Матура

• Креатор на темата Креатор на темата elektro
  • Време на започнување Време на започнување
поените после матура ги пресметуваат како ке биди прелазот така???

Така и мене ми рекоа професорките.Е сега кој тврди дека ја нема нека даде доказ

Парадоксот на Диоген не е за матура. Второ, кажано е дека ќе биде од светска литература од 20.век (т.е. егзистенцијализам), а оваа книга е од Томе Арсовски.

Соопштение, молби, жалби и слични ствари нема да има. Кој не верува, нека отвори матури од претходни години.

На дечкото можда му дале посебна матура и притоа му кажале евентуално ако има нешто екстра, ова она.

Иначе само не знам како ги пресметувате кога викате дека без есеј не можеш ни тројка. Лани имало 90 поени (ако пресметав убаво), есејот е 13. Друго се' да ти е точно 2ка да не имаш?

Го читав воаhttp://www.matura.gov.mk/data_files/state_graduate/mk/2929_MAKEDONSKI jazik-drzavna matura-2009-2010.pdf сега што го стави Aoki, и гледам едно-две говорење. Ама коа ќе имале услови, тоа вајда од другите години натаки и усно ќе испрашуваат или?

Заборавиле на тоа, не вреди тоа. И така тоа интерна работа е, со професори од твое школо (барем таму пишува дека е интерен дел).

Bratce esej ti treba ako sakas da imas 4ka ili 5ka ama cim ti celis na neso ponisko togas ne bi trebalo da imas golem problem.

Tie prasanjata pozadi i neso malce od drugoto da cepnes/prepises i toa e toa...

Poise padnati barem od moe skolo imase na Angliski i Matematika pa poise fokusiraj se na angliskiot ti.

па јас барам нешто прелазно макар и 2ка да е

Јас ќе ја бирам слободната тема што ќе ни ја дадат сигурно ќе биде од опш живот, така да за многу ставови и ситуации имам свои мислења а и не ми е проблем да исфилозофирам за што и да е така да не се замарам со апсурдов како што знам и повеќе критериуми има незнам ова она вака така. .. земи си слободна тема и немај гајле :D

па јас барам нешто прелазно макар и 2ка да е
Ne dremi na forum togas poso ja taa dvojka nema da ti ja pisam a ne ni mozam.

Materijalot so ti go prativ gi sozdrzi najbitnite raboti koi se skrateni do maksimum pa citaj i mozebi neso ke ti ostane u glavata pa ke si olesnis i ke pomines.

Baraj go careto za angliski poso ako ne znaes nemas sansi da go polozis a varijantata so prepisuvanje ne sekogas uspeva.

2ta tekstra so trebase da se pisuvaat po Angliski mislam nosea 35 boda od mozni 70.

дечки дали некој знај колку професори има во една просторија дури се полага?

дечки дали некој знај колку професори има во една просторија дури се полага?
Еден ...надвор ќе има контролори кои ќе запишуваат кој колку се задржува во веце такви работи

Еден ...надвор ќе има контролори кои ќе запишуваат кој колку се задржува во веце такви работи

и шо врска има колку време ќе се задржи некој во ВЦ, шо ако го мани лошото да неможи 15 минути да излези? оние паузите 2 пати шо викат, сите излегват или кој како сака?

е како е тоа трансформирање

На пример:
Денес е топло и ќе одиме во парк. - составна
Денес е топло, значи ќе одиме во парк - заклучна
На вакви трансформации мислев...

и шо врска има колку време ќе се задржи некој во ВЦ, шо ако го мани лошото да неможи 15 минути да излези? оние паузите 2 пати шо викат, сите излегват или кој како сака?
Ne me drzi za zbor ama ne pushta dvajca oddednas u WC

Eden po eden mislam deka beshe..

ок тоа, зборот ми беше, разбрав дека имало 2 паузи од по 5-10 минути, сите заедно излегват или?
Minatata godina nemashe pauza kade shto za vreme na testot izleguvaat site zaedno. Kalakurnica bi nastanala togash.

Najverojatno sekoj covek si ima po pauza ili dve i moze da gi iskoristi samo koga nikoj drug od ucilnata ne e na pauza.

А колку ученици сме во училница ? Ученик на клупа ама колку ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom