Малолетни пушачи...

• Креатор на темата Креатор на темата Kiro Hametovski
  • Време на започнување Време на започнување
Ne pusam a i nemam namera da pocnam

Татко ми пуши по кутија цигари на саат, мајка ми 1 кутија неделно а јас сум Против пушењето Цигани овај мислам Цигари!!! :pos::pos::lud::lud:

Virus напиша:
Татко ми пуши по кутија цигари на саат, мајка ми 1 кутија неделно а јас сум Против пушењето Цигани овај мислам Цигари!!! :pos::pos::lud::lud:
Ова го потврдува фактот дека децата чии родители се страстни пушачи, се всушност против пушењето. За разлика од нив, децата чии родители строго им го забрануваат пушењето - најчесто завршуваат со цигара во рака.

Majka mi auuuuu ne da gi dimi,2 kutii dnevno,tatko mi gooolem antipusac 90% od nedorazbiranja doma se za cigari,a jas ne da nemozam da gi podnesam,nemozam radi mirisot so go ostavaat po obleka po kosa,zdravje manje bitno:)

ja ne pusam,ne ni mislam da zapalam cigara u zivot,a koga nesto ke kazam,taka i ke bide!Mislam deka pusenjeto e karakteristika na niskite luge niz Evropava,pa i tuka(nejkam da navredam nikoj pusac)!A i nejkam da stanam zarazna od nekoe gomno,i da mi mirisa zdivot na povrakanici sekogas ko ke ispusam edna cigara!NE VREDI!

ne pusam, mi se grozi od toa.... mnoite drugarki retko koja pusi, drugarite use pomalce taka da zasega mi e ok u drustvo so malce pusaci

затоа го мразам Скопје. Без навреди ама најмалце 60% од основците пушат, а во Струмица пушат само оние кои сметаат дека со цигара ке се направат некои фраер... Нели имате мозок да размислите малце..14год-активни пушачи, да не збориме за понатаму. Знам дека е тешко да се откажаш од било што но ако се има желба и срце може работата е што не сакате. Знам дека ова ви звучи многу филозофски ама јас така ги гледам работите. Само внимавајте да не продолжите со нешто друго (знаете што мислам) и ве молам не нудете цигари на ние кои сакаат, а за како мене тие што не пробале сеуште-ПРЕСТАНИ ПРЕД ДА ЗАПОЧНЕШ

SANCTIMONIOUS напиша:
затоа го мразам Скопје. Без навреди ама најмалце 60% од основците пушат, а во Струмица пушат само оние кои сметаат дека со цигара ке се направат некои фраер... Нели имате мозок да размислите малце..14год-активни пушачи, да не збориме за понатаму. Знам дека е тешко да се откажаш од било што но ако се има желба и срце може работата е што не сакате. Знам дека ова ви звучи многу филозофски ама јас така ги гледам работите. Само внимавајте да не продолжите со нешто друго (знаете што мислам) и ве молам не нудете цигари на ние кои сакаат, а за како мене тие што не пробале сеуште-ПРЕСТАНИ ПРЕД ДА ЗАПОЧНЕШ

toa ubavo e sto go kazuvas za otkazuvanjeto... ali procitaj nagore sto pisuvat... "ubavo mi e i ne mislam da se otkazam"
sto sakas poveke od toa ? :)
:mist::mist::mist::mist::mist:
eve gi kajgandzii :)

Кај мене у друштво сме мн малце кој не пушат и тие шо не пушат мислам активно понекогаш палат цигара. Јас сум непушач ама понекоаш мн ретко се дешава да запалам цигара онака од досада.

Cadam kako ogak nenormalno ,a pusam od 13god ednas probav da nepusam ama samo dva sati uspeav bez cigara toe sega jebiga ako se umira neka se umira.Doma koga ke mi recat ostajgi stetni se po zdravjeto jas mu velam deka gi ostavam, ama cigarite mene ne me ostavat.

јас пушам веќе повеќе од 6-7 месеци......
упс иде татко ми ај ја се гасам да не види ова........
другпат поише

Acid напиша:
Ова го потврдува фактот дека децата чии родители се страстни пушачи, се всушност против пушењето. За разлика од нив, децата чии родители строго им го забрануваат пушењето - најчесто завршуваат со цигара во рака.
кај мене ниту еден член од семејството не пуши па ниту јас не пушам. Ова за децата чии родители се страсни пушачи морам да ти кажам дека тука не си во право. Се зависи од индивидуата.
И еден факт кој не може никој да го одрече... речиси над 50% од средношколците барем што јас ги знам ако не и повеќе пушат ако не редовно барем понекогаш ќе земат по некоја цигара. Не вреди да почнеш да пушиш (ако мене ме прашуваш, не вреди и воопшто да пушиш) бидејќи како прво тоа е штетно по здравјето и уште на млади години имаш шанси за рак на белите дробови. На никого не му се умира млад.

Од мое мислење родителите никакво влијание немаат на тоа ти дали пушиш или не. Јас започнав да пушам за да се направам мангуп и да фатам една женска што сакаше постари дечковци. Секоја ситуација може да те натера да почнеш да пушиш нема нешто послем што може да те натера да престанеш. Јас ја ќарив женската тогаш и послем 2 недели се скараФме ама убавото во пушењето никогаш не ми се излити во мозокот :pishtoldz

Jas dosega nemam zapaleno a nema ni da zapalam.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom