Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Зошто вие се сепариравте од Југославија, зошто Црна Гора, Словенија, Хрватска, Босна имаат право да се сепарираат а албанците немаат??
Заедно со Косово, дел од Македонија, јужна србија, и дел од Црна Гора имаше обиди да во исто време да се сепарираат од Југославија, но независноста на Македонија се одолговлекуваше работата.....

Puno ............ има разлика во работите Република Македонија т.е. СР Македонија беше Република односно федерална единка една од шесте федерални единки/Републики од екс СФР Југославија и имаше потполно легитимно право со референдум да се отцепи, а Косово т.е. САП Косово беше Покраина во рамките на СР Србија во таа екс СФР Југославија !
Федерална/Сојузна Република и Автономна Покраина не е исто !

Ne sum koga e vo prasanje mojata nacija , no istovremeno ne ponizuvam druga nacija a ako ti si tolku "emancipiran" zosto ne obvrnis vnimanie na tvoite , tuku sekoj vtor od vas pisuva "Kakvi sme nie , sto sme nie ", trebate li ednaska da gi odtsranite vasite provokacii vrz nas ili ke prodolzete cel zivot vaka , i po TV mrezi i po novini taka i vo forumov ?
Na sto vi licime nie ?
Јас не сум еманципиран, ни во наводници, ни без нив. Македонец сум и морам да се „движам“ во рамките на македонската ментална матрица. Не можеш да се одделиш така лесно од тоа. Не е природно. Постот во кој го цитирав Werther всушност беше наменет за тебе. Знаев дека ќе реагираш така. Цело време тврдиш дека се ставаш над ситуацијата, а изреагира типично албански. Не рече, во ред има такви ама има и поразлични Албанци. Веднаш застана во првите редови во одбрана на твојот етнички ров. Ете ти одговор зошто Македонците генерализираат кога се Албанците во прашање.

Јас на моите обрнувам внимание, ама не би дискутирал за тоа на јавен форум, а уште помалку со тебе. Ако се прашуваш зошто, одговорот ќе го најдеш во првата моја реченица во истиов пост. Ама ти не треба да си ист ко мене, барем по тоа како се декларираш.

Genti rasva be k....se kta jane fare perdhosur.

Jas odamna im obrnav vnimanie na makedoncite vo forumot ,oti gledam mnogu provocirat edmek nie sme zaostanati ,dojdeni od planina i ne znam sto drugo ,ama gospodata zaboravat da izlagat malce nadvor od maaloto kaj sto ziveat i da vidat nivnite braka makedonci po istocnite makedonski sela i gradovi ,tie se uste ziveat vo 1945 godina ,ne znat sto e svet ,pa edno blagodarenie ne INTERNETOT sega pocnat da vidat sto e svetot,za razlika od albancite ,posebno poloska kotlina sto za makedoncite realno se AMERIKA ,gledam se fativte za podrumot ,za emancipacia ,kultura ,vojska ova ona a vo realnost uste nemate nitu nacia nitu drzava ,ednaska anticki posle dve nedeli sllavo makedonci ,koga ve e.... grcite se fakate so rusite ,i ova dokazuva koi ste .

p.s . nekoj se fatil za odzata vo xhamia ,ami ne gledate kako se frlate vo voda za krstot ,zasto ne se frla vasiot pop da go fati krstot pa vie glupite " emancipirani " makedonci,za razlika od popot oxhovite bea sekogas prvi vo vojnite ,a vasite ve palat i samite begat
--- надополнето: 3 јануари 2013 во 09:05 ---
Genti rasva be k....se kta jane fare perdhosur.

Jas odamna im obrnav vnimanie na makedoncite vo forumot ,oti gledam mnogu provocirat edmek nie sme zaostanati ,dojdeni od planina i ne znam sto drugo ,ama gospodata zaboravat da izlagat malce nadvor od maaloto kaj sto ziveat i da vidat nivnite braka makedonci po istocnite makedonski sela i gradovi ,tie se uste ziveat vo 1945 godina ,ne znat sto e svet ,pa edno blagodarenie ne INTERNETOT sega pocnat da vidat sto e svetot,za razlika od albancite ,posebno poloska kotlina sto za makedoncite realno se AMERIKA ,gledam se fativte za podrumot ,za emancipacia ,kultura ,vojska ova ona a vo realnost uste nemate nitu nacia nitu drzava ,ednaska anticki posle dve nedeli sllavo makedonci ,koga ve e.... grcite se fakate so rusite ,i ova dokazuva koi ste .

p.s . nekoj se fatil za odzata vo xhamia ,ami ne gledate kako se frlate vo voda za krstot ,zasto ne se frla vasiot pop da go fati krstot pa vie glupite " emancipirani " makedonci,za razlika od popot oxhovite bea sekogas prvi vo vojnite ,a vasite ve palat i samite begat

Makedonija separatisticki se odvoila od Jugoslavija :pos: Majko mila, pa ti be puno pa ti be decko, ne znam sto da kazam za tebe.

Prvo, na referendum makedonija si izglasa nezavisnost i se odcepi od Jugoslavija no, teritorijata i pripadna. Nie niti zemavme puski, niti sme imale.

- Se odcepuvame?
- Se odcepuvame!!

Bidna i toa. Te molam ne mi gi poistovetuvaj VMRO so ONA.

ONA kje bide sto i VMRO ako Makedonija ja okupira Albanija, pa tie se borat za pravata na Albancite vo Albanija, svojata maticna zemja.

ONA ne moze da bide na isto ramniste kako VMRO niti vo Makedonija, nitu vo Srbija (Kosovo) nitu na bilo koe drugo mesto, koe sto ne e Albanija. So ova se fati vo stapica, se butna u pm :)

На Хрватите, словенците, босанците, албанците не им текна дека со референдум може да добијат независност, браво за македонците...........

Тогаш Македонија била турска, за каква Македонија ти мислиш??

Мене секогаш ми беше/е сомнително зошто Македонија доби независност милум, тоа е мистерија, но мислам дека знам зошто.......
--- надополнето: 3 јануари 2013 во 09:10 ---
Концептуално се разликувате, џабе објаснуваш. Ним ако Тачи, Бериша и Ахмети им речат да скокнат во Вардар и да се удават сите до последен, ќе го направат тоа. Затоа концептот дека народот може да не се согласи со нешто што им го предлага премиерот, актуелен или бивш им е нејасен. Кај нив е едноставно, Љубчо рекол = Македонците рекле, сега Грујо рекол = Македонците рекле. Таква им е матрицата, нема бегање од тоа.

Абе те молам, ти мене да ми кажуваш за концепти, па нели вие сте тие што излегувате на протести каде ве влечат вашите лидери, и пак не знаете за кого сте излегле............
--- надополнето: 3 јануари 2013 во 09:15 ---
Види сега либерализмот и мултикултурализмот убава замисла се, и јас верував едно време,но пројде тоа.За мене се тоа е утопија.

Останува да видиме,иако и јас не верувам дека некогаш ќе живееме.
--- надополнето: 2 јануари 2013 во 19:18 ---

Генти јас ќе ти ја спомнам 2001,Бриони,Мавровските работници,Вејце...

И мислам дека и доволно е.

Ајде да размислиме за кого мултикултурализмот денеска не чини???
Кој има мотив за да не успее мултикулти.???

На Хрватите, словенците, босанците, албанците не им текна дека со референдум може да добијат независност, браво за македонците...........

Тогаш Македонија била турска, за каква Македонија ти мислиш??

Мене секогаш ми беше/е сомнително зошто Македонија доби независност милум, тоа е мистерија, но мислам дека знам зошто.......
--- надополнето: 3 јануари 2013 во 09:10 ---

Абе те молам, ти мене да ми кажуваш за концепти, па нели вие сте тие што излегувате на протести каде ве влечат вашите лидери, и пак не знаете за кого сте излегле............
--- надополнето: 3 јануари 2013 во 09:15 ---

Ајде да размислиме за кого мултикултурализмот денеска не чини???
Кој има мотив за да не успее мултикулти.???
Ај бе Пуно, еднаш мајкуму биди искрен. Односно, пробај да бидеш човек, ЧОВЕК!
Доста со празни демагогии од брљата, пробај со своја глава да размислуваш и свои заборови да употребуваш.

Кој ги уби децата на Смиљковско?

Премиерот? Или тој нарача,з ад а може да ве обвиниме?

Или некои идиоти, некои монструми, некои во чии очи само омраза и крв има?
А тие некои се погодија албанци.
Или?

Ај бе Пуно, еднаш мајкуму биди искрен. Односно, пробај да бидеш човек, ЧОВЕК!
Доста со празни демагогии од брљата, пробај со своја глава да размислуваш и свои заборови да употребуваш.

Кој ги уби децата на Смиљковско?

Премиерот? Или тој нарача,з ад а може да ве обвиниме?

Или некои идиоти, некои монструми, некои во чии очи само омраза и крв има?
А тие некои се погодија албанци.
Или?

За секое злосторство треба да има мотив.......
Може да има и без мотив, кога сторителите се болни, но тоа вие го отфрлате и велите дека организирано и за добивка на сите албанци се случи убиството.........

Мои сценарија кои неколку пати сум ги постирал:
- Може да се група хулигани, болни кои не знам како решиле да убијат, но тие хулигани инвестирале пари, а знаеме дека обичен хулиган нема да инвестира 10000 евра за било што, значи тие сами не го стореле тоа, имале помош.....
- На кој би и одговарало криза во Македонија?????
- на албанците според мене не им одговара криза....затоа што во 2001 сме инвестирале многу со жртви, со пари, со болка........
со интервенција на странците се запре конфликтот и се постигна компромис, според мене албанците го прифаќаат, ако се прифаќа компромисот тоа значи дека се помирени со оваа судбина, да живеат во ова држава, но каде ќе имаат подобра положба.......

Имаше индиции кои покажуваат дека има уште српски соработувачи кои се во високи позиции во државава, според мене властите овде и во србија работат координирано против албанците.......
Според мене самите власти и самата Србија сака дестабилизација на Македонија, знаеме кој не е помирен со рамковниот договор, знаеме која страна мисли дека со рамковниот се оптпиша капитулација на Македонија, знаеме на кој не им одговара општо оваа состојба каде албанецот се интегрира во општеството.........

Кој воопшто добива од ова убиство??
- обичниот граѓанин секако дека губи во секоја смисла, се креира несигурност, се губи довербата итн...
- што добиле албанците?
- се добива слика дека албанците се радикални исламисти
- на тој начин ќе се губи подршката од западнациве
- на тој начин им се дава оправдување на било каква акција на полицијата врз албански средини
- на тој начин уште повеќе мак. и срп. медиуми продолжуваат со пропагандата за оцрнување на албанците, како што во форумов се постираа слики, се вадеа работи од контекст.......
- албанците не добиваат ништо...........

- Што добиваат мак.срп. служби и општо овие две држави???
- сакаат да добиваат симпатии од западнациве дека еве се бориме против терористи...........
- сакаат да ја мобилизираат својата нација токму врз омразата кон албанците, ојакнајќи ја.......
- сакаат муслиманите македонци да се оградуваат од муслиманите албанци....
- сакаат христијаните албанци да се оградуваат од албанците муслимани.
- сакаат албанците да ги претстават како исламско зло со кои треба да се борат сите христијани...
Ако мислите дека службите ми размислувале два пати дали да жртвуваат невини деца за свои цели, се лажете, имало и други примери овде и во други држави каде се жртвуваше свое население за злобни цели......
Пр. Кулите близначки, нацистите кога ќе го палат германскиот парламент за да им ја префрлат вината кон комунистите, и ред други примери........

Бљабљабљабља......бљабљасрпскислужбибља бљабљабља нацистибљабљабља рајхстаг кулиблизнчкибљабљабљабљабљаниемирвиетензијабљабљабља

Мамлаз шпонедрски.

Бљабљабљабља...самисигиѕбивтезанасда не обвините бљабљабља

Four lions сценарио бе бљабљач шошонерски....

Let's blow up a Mosque!
Why? Our people go there to pray.
We'll radicalize the moderates.

No, let's blow up something big!

Like what?
Let's blow up internet!

Тој ти е муабетот е шашмур!

Крволоци ги убија децата. Од твоите соплеменици!

И затоа најљубезно те молам ако не сакаш наскоро да има вратка, да се повлечеш од ваквитетеми, каде нервираш со ставовите дека "кутри" шондреци лежат робија, бидејќи машки фирзер по дефиниција е педер, следствено не може да е терориста и дека сами сме си ги убиле децата.

Ебате малумниот со маЉоумни тези.

А бе, крши, земи книга, прочитај, доста идеш по умот на малоумни оџи и селски главатари.

Убијци се, дури и познати се од претоа како упаѓале во школи за да колат и претепуваат каурски деца.

А вие што ги браните да даде Господ инфламаторни хемороиди да ви се појават а освен грав да немате што друго да јадете. Среќни празници.

Бљабљабљабља......бљабљасрпскислужбибља бљабљабља нацистибљабљабља рајхстаг кулиблизнчкибљабљабљабљабљаниемирвиетензијабљабљабља

Мамлаз шпонедрски.

Бљабљабљабља...самисигиѕбивтезанасда не обвините бљабљабља

Four lions сценарио бе бљабљач шошонерски....

Let's blow up a Mosque!
Why? Our people go there to pray.
We'll radicalize the moderates.

No, let's blow up something big!

Like what?
Let's blow up internet!

Тој ти е муабетот е шашмур!

Крволоци ги убија децата. Од твоите соплеменици!

И затоа најљубезно те молам ако не сакаш наскоро да има вратка, да се повлечеш од ваквитетеми, каде нервираш со ставовите дека "кутри" шондреци лежат робија, бидејќи машки фирзер по дефиниција е педер, следствено не може да е терориста и дека сами сме си ги убиле децата.

Ебате малумниот со маЉоумни тези.

А бе, крши, земи книга, прочитај, доста идеш по умот на малоумни оџи и селски главатари.

Сигурно живееш во друга димензија...........што да ти кажам друго..........
Намерата не ми беше да навредувам, ниту да провоцирам, и гледаш дека не ја исклучувам можноста да убијците се група албанци..........
Муабетот ми е дека не добиваме ништо ако се убијат невини деца.......

Аман бе, зарем очекувате да каже: - Нека скапат маме им ебам, убија деца на нивни најголем празник!
Нема тоа да го дочекате. Човечкиот код, моралот и етиката кај нив, се после Исламот и национот.
Подобро е да се посветиме на неалбанците кои сеуште спијат или се преправаат. За жал и после оваа 2012-та, сеуште има такви. Помалку се од порано (требаше да се деси катастрофа за да се свестат), но ги има.

Аман бе, зарем очекувате да каже: - Нека скапат маме им ебам, убија деца на нивни најголем празник!
Нема тоа да го дочекате. Човечкиот код, моралот и етиката кај нив, се после Исламот и национот.
Подобро е да се посветиме на неалбанците кои сеуште спијат или се преправаат. За жал и после оваа 2012-та, сеуште има такви. Помалку се од порано (требаше да се деси катастрофа за да се свестат), но ги има.

Човечки е да се осуди убиство на дете, камоли група деца, и тоа на најголемиот празник за тие деца.

Нечовечки е дасе шпекулира со разни сценарија за да се оправдаат своите.

Фа исколеа македонци, рисјани, куп албански деца на бајрам, прв ќе бев на улица за да се линчуваат, а не да се бранат убијци.
Ама ние не убиваме деца, ни во вторник, ни во петок, ни на празник, ни во делник.

Човечки е да се осуди убиство на дете, камоли група деца, и тоа на најголемиот празник за тие деца.

Нечовечки е дасе шпекулира со разни сценарија за да се оправдаат своите.

Фа исколеа македонци, рисјани, куп албански деца на бајрам, прв ќе бев на улица за да се линчуваат, а не да се бранат убијци.
Ама ние не убиваме деца, ни во вторник, ни во петок, ни на празник, ни во делник.

И осудувано е, најди еден форумски член кој не го осудил убиството........

Имам право да изјаснувам мое мислење, ако тебе ти изгледа како провокација, тоа не е мој проблем......

Ако македонци ќе убиваа албанци за бајрам, ќе барав сторителите да се осудат....сигурно немаше да викам : инцестоидна нација, племе, планинци, целиот народ е крив, сите сте убијци........

Јас сум против овој пример:
- Алкаеда ги урна кулите близначки, и одма да го окупираме Ирак, и после некој ирачан кога ќе протестира против окупацијата, ќе биде именуван како човек кој ги брани терористите...........

Истата работа се прави овде...........

Кај нас сосема нешто друго е наопаку:

Во Индија 6 мажи силуваа 23 годишна студентка во јавен автобус, и ја претепаа неа и нејзиниот пријател по што таа почина 13 дена подоцна. Индија се крена на протести по овој грозоморен чин, протестите не запреа ни еден ден. На убијците ќе им се суди по забрзана постапка и ќе добијат смртна казна која постои во нивниот правосуден систем но ретко се доделува. Ни еден адвокат не сака да ги брани затоа што сметаат дека е неморално. Се отвораат дискусии за правата на жената кои понатаму ќе вродат со нови подобрени закони за заштита на жените...

Што се случи кај нас?

Беа убиени четири деца кои отидоа на риболов. Кој протестираше? Протестираа „загрижените“ за правата на осомничените. Дискусии околу радикалниот ислам, финансирањето на џамии од С.А. и се повеќе брадести ликови во џипови... 0 (со букви, нула). Решавање на проблемите?

Кои проблеми...?

Оваа држава е превртена наопаку, како да ја смислиле во Топ листа надреалиста.

За секое злосторство треба да има мотив.......
Може да има и без мотив, кога сторителите се болни, но тоа вие го отфрлате и велите дека организирано и за добивка на сите албанци се случи убиството.........

Мои сценарија кои неколку пати сум ги постирал:
- Може да се група хулигани, болни кои не знам како решиле да убијат, но тие хулигани инвестирале пари, а знаеме дека обичен хулиган нема да инвестира 10000 евра за било што, значи тие сами не го стореле тоа, имале помош.....
- На кој би и одговарало криза во Македонија?????
- на албанците според мене не им одговара криза....затоа што во 2001 сме инвестирале многу со жртви, со пари, со болка........
со интервенција на странците се запре конфликтот и се постигна компромис, според мене албанците го прифаќаат, ако се прифаќа компромисот тоа значи дека се помирени со оваа судбина, да живеат во ова држава, но каде ќе имаат подобра положба.......

Имаше индиции кои покажуваат дека има уште српски соработувачи кои се во високи позиции во државава, според мене властите овде и во србија работат координирано против албанците.......
Според мене самите власти и самата Србија сака дестабилизација на Македонија, знаеме кој не е помирен со рамковниот договор, знаеме која страна мисли дека со рамковниот се оптпиша капитулација на Македонија, знаеме на кој не им одговара општо оваа состојба каде албанецот се интегрира во општеството.........

Кој воопшто добива од ова убиство??
- обичниот граѓанин секако дека губи во секоја смисла, се креира несигурност, се губи довербата итн...
- што добиле албанците?
- се добива слика дека албанците се радикални исламисти
- на тој начин ќе се губи подршката од западнациве
- на тој начин им се дава оправдување на било каква акција на полицијата врз албански средини
- на тој начин уште повеќе мак. и срп. медиуми продолжуваат со пропагандата за оцрнување на албанците, како што во форумов се постираа слики, се вадеа работи од контекст.......
- албанците не добиваат ништо...........

- Што добиваат мак.срп. служби и општо овие две држави???
- сакаат да добиваат симпатии од западнациве дека еве се бориме против терористи...........
- сакаат да ја мобилизираат својата нација токму врз омразата кон албанците, ојакнајќи ја.......
- сакаат муслиманите македонци да се оградуваат од муслиманите албанци....
- сакаат христијаните албанци да се оградуваат од албанците муслимани.
- сакаат албанците да ги претстават како исламско зло со кои треба да се борат сите христијани...
Ако мислите дека службите ми размислувале два пати дали да жртвуваат невини деца за свои цели, се лажете, имало и други примери овде и во други држави каде се жртвуваше свое население за злобни цели......
Пр. Кулите близначки, нацистите кога ќе го палат германскиот парламент за да им ја префрлат вината кон комунистите, и ред други примери........

Пуно, да те потсетам дека и САД осудија тројца албанци од Дебар (Ељвир, Шаин и Дритан Дука) за заговор поттикнат од радикален исламизам. Осудени се на ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР заради планирање џихадски напади- http://www.vest.com.mk/?ItemID=DD57E7DBDF32454EBE28C3EBDE6FCEA4

Еве и статија од Њујорк Тајмс каде и некои нивни роднини од Македонија зборат дека тоа било “политичка пропаганда’’ : http://www.nytimes.com/2007/05/10/nyregion/10plot.html?pagewanted=all&_r=0

И Америка покажа со судски пресуди дека постојат албански џихадистички радикални структури (по потекло од Дебар а делувале милитатно-џихадски во САД), а сега задача на демократска Македонија е да се бори со постојните радикални исламисти во РМ законски, во согласност со Уставот, меѓународното право и светската коалиција против џихадскиот терор, со цел Македонија да го заштити основното човеково право на живот и слободно движење на сите нејзини жители насекаде во РМ.

Зарем тепањето и малтретирањето христијани по автобуси и улица, мотивирано од исламистички џихадски побуди и создавање страв со крајна џихадистичка цел - верско чистење на христијаните од Скопје, не е радикален џихад???????

Добро бе зарем не гледате дека беше убаво изрежирано и дека станува збор за радикални исламисти повторувам радикални исламисти кои презедоа неколку џамии и за кои УБК твр4деше дека "знае кои се и дека ситуацијата е под контрола",

Ајде потсетете се или прашајте постарите дали за време СФРЈ па и краљевина и Турско Македонците и Муслиманите некогаш се мразеле по верски основ?

Одговорот е НЕ барем за Македонија се до конфликтот каде имаше терористички методи користени од страна на т.н ОНА, моментално и двајцата пастири(гвујо и Амети) си играат со нервите на граѓаните вршејќи поделба поточно мислам дека и 2001 кога беше војната не бевме толку поделени а имаше дури и албанци во АРМ, од другата страна беа Косовари поддржани од локални Дилери и лица кои имаа за лежење во Идризово а потоа и присилни мобилизации нели од 4 деца едно ќе оставите па ќе ве пуштиме да си одите додека трае рокот за евакуација-што значи АРМ ги штитеше своите граѓани во случајов и Албанци и Македонци, имаше и летоци на 300 јазици за да цивилите се евакуираат и навистина колатералната штета беше сведена на минимум освен користењето на жив штит, сега се што требаше да се стори е да се осудат хашките случаи но да се осудат ТУКА, Хаг ги отфрли нормално бидејќи АРМ се бореше со терористичка организација а не регуларна војска(на која подоцна НИЕ и дадовме легитимитет со преговарањата), сега што пастирите си чучат еден врз друг и играат нати го дај ми го кога се во прашање национални интереси јебига ние ги биравме-Играјте тенис.

Ја следев темата и ме мотивираше да коментирам и да побарам да се стави во канта бидејќи настанот беше претходната година а има и коментари кои се непристојни и не одговараат на возраста на Х членови кои пишуваат мбез разлика на етничка, верска и кој ти знае каква припадност.

Ако ви се дебатира за овој случај, кој е прв во нашата Историја тогаш мислам дека треба да се дебатира во подфорум Право, па да се изјаснат првен правниците па потоа да видиме што и како.
--- надополнето: 3 јануари 2013 во 13:50 ---
демократска Македонија е да се бори со постојните радикални исламисти во РМ законски, во согласност со Уставот, меѓународното право и светската коалиција против џихадскиот терор, со цел Македонија да го заштити основното човеково право на живот и слободно движење на сите нејзини жители насекаде во РМ.

Која демократска бе, знаеш ли што збориш-па ги Амнестираа за да седнат на власт гвујо чучна кај али тоа и врапци го знаат.

Зарем тепањето и малтретирањето христијани по автобуси и улица, мотивирано од исламистички џихадски побуди и создавање страв со крајна џихадистичка цел - верско чистење на христијаните од Скопје, не е радикален џихад???????

Тоа е работа на МВР, зарем алфите и останатите фаќаат само таму некои македонци а на другата страна не важи законот како што вели еден граѓанин-тоа е до власта.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom