Малолетни пушачи...

• Креатор на темата Креатор на темата Kiro Hametovski
  • Време на започнување Време на започнување
Топка напиша:
Секој ден гледам како малолетни деца вдишуваат куп отрови ни самите не свесни дека тоа ќе им донесе многу големи последици понатаму во животот. Јас не пушам. Не сакам. Едноставно, чувствувам одбивност кон самите цигари. И кон мирисот, и кон самиот поим. Ми пречат луѓе што пушат во моја близина бидејќи на тој начин и јас сум на некој дел од целиот тој процес. Во Македонија можат да се забележат голем број на малолетни пушачи на кои цигарите полека им стануваат дел од секојдневието. Почнуваат да се кријат од родителите, се оддалечуваат од нив, бегаат од часови... тргнуваат на погрешен пат.
Тука те порджувам Топка.Истата прикаска сум и јас.Многу мои другари пушат(некои пробуваат да престанат) и кога пушат јас гледам малку да се оддалечам за да не ме и мене усмрдат или да не сум пасивен пушач.Инаку ~ThE_VaMpIrE~ тука некаде сме со години.Да не кажам во години исти но не знам во месеци дали сме исти :icon_lol::icon_lol::icon_lol:

VMRO напиша:
isto...pa pauzairav do 5 odd. pa pak pusev edno 2 meseca...pa prekinav i od sedmo nakaj osmo pocnav aktivno do den denesen. Momentalno ja curam cigarata. CAMEL!(za onie sto gi interesira sto pusam) :)
ај више коа пичнафме тлоку искрено, мене првата цигара ми беше баш камел у 4-то.мајка ми купи штека и ја си зимаф, пуфкаф по 3 цигари од секоја кутија и ги фрлаф. Нејсе. у 5-то пуфкафме секој ден кај мене на тераса. у 6-то само у првото полугодие еднашмесечно зимафме кутијаи сите ја пушефме. и на крај, у 7- мо при крајот на прво полугодие почнаф секој ден и до ден-денес.......

Ne e prijatno, ne e higienski i ne e zdravo! Za da tepas vreme i da najdes zanimacija dok pies kafe ili koga se nerviras mozes da najdes i popametni raboti od cigara. Iskreno mene mi smeta dimot ali ne mi smeta ako devojkata pusi..nejzino pravo si e.

Абре аман луѓе што толку сте запнале за пушачите дека не треба да пушат и сите тие работи што викате дека ќе има последици. Ако е тоа муабетот за секоја случка во животот има лоша последица. Пушењето јас го сметам како еден вид на хоби кое за мене преставува многу добро хоби. Јас пушам цигари негде околу 4 години а во моментов имам 18 и немам никаков проблем. А почнав да пушам поради тоа што сакав да се изгубам од овој наш неубав свет, па сега единствено е да сватите е она дека секој си има право да прави што сака без разлика дали чинело тоа или не. Сепак да не заборавам да кажам за тоа кога сум со некој во близина што не сака да пуши, го почитувам правото и за тоа време не пушам. Ама сепак да не му судиме на тие што пушат:lud:

Abe trend e u poslednite 6-7 godini site pushat vekje i ne ni se zamaram, znam deka e shtetno, ali znaesh kako vikaat 'skim si takov si'. Ne sum zavisna, ali koga ke vidam deka site okolu mene pushat, i mene mi se fakja cigara u raka onaka kolku da ne sedam taka. Povekje navika mi e otkolku shto mi e ubavo.

Абе кога-тогаш ќе пушите нешто.
Подобро е да се фатите за цигарите.

Јас на 19 години почнав да пушам чигариња.

Не пушам и никад не мислам да почнам да пушам....имам еднаш пробано и тоа ми беше последен пат....погадно нешо здравје....затоа цигари не фала :pov:

DACY напиша:
Ne e prijatno, ne e higienski i ne e zdravo! Za da tepas vreme i da najdes zanimacija dok pies kafe ili koga se nerviras mozes da najdes i popametni raboti od cigara. Iskreno mene mi smeta dimot ali ne mi smeta ako devojkata pusi..nejzino pravo si e.
pusenjeto cigari ne e higiensko..ajdee ova prv pat go slusam:lud:
deka ne e zdravo toa e tocno ali mene ako mi e prijatno koga pusam zq drugite ic qr ne me boli!i nikogas ne sum zapalila cigara od dosada ili kolku da se zanimavam so nesto!
A nepusacive stvarno nemozam da gi svatam,nikogas ne im smetal dimot,i naednas od koga go donesoa zakonot za da imaat posebni prostorii pocna na site da im smeta!(ne vikam deka nema isklucoci ali retki se tie)

Pocnav so pusenje na 18.I sea mozam komotno da kazam ne znam uopste zasto se bavev so kosarka dodusa nema da prosanam ako ne se bavev so toa ali nema veze.Pusenjeto e zadovolstvo rezervirano za tie sto znaat da uzivaat vo nego-zasto ima mnogu supaci samo od calam so godini gi tegnat i namerno na srede ulica so cigara se setaat.I taka site ke ne nema eden den sega dali ke bide na 86 ili na 98 mnooogu bitno posle nekoj 70tina godini i taka lugeto poleka gubat zelba.Luge realno gledajte na rabotive

RealGirL напиша:
deka ne e zdravo toa e tocno ali mene ako mi e prijatno koga pusam zq drugite ic qr ne me boli!i nikogas ne sum zapalila cigara od dosada ili kolku da se zanimavam so nesto!
A nepusacive stvarno nemozam da gi svatam,nikogas ne im smetal dimot,i naednas od koga go donesoa zakonot za da imaat posebni prostorii pocna na site da im smeta!(ne vikam deka nema isklucoci ali retki se tie)

Znaes kako e..dodeka ne vlezes vo koza na drug ne znaes kako moze da se cuvstvuva...da te zatvoram vo zacadena prostorija nema da se ugusis..ete ti kako smeta...higiena-da ti smrdi zdivot i racete na cigari..toa higienski ti e ili bitno e da imas isprskano parfemce a toa sto kopas na tutun ne e bitno...
Mene i mi smeta i ne mi e higienski i kaj sto ziveam ja odamna veke ne se pusi vo zatvoreni prostorii,barovi, restorani. Tebe kako ti e.. za tebe ti e..kako sto ja go postuvam tvojot zbor postuvaj go i ti mojot i uzivaj.

JuveFan напиша:
Абре аман луѓе што толку сте запнале за пушачите дека не треба да пушат и сите тие работи што викате дека ќе има последици. Ако е тоа муабетот за секоја случка во животот има лоша последица. Пушењето јас го сметам како еден вид на хоби кое за мене преставува многу добро хоби. Јас пушам цигари негде околу 4 години а во моментов имам 18 и немам никаков проблем. А почнав да пушам поради тоа што сакав да се изгубам од овој наш неубав свет, па сега единствено е да сватите е она дека секој си има право да прави што сака без разлика дали чинело тоа или не. Сепак да не заборавам да кажам за тоа кога сум со некој во близина што не сака да пуши, го почитувам правото и за тоа време не пушам. Ама сепак да не му судиме на тие што пушат:lud:

И пасивното пушење остава последици...... ете затоа...... ако не беше пушач ќе видеше како е да ти пуфкаат од сите страни...... иначе цигари не пушам.... ама само цигари :kajg:

RealGirL напиша:

A од што палиш цигара,што те тера на тоа,како почна да пушиш?!?!?!

А јас еве непушач сум и од кога знам за мене ми сметал чадот од цигари,неможам да трпам и се нервирам само.На сите журки што одам и воопшто во затворени простории морам да излезам 2/3 пати во текот на вечерта за малце воздух да земам!!

IsidoraD напиша:
Samo eden dobar kotek za vas:):pishtoldz :pishtoldz :kez:

Ни тоа нема да поможи човек што сака да пуши ќе продолжи да пуши, а тој што нејќи да пуши не знај што пропушта :baeh:

sto kjar imate od toa be ? :) ja... ne pusam.. protiv cigari sum... mi se desava nekad da zapalam... ama ne gledam nikakvo zadovolstvo.. bas nikakvo

Abe podobro da pusat otkolku da pravat drugi raboti. Se e stetno i loso, ama od dvete zla, pomaloto. Moite samite me dozvolija da pusam pred niv duri koga doznaa mi davaa pari za cigari. Podobro e da ti dozvolat da pusis i tie da znaat otkolku da lazes deka ke ides do kaj nekoj drugar da sednes pozadi zgrada i da ispafkas cela kutija za 20 minuti, zatoa sto doma neli ne smees da pusis i gledas da go iskoristis maksimumot.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom