Матура

• Креатор на темата Креатор на темата elektro
  • Време на започнување Време на започнување
Сега го гледам клучот, Небиднина најточна ми испадна :D

Мене на сите калкулатори различен број ми излегува :свиркам:

Ако пресметувате на калкулаторот на ФЕИТ, и сте полагале англиски втор екстерен, ви го множи со 1 наместо со 2
Исто и интерните доколку не сте полагале физика/информатика/странски јазик/електротехника ви ги множи со 1 наместо со 1,6 :)

Затоа најдобро проверете кои предмети (екстерни и интерни ви ги бара факултетот) и пресметајте си сами :)

Или пак, на кој факултет одите, со нивни калкулатор пресметувајте... не се замарајте со други :)

мислам дека само на финки калкулаторот е точен,на овој од Феит ми искача ко да добивам 1 ипол бод од 3ка математика со 23 перцентили,на финки ми искача 4 ипол.

Albanski jazik 92.51 - 4
Matematika 81.87 - 5

Kaj da go najdam kalkulatorot na masinski?

ПРЕСРЕЌЕН СУМ!
Македонски јазик 5 ( 97,62%)
Англиски јазик 5 (94,34 %)

Вкупно све за уписи според калкулаторот ми испаѓа 96,6 поени,на друг ми испадна 97...

Е сега,за уписи дали би имало удел и тоа што имам сите степени по шпански и сите степени по англиски јазик како и 4 степени италијански јазик ?Дали и тоа може да се вметне во уписните документи ?

Дипломи, сертификати и слични ствари, мислам дека не ги интересира при упис.

Се водат само по успех од средно и успех од матура :)

Hiperaktiv ти одговори веќе Дани. Само да ти кажам, веројатно одиш на Филолошки...таму оваа година ќе има приемни испити, ама како што разбрав, само на англиски (и книжевност и преведување/толкување).

Книга не чепнав, ни препишав, презадоволен од сопственото знаење. Англиски - 3 ; Македонски - 3

На кои факултети би можел да се пишам со 82,9 поени??
Фала ви многу. :)

Македонски 95,76 (5)
Англиски 86,5 (4)
Интерни предмети две 5 ки , проектна задача 5 , сите 5 ки од 1-4 година .... :)

Дали некој доброволец може да ми пресмета колку бодови или како беа тие перцентили имам вкупно што се потребни за запишувањето на факултет.​
..... се удавив од разни пресметки и се мислам погрешно пресметано имам :(

Дипломи, сертификати и слични ствари, мислам дека не ги интересира при упис.

Се водат само по успех од средно и успех од матура :)

доколку имаш диплома дека си бил во првите 3 места на државен/балкански/меѓународен натпревар за соодветната насока (пример математика/физика за електро) секоја диплома носи 3 поени екстра (ова во 2010)

imam vkupno 75 boda se na se... dali nekoj znae na koj fakulteti mozam da se zapisam bez kofinansiranje so 75 boda :P (od ovie filoloski,dif,ekonomski) seuste se dvoumam me biva za sport ali vo drzavava od sport retko koj vidol kar pa zatoa mi treba da razmislam

fala odnapred

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom