Малолетни пушачи...

• Креатор на темата Креатор на темата Kiro Hametovski
  • Време на започнување Време на започнување
GripMKD напиша:
Jas dosega nemam zapaleno a nema ni da zapalam.

Уште не можам да ве разберам зошто го имате тоа мислење за цигарите?
И уште нешто не вели никогаш "никогаш"

Samo da vidi Serdarot sto sve sre iznapisale togas ke viite ubavo:kajg:

Pusac sum,ali ovde procitav dosta glupavi postovi,premnogu brzo stareaat deneshnive deca...

Цигарите, денес се одлика на пониските слоеви и во нормалните држави младите пушат доколку живеат во гето или пак ептен ако фураат некоја лажна бунтовност. Штета што кај нас покрај целото тоа срање што ни се дешава ова и не изгледа како некој проблем...

KaiTekk напиша:
кај мене ниту еден член од семејството не пуши па ниту јас не пушам. Ова за децата чии родители се страсни пушачи морам да ти кажам дека тука не си во право. Се зависи од индивидуата.
И еден факт кој не може никој да го одрече... речиси над 50% од средношколците барем што јас ги знам ако не и повеќе пушат ако не редовно барем понекогаш ќе земат по некоја цигара. Не вреди да почнеш да пушиш (ако мене ме прашуваш, не вреди и воопшто да пушиш) бидејќи како прво тоа е штетно по здравјето и уште на млади години имаш шанси за рак на белите дробови. На никого не му се умира млад.
Ти ни пиво не пиеш. Ти си „специјално“ дете, така да - за тебе не важи ова. Башка, ти си апла дете, не верувам дека ни за 10 години (дури и да сакаш) нема да можеш да испушиш 1 цигара. :-)

Ova kako vicot so tatkoto i deteto.....Tatkoto: ....ne pusi, ne pij....Detevo: Tato uste da mi kazes da ne ebam i ebati zivotot:pos:

И јас досега немам запалено, а и не планирам да запалам.

VMRO напиша:
Ova kako vicot so tatkoto i deteto.....Tatkoto: ....ne pusi, ne pij....Detevo: Tato uste da mi kazes da ne ebam i ebati zivotot:pos:

ne ne.. ovoj e boje

ide coek na lekar i go prasuva... abe ako se otkazam od cigari alkohol i seks.. kje ziveam podolgo ?
doktorot : PA STO KE TI DA ZIVEES ?
ili vtor odgovor..
doktorot: NEMA AMA KJE TI SE GLEDA PODOLGO

:) :) :)

ПА шо има врска дали се малолетни или не?.... и вака и така си го нарушуваат здравјето :):):) јас не пушам и немислам да почнам

Не убедувам никого дека пушењето е штетно. Кој сака нек си пуши, ама кога намерно у фаца ќе ти пуши колку да те нервира, е тоа стварно од такт ме вади бе. Или помеѓу народ у затворена просторија ноншалантно ќе си извади цигара и ќе ја запали без да праша дали некого нема да му пречи. Не форсирам никого, но ако пушите барем имајте култура.

А дали мене животот ќе ми биде "кул" или не кул само ради фактот што не сум пушел и не сум пиел, тоа е моја работа. Мене, цигара ми е одвратна работа. И трава. И кафе. И пијанчење. Пијам, но не се опивам. Зашо да се опивам? На некој ќејф да правам? Ќе ми се фати за стапот првин.

Мислам дека е најгадната работа

Мислам дека е најгадната работа - да пуши некој малолетник посебно некои од 4то одделение и од 3то - ги има не се шалам

Ne deckite na vozrast od 14-17 mislat deka vrtat sema so ke zapalat cigara, mislat deka se nesto ali..... so toa se tesat najverovatno...taka da!

Toreador напиша:
Не убедувам никого дека пушењето е штетно. Кој сака нек си пуши, ама кога намерно у фаца ќе ти пуши колку да те нервира, е тоа стварно од такт ме вади бе. Или помеѓу народ у затворена просторија ноншалантно ќе си извади цигара и ќе ја запали без да праша дали некого нема да му пречи. Не форсирам никого, но ако пушите барем имајте култура.

А дали мене животот ќе ми биде "кул" или не кул само ради фактот што не сум пушел и не сум пиел, тоа е моја работа. Мене, цигара ми е одвратна работа. И трава. И кафе. И пијанчење. Пијам, но не се опивам. Зашо да се опивам? На некој ќејф да правам? Ќе ми се фати за стапот првин.
Curam beter od ogak.Edno vreme me mavaa po race zoso gi curev cigara za cigara ali vise ne,po malku po malku pa sea pomalce pusam.I ne mislam da se otkazam zoso mi e ubavo zasto za da se otkazuvas najprvin treba volja pa ponatamu istrajnost pa ke uspees vaka ako mi se pusi so.Takvite so pusat od furanje,muabeti u stilot na pusam petok sabota,nemav so da praam ,site pusea i sl. mi se epten slabi karakteri i sekoas im jadam gomna.

Abe zaso ti e odvratno toa boldiranoto-mene mi e najubavo u svet,a za pijancenje ne ni mozam da se opijam edno Li-Li(litro so litro)i zaglavuvam na solja a use ne me fatilo,i si se pomiriv so faktot deka vise nikad nema da mozam da se nacukam i si piuckam po malce.
Trava?????? Si probal pa da zboris???Ako ne treba.Mislam deka vo zivotot se treba da se proba(sea bukvalno ne me svakjajte) za da utvrdis eden stav a ne ko ke ti se srusi svetot do nemajkade ke ides i ke naprais se po red!!!Moe mislenje!!!

Lucifer напиша:
Abe zaso ti e odvratno toa boldiranoto-mene mi e najubavo u svet,a za pijancenje ne ni mozam da se opijam edno Li-Li(litro so litro)i zaglavuvam na solja a use ne me fatilo,i si se pomiriv so faktot deka vise nikad nema da mozam da se nacukam i si piuckam po malce.
Trava?????? Si probal pa da zboris???Ako ne treba.Mislam deka vo zivotot se treba da se proba(sea bukvalno ne me svakjajte) za da utvrdis eden stav a ne ko ke ti se srusi svetot do nemajkade ke ides i ke naprais se po red!!!Moe mislenje!!!

Имам висока толеранција на алкохол. Ама штом почнам да осеќам дека ме фајча, престанувам. А она другото болдирано, СЕ сум пробал и ама ИЧ не ми се свиѓа. Особено травата. Устата ми смрдеше цели два саата, ќиви глупости. Ако чекам на тревата да ме усреќи...далеку ќе стигнам

Lucifer напиша:

А треба да проба за да знае какви последици може да има?
Со вакво размислување - далеку ќе дотераш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom