Матура

• Креатор на темата Креатор на темата elektro
  • Време на започнување Време на започнување
педери еј англиски 3 ми стаиле а нема шанси се имав напишано а колку што гледам од клучот се скоро ми е точно а есејот башка имав 200 зборови напишано а писмото го пишував за никола младенов нешо него награда да му дадат и некој врмовец 100 посто ме оценувал и не ми дале бодови пичици еј...

педери еј англиски 3 ми стаиле а нема шанси се имав напишано а колку што гледам од клучот се скоро ми е точно а есејот башка имав 200 зборови напишано а писмото го пишував за никола младенов нешо него награда да му дадат и некој врмовец 100 посто ме оценувал и не ми дале бодови пичици еј...

Перцентилниот ранк има улога тука ;)
Сигурно имало голем број на подобри тестови од твојот, па си паднал на 3ка

:D:D:D sigurno e do toa hahhaha jas dve 3 ki zadovolen od toa kolku citav

Sent from my HTC Desire C using Tapatalk 2

еден другар се од мене препиша буквално од а до ш.. има 4 со 79 перцентили а ја иам 3 со 64...
--- надополнето: 9 јули 2013 во 14:16 ---
мора да поднесам приговор баш од љубопитство ке прежалам ако не сум у право 1000че ама сакам да видам баш есеите како ми ги оцениле

Само мене страната на матура.гов.мк не ми ја отвара :mad: Неможам перцентилите да си ги видам.

Видов јас на огласна, слабо ми испадна очекував барем една 5ка, али тоа е двете четворки

Зошто само на од феит калкулаторот ми излегува 89,86 а на финки и факултети околу 95. Голема разлика е.

Го гледам клучов по македонски, и си велам, ејјј, кој глупости имам трескано.

Зошто само на од феит калкулаторот ми излегува 89,86 а на финки и факултети околу 95. Голема разлика е.

Зависи со колку ти ги множи оцените од матура
Ако си одбрала предмети што ги бараат од факултетот, екстерниот се множи со 2 (2*оцената*перцентилниот ранк/100), а интерниот со 1,6... доколку предметите не се поврзани со факултетот, и екстерните и интерните се множат со 1 :)

Зависи со колку ти ги множи оцените од матура
Ако си одбрала предмети што ги бараат од факултетот, екстерниот се множи со 2 (2*оцената*перцентилниот ранк/100), а интерниот со 1,6... доколку предметите не се поврзани со факултетот, и екстерните и интерните се множат со 1 :)

Па мислам и за таму и за таму имам соодветни. Екстерни мак и мат, а интерни англиски и информатика.

Па мислам и за таму и за таму имам соодветни. Екстерни мак и мат, а интерни англиски и информатика.

Батали ги калкулаторите... пресметај си сама :)
Просечниот успех од средно се множи со 12
Оцената од проектна задача со 0.8
За предметите од матура, пишав погоре... и се тоа собери го :)

македонски јазик и литература 4 80,39​
англиски јазик 5 93,64​
Задоволен. Вкупно 96,75 поени од матура и успех. Кај мене и на ФИНКИ калкулаторот и на Факултети испаѓа исто.​

Шаринган не можеш да провериш како си оценет точно на есеите, освен ако не поднесеш приговор. Тогаш можеби (не сум сигурен) ќе можеш да отидеш на увид.

Иначе, нема врска оценката со перцентилниот ранг. Оценката има врска само со освоените бодови.

Калкулаторот на ФИНКИ користете го. Мада, кога ќе ја поднесувате електронската апликација за на факс (барем на УКИМ е така) самиот систем ќе ви пресмета колку имате.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom