Матура

• Креатор на темата Креатор на темата elektro
  • Време на започнување Време на започнување
Ајде некој кој се сеќава на извадокот од Хамлет што ни беше даден, нека каже во првиот дел што е претставено. Имаше како одговори Самоубиство, нешто поврзано со светот, мислам дека беше ништожноста на светот....
нешто поврзано со самоубиство беше одговоро 100%

Ете помина е ова незнам зошто толку паничевте :eek:
Абе си опуштен уште од сабајле, со музика, релаксирано, си влегвам внатре опуштен и си решавам...
Од она скриптата шо ни беше за матурата, можам да ви кажам дека имав прочитано само 150 страни од 380 шо беа, па пак го напишав цел тест !!!
Ама пред тоа одев секој ден на консултации кај професорката и таја кажваше со ред некој работи (првен граматика, а после и литература) а дома си ги решавав тестојте од минатите матури од 2008 до 2012 и после си ги проверував одговорите...

Прво почнав за Хамлет да решавам, читај читај, ги напишав првите 2 прашања и некако ми се здосади со Хамлет и го баталив :D Се префрлив на крај шо се 3те текста оние безвезните тука си читав и самиот одговор произлегуваше од текстот, ги напишав тие и пак се вратив на Хамлет, Сердарот, Дон Кихот, па граматиката и за на крај си го остајв есејот....

За тестаторот :cuc::cuc: Немам коментар, алал да му е, подобар да баравме немаше да најдиме :D Препишување на мртво во училница, си правиме муабет меѓу себе, гајле немаше батето :D
За есејот шо ми остана го имав на мало ливче и чекав 1 саат пред крај па да почнам да го пишам, ги со ставив ливчето под тестот и цело време си кревав си препишував, пиши, пиши, никако да допишам голем есејот ми беше 446 збора ! Го препишав цел па завршив...
Си имав остаено 2 прашања неодговорени реков да не биди ептен апла цел, ама ми ги кажа другарка ми па и нив ги напишав :)

П.С. Од овие одговорите од граматика Saja шо ги имаше клаено гледам негде 13/14 ми се точни од 15 шо се клаени така да добар сум тука (y)

Колку повеќе ја читам темава, толку повеќе грешки ќе си најдам. :D Како и да е, повеќе од 15 бода немам изгубено, па што сака нека е. :)

Незнам колку ќе бидат строги кон есејот, инаку според ова до сега имам убави шанси за 5 :)
Овие 2 дена со математиката ќе се занимавам :)

Како гадно се заебав што препишав 3-4 прашања од демек подобриве ученици, што имаат 5ки македонски, а знаев дека тоа неможе по некоја логика да се точни одговори на тие прашања. Али ај си реков сигурно они се у право, дека нели подобри...
Како и да е, задоволен сум иако можев многу подобро, али со оглед на тоа дека само делата ги имам прочитано и тоа разкажани и скриптата разлистана до 100-та страна, добро е:). Ми останаа можеби 5-6 прашања неодговорени и максимум 10-15 прашања неточни. Туку, едно прашање. Се бројат е, и, а... како зборови во есејот? Ако се бројат отиднав до 500 збора може у пм. :D

Се бројат, зошто да не се бројат...сврзници се. :D

мора ли на крајот од есејот да се напише колку збора има ? јас напишав 300 а сигурно се повеќе со сврзниците не ги броев на почетокот,се зафркнав јако дали и ќе го прегледат :facepalm:

А за која тема пишувавте?
И шо напишавте?
Јас триста глупости изнатропав на таа за читањето.
И имав 463 збора.

дај некој што памти да каже имаше едно - зачеток мислам дека беше од песната дали е тоа точниот одговор

дај некој што памти да каже имаше едно - зачеток мислам дека беше од песната дали е тоа точниот одговор
Јас спознание одговорив....

А за која тема пишувавте?
И шо напишавте?
Јас триста глупости изнатропав на таа за читањето.
И имав 463 збора.

и јас исто мавав што ми дојде хаах само јас имав 384 збора :P

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom