Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Gleaj si ja svojata matrica be gologuz a ne da mi drzis nekakvi primitivni "predavanja" tuka , koi i samiot ne znaes so sakas da kazes mocko edno .
Sto ne obvrnuvas vnimanie na tvoite ?
Samo ovie tri stranici se dovolni .
Што е доволно бе Генти кажи?
Убаво објасни членот,ако Љупчо дал предлог,кој воопшто не беше нормален,незначи дека и народот го прифаќа истиот.

За да се донесе одлука за размена на територии имаш претстава што настанува?
Најпрво референдум,а и многу нереди во земјава.
Неможеш ти на секој шарлатан да му веруваш.
И кај тебе во Косово функционира на истиот принцип,мнозинство.

Gleaj si ja svojata matrica be gologuz a ne da mi drzis nekakvi primitivni "predavanja" tuka , koi i samiot ne znaes so sakas da kazes mocko edno .
Се изнервира? :pos: Претпоставував, ти си од тие што се убедуваат самите себеси дека се поразлични.

Концептуално се разликувате, џабе објаснуваш. Ним ако Тачи, Бериша и Ахмети им речат да скокнат во Вардар и да се удават сите до последен, ќе го направат тоа. Затоа концептот дека народот може да не се согласи со нешто што им го предлага премиерот, актуелен или бивш им е нејасен. Кај нив е едноставно, Љубчо рекол = Македонците рекле, сега Грујо рекол = Македонците рекле. Таква им е матрицата, нема бегање од тоа.

Амин, рече дедо Боже, и плукна на нас со зеленја ркајца.
Ама пази,не било ништо сериозно тоа што бугарофилот го рекол,туку неверојатно глупав предлог.Не беше Љубчо кадија во земјава па сам да тужи сам да суди.

Незнам со мнозинствово како на по-друг начин да му го објаснам и предлог како исто да го објаснам.

Вака: шопојќе лујџе вељат сакет ваке да прает, таќе ќе биди, а другите шо неќет пошо се помалку, еден подолг.

Шљаурде, запери кречот од меѓу уши.

Ќе кољате деца бе?

Се изнервира? :pos: Претпоставував, ти си од тие што се убедуваат самите себеси дека се поразлични.
Ne sum koga e vo prasanje mojata nacija , no istovremeno ne ponizuvam druga nacija a ako ti si tolku "emancipiran" zosto ne obvrnis vnimanie na tvoite , tuku sekoj vtor od vas pisuva "Kakvi sme nie , sto sme nie ", trebate li ednaska da gi odtsranite vasite provokacii vrz nas ili ke prodolzete cel zivot vaka , i po TV mrezi i po novini taka i vo forumov ?
Na sto vi licime nie ?

Ne sum koga e vo prasanje mojata nacija , no istovremeno ne ponizuvam druga nacija a ako ti si tolku "emancipiran" zosto ne obvrnis vnimanie na tvoite , tuku sekoj vtor od vas pisuva "Kakvi sme nie , sto sme nie ", trebate li ednaska da gi odtsranite vasite provokacii vrz nas ili ke prodolzete cel zivot vaka , i po TV mrezi i po novini taka i vo forumov ?
Na sto vi licime nie ?

Izvini sto se mesam. Mene licno na incestoidni planinci.

Na sto vi licime nie ?
Вината за вашата лоша репутација меѓу луѓето е исклучиво ваша.Не можеш да очекуваш некој да има позитивно мислење за вас во услови кога убивате деца за Велигден и притоа ги подржувате убијците,не може да очекуваш меѓуетнички соживот кога викате смрт за каури и ги тепате по автобуси,се потсмевате на трагедија на цела група раселени и избркани лица од своите домови и говорите за внатрешна миграција.Со таков однос не можеш да бараш некој вас да ве цени или да ве смета за луѓе,барем немој од мене таква работа да барате,за останатите не сум одговорен,но се надевам дека ќе се свестат луѓето за какви крвопијци станува збор кога сте вие во прашање.
И биди радосен што нашите провокации се сведуваат на навреди,поточно објави на вистината која знае да биде навредлива,ние никогаш не би земале пушка во рака да убиваме невини Албанчиња кои отишле на рибарење пред Бајрам или да се потпишуваме со нож по грбот на некој невин Албанец само затоа што е Албанец.

Na sto vi licime nie ?
Па се додека владеат вашите глупави ставови и аргументи,така ќе си остане.

И се додека не ви дојде памет дека убијци не се бранат,туку нивниот акт е грозен и треба да се осуди.
И не ширите страв меѓу народот со џихад и "исламот ќе доминира во светот" знамиња,се додека не престанете да тепате баби на автобуски постојќи,додека не престанете да колете и тепате деца во автобуси,тогаш можеби ќе почнеме заедно да живееме.

Вината за вашата лоша репутација меѓу луѓето е исклучиво ваша.Не можеш да очекуваш некој да има позитивно мислење за вас во услови кога убивате деца за Велигден и притоа ги подржувате убијците,не може да очекуваш меѓуетнички соживот кога викате смрт за каури и ги тепате по автобуси,се потсмевате на трагедија на цела група раселени и избркани лица од своите домови и говорите за внатрешна миграција.Со таков однос не можеш да бараш некој вас да ве цени или да ве смета за луѓе,барем немој од мене таква работа да барате,за останатите не сум одговорен,но се надевам дека ќе се свестат луѓето за какви крвопијци станува збор кога сте вие во прашање.
И биди радосен што нашите провокации се сведуваат на навреди,поточно објави на вистината која знае да биде навредлива,ние никогаш не би земале пушка во рака да убиваме невини Албанчиња кои отишле на рибарење пред Бајрам или да се потпишуваме со нож по грбот на некој невин Албанец само затоа што е Албанец.
Ne opravduva nikoj edno takvo ubistvo kako vo S, Ezero , ne veruvam deka i tie radikalcite takvite ubojstva gi opravduvaat iako ne me interesiraat tie , no nie se uste imamo pravo da cekame dodeka ne se dokazuva nivnata vinovnost , deka imalo slucaevi vo ovaa drzava koga bile izmanipulirani sudskite procesi , a toa go znaeme dvajcata pa de ne gi spomnam , tolku za ova .
-A kazi mi kakva reputacija imate vie vo svetov cim nie sme vo vakva sostojba sto treba sekoj koj ke vleguva vo forumov da ne isprovocira so razni zborovi na bilo koja tema ?
Zimaj za primer PEJA , eden post pogore od tvojot e dovolen za sega da ti sluzi kako odgovor , drugo , i vi ste ubile deca , i toa bas deca , mali deca , i da ne gi nareduvam drugite raboti ?

@Werther
Ne e vistina , ste pocnele vie po albanski kuki da vlezete "Nerezi" za prvpat , i decata bea tepani vo Kisela Voda od maskirani luge , i toa spomni go , ili si zaborail ;)

@Werther
Ne e vistina , ste pocnele vie po albanski kuki da vlezete "Nerezi" za prvpat , i decata bea tepani vo Kisela Voda od maskirani luge , i toa spomni go , ili si zaborail ;)

Гнасо исто ли е "тепани" со брутално убиени бе?

Дај бе жити се што ги оставате ваквиве да смрдат у една ваква тема....

@Werther
Podetalni informaci od oviie na babati imas li za ovoj slucaj.....? Ili kolektivot taka ti kazal...?

И се додека не ви дојде памет дека убијци не се бранат,туку нивниот акт е грозен и треба да се осуди.
И не ширите страв меѓу народот со џихад и "исламот ќе доминира во светот" знамиња,се додека не престанете да тепате баби на автобуски постојќи,додека не престанете да колете и тепате деца во автобуси,тогаш можеби ќе почнеме заедно да живееме.

Додека ним не им се случи истото на своја кожа ке продолжат да ги бранат.А да беше Македонец во прашање 3та светска војна ке се дигнеше.
И ти стварно мислиш дека ке живееме сложно со нив?
Don't make me laugh.
Секогаш ке има барабишта.Секогаш ке има провокатори и личности кои ке им ги полнат главите на дечињата со омраза.Е така.

Додека ним не им се случи истото на своја кожа ке продолжат да ги бранат.А да беше Македонец во прашање 3та светска војна ке се дигнеше.
И ти стварно мислиш дека ке живееме сложно со нив?
Don't make me laugh.
Секогаш ке има барабишта.Секогаш ке има провокатори и личности кои ке им ги полнат главите на дечињата со омраза.Е така.
Види сега либерализмот и мултикултурализмот убава замисла се, и јас верував едно време,но пројде тоа.За мене се тоа е утопија.

Останува да видиме,иако и јас не верувам дека некогаш ќе живееме.
--- надополнето: 2 јануари 2013 во 19:18 ---
nareduvam drugite raboti ?

@Werther
Генти јас ќе ти ја спомнам 2001,Бриони,Мавровските работници,Вејце...

И мислам дека и доволно е.

Концептуално се разликувате, џабе објаснуваш. Ним ако Тачи, Бериша и Ахмети им речат да скокнат во Вардар и да се удават сите до последен, ќе го направат тоа. Затоа концептот дека народот може да не се согласи со нешто што им го предлага премиерот, актуелен или бивш им е нејасен. Кај нив е едноставно, Љубчо рекол = Македонците рекле, сега Грујо рекол = Македонците рекле. Таква им е матрицата, нема бегање од тоа.
Не бе. Не мора тие да им кажат да скокаат во Вардар за стварно сите да скокнат. Доста е оџата во џамија да им каже и сите еден по еден ќе изнаскокаат. Зарем не знаеш сеуште дека која од партиите во албанскиот блок ќе има мнозинство гласови одлучуваат оџите? За кого ќе речат тие да се гласа, за тој и се гласа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom