnapred

Back
На врв Bottom