Ај бе Пуно, еднаш мајкуму биди искрен. Односно, пробај да бидеш човек, ЧОВЕК!
Доста со празни демагогии од брљата, пробај со своја глава да размислуваш и свои заборови да употребуваш.
Кој ги уби децата на Смиљковско?
Премиерот? Или тој нарача,з ад а може да ве обвиниме?
Или некои идиоти, некои монструми, некои во чии очи само омраза и крв има?
А тие некои се погодија албанци.
Или?
За секое злосторство треба да има мотив.......
Може да има и без мотив, кога сторителите се болни, но тоа вие го отфрлате и велите дека организирано и за добивка на сите албанци се случи убиството.........
Мои сценарија кои неколку пати сум ги постирал:
- Може да се група хулигани, болни кои не знам како решиле да убијат, но тие хулигани инвестирале пари, а знаеме дека обичен хулиган нема да инвестира 10000 евра за било што, значи тие сами не го стореле тоа, имале помош.....
- На кој би и одговарало криза во Македонија?????
- на албанците според мене не им одговара криза....затоа што во 2001 сме инвестирале многу со жртви, со пари, со болка........
со интервенција на странците се запре конфликтот и се постигна компромис, според мене албанците го прифаќаат, ако се прифаќа компромисот тоа значи дека се помирени со оваа судбина, да живеат во ова држава, но каде ќе имаат подобра положба.......
Имаше индиции кои покажуваат дека има уште српски соработувачи кои се во високи позиции во државава, според мене властите овде и во србија работат координирано против албанците.......
Според мене самите власти и самата Србија сака дестабилизација на Македонија, знаеме кој не е помирен со рамковниот договор, знаеме која страна мисли дека со рамковниот се оптпиша капитулација на Македонија, знаеме на кој не им одговара општо оваа состојба каде албанецот се интегрира во општеството.........
Кој воопшто добива од ова убиство??
- обичниот граѓанин секако дека губи во секоја смисла, се креира несигурност, се губи довербата итн...
- што добиле албанците?
- се добива слика дека албанците се радикални исламисти
- на тој начин ќе се губи подршката од западнациве
- на тој начин им се дава оправдување на било каква акција на полицијата врз албански средини
- на тој начин уште повеќе мак. и срп. медиуми продолжуваат со пропагандата за оцрнување на албанците, како што во форумов се постираа слики, се вадеа работи од контекст.......
- албанците не добиваат ништо...........
- Што добиваат мак.срп. служби и општо овие две држави???
- сакаат да добиваат симпатии од западнациве дека еве се бориме против терористи...........
- сакаат да ја мобилизираат својата нација токму врз омразата кон албанците, ојакнајќи ја.......
- сакаат муслиманите македонци да се оградуваат од муслиманите албанци....
- сакаат христијаните албанци да се оградуваат од албанците муслимани.
- сакаат албанците да ги претстават како исламско зло со кои треба да се борат сите христијани...
Ако мислите дека службите ми размислувале два пати дали да жртвуваат невини деца за свои цели, се лажете, имало и други примери овде и во други држави каде се жртвуваше свое население за злобни цели......
Пр. Кулите близначки, нацистите кога ќе го палат германскиот парламент за да им ја префрлат вината кон комунистите, и ред други примери........