Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Има разлики меѓу примерите, но едно е взаемно, и двете организации имаат непријател институција/окупатор.....
Она/Вмро била именувана како терористичка од институциите/отоманска империја.......

Зошто вие се сепариравте од Југославија, зошто Црна Гора, Словенија, Хрватска, Босна имаат право да се сепарираат а албанците немаат??
Заедно со Косово, дел од Македонија, јужна србија, и дел од Црна Гора имаше обиди да во исто време да се сепарираат од Југославија, но независноста на Македонија се одолговлекуваше работата.....
ВМРО не била именувана како терористичка организација.
Кој бил на ОНА окупаторот.

Одговор за вториот дел од постот::facepalm:
--- надополнето: 2 јануари 2013 во 16:30 ---
Vo toa vreme toj ti bese premier , tokmu vo vremeto na 2001 , deka sakase podelba na MK toa neznam koj Makedonec ne go znae osven tebe , najiskreno . Ili zboruvame objektivno ili da go ostaime ovoj muabet .
Не подлеба,размена на територии,но беше отфрлена.
Не одлучува премиерот со целата држава што ќе биде.

Ај сега со Пуно признајте си дека УЧК се терористи и бараа дел од Македонија.
Да бидеме објективни нели,како што ти велиш.

;)

Она/Вмро била именувана како терористичка од институциите/отоманска империја.......
Molim ti se ...
Objasni protiv kogo se borel VMRO i za koja cel....istoto i za ona.....
I pocekaj da gi stavam rozevite naocari....ajde provokatoru...cekam....

Genti. Во Македонија мнозинството одлучува што ќе биде,а не премиерот.

Размената на територии беше предлог,од глупиот бугарофил Георгиевски.

Genti. Во Македонија мнозинството одлучува што ќе биде,а не премиерот.

Размената на територии беше предлог,од глупиот бугарофил Георгиевски.
E pa gleas , prvo kaznisi gi tvoite koi ste gi glasale dobrovolno i istite bile za podelba na MK pred da gi krivis drugite.

ВМРО не била именувана како терористичка организација.
Кој бил на ОНА окупаторот.

Одговор за вториот дел од постот::facepalm:
--- надополнето: 2 јануари 2013 во 16:30 ---

Не подлеба,размена на територии,но беше отфрлена.
Не одлучува премиерот со целата држава што ќе биде.

Ај сега со Пуно признајте си дека УЧК се терористи и бараа дел од Македонија.
Да бидеме објективни нели,како што ти велиш.

;)

Ако не терористичка, тогаш имало друго име, кое се разбира е во негативе аспект дадено од страна на турците......
- Југославија, или СКС, или не знам како се викаше тогаш....

Ај кажи ти што е разликата во тоа што вие македонците заслужувате независност на албанците во Косово не.......

Она била ослободителна армија, жалам што се убедив дека секогаш ќе бидеме на спротиставени страни на дебатава за каква била ОНа....

Да, според мое мислење, Она се бореше за ослободување на територии, или како што вие викате одземање македонски територии, но се направило компромис кој е прифатен од наша страна, компромис за кој јас мислам дека вие не го прифаќате затоа што ние го прифаќавме, и подифолт мислите дека е штетно за вас.........

E pa gleas , prvo kaznisi gi tvoite koi ste gi glasale dobrovolno i istite bile za podelba na MK pred da gi krivis drugite.
Никој не гласал бе човек.
Тоа беше предлог,експресно отфрлен,кое гласање што бладаш.
--- надополнето: 2 јануари 2013 во 16:38 ---
Ако не терористичка, тогаш имало друго име, кое се разбира е во негативе аспект дадено од страна на турците......
- Југославија, или СКС, или не знам како се викаше тогаш....

Ај кажи ти што е разликата во тоа што вие македонците заслужувате независност на албанците во Косово не.......

Она била ослободителна армија, жалам што се убедив дека секогаш ќе бидеме на спротиставени страни на дебатава за каква била ОНа....

Да, според мое мислење, Она се бореше за ослободување на територии, или како што вие викате одземање македонски територии, но се направило компромис кој е прифатен од наша страна, компромис за кој јас мислам дека вие не го прифаќате затоа што ние го прифаќавме, и подифолт мислите дека е штетно за вас.........
Пуно ќе ти повторам.

Постои резолуција за Косово.Крај.

Koj go glasal Lupco , negovata partija vo toa vreme ?
Razberes sega ?
И што?
Ти разбираш дека мнозинството одлучува или ќе тераш инат?
Тоа беше предлог и не за поделба,туку размена на територии,отфрлен експресно.

Мнозинство пријателе,мнозинство.Така функционира државава.

Ja nemav premier , nitu pak imam , nitu pak go smetam nekoj denes za moj premier .
I neme prasuj kako policaec drugpat deka ne sum tvoe dete jas .
Znaci ti nemas drzava ...nacionalsnost ...znaci ne postois...ili si od druga planeta?
PS:Ne ne ...vas koa ve prasuva policaec vie vo podrum.....vtorovo .....nedaj boze da si moe dete...!!!

Sorry za offtopik....ama morav....:)

Makedonija separatisticki se odvoila od Jugoslavija :pos: Majko mila, pa ti be puno pa ti be decko, ne znam sto da kazam za tebe.

Prvo, na referendum makedonija si izglasa nezavisnost i se odcepi od Jugoslavija no, teritorijata i pripadna. Nie niti zemavme puski, niti sme imale.

- Se odcepuvame?
- Se odcepuvame!!

Bidna i toa. Te molam ne mi gi poistovetuvaj VMRO so ONA.

ONA kje bide sto i VMRO ako Makedonija ja okupira Albanija, pa tie se borat za pravata na Albancite vo Albanija, svojata maticna zemja.

ONA ne moze da bide na isto ramniste kako VMRO niti vo Makedonija, nitu vo Srbija (Kosovo) nitu na bilo koe drugo mesto, koe sto ne e Albanija. So ova se fati vo stapica, se butna u pm :)

И што?
Ти разбираш дека мнозинството одлучува или ќе тераш инат?
Тоа беше предлог и не за поделба,туку размена на територии,отфрлен експресно.

Мнозинство пријателе,мнозинство.Така функционира државава.
Концептуално се разликувате, џабе објаснуваш. Ним ако Тачи, Бериша и Ахмети им речат да скокнат во Вардар и да се удават сите до последен, ќе го направат тоа. Затоа концептот дека народот може да не се согласи со нешто што им го предлага премиерот, актуелен или бивш им е нејасен. Кај нив е едноставно, Љубчо рекол = Македонците рекле, сега Грујо рекол = Македонците рекле. Таква им е матрицата, нема бегање од тоа.

Концептуално се разликувате, џабе објаснуваш. Ним ако Тачи, Бериша и Ахмети им речат да скокнат во Вардар и да се удават сите до последен, ќе го направат тоа. Затоа концептот дека народот може да не се согласи со нешто што им го предлага премиерот, актуелен или бивш им е нејасен. Кај нив е едноставно, Љубчо рекол = Македонците рекле, сега Грујо рекол = Македонците рекле. Таква им е матрицата, нема бегање од тоа.
Ама пази,не било ништо сериозно тоа што бугарофилот го рекол,туку неверојатно глупав предлог.Не беше Љубчо кадија во земјава па сам да тужи сам да суди.

Незнам со мнозинствово како на по-друг начин да му го објаснам и предлог како исто да го објаснам.

Gleaj si ja svojata matrica be gologuz a ne da mi drzis nekakvi primitivni "predavanja" tuka , koi i samiot ne znaes so sakas da kazes mocko edno .
Sto ne obvrnuvas vnimanie na tvoite ?
Samo ovie tri stranici se dovolni .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom