Малолетни пушачи...

• Креатор на темата Креатор на темата Kiro Hametovski
  • Време на започнување Време на започнување
ма на кој му се пуши нека пуши и the end. ако гледаме така има храната(некои работи) е штетна па ја јадеме

Малолетни пушачи барем јас мислам дека е од фурање али после преминува во навика мислам пола од повеке од нас малите пушат, а што е најстрашно родителите дозволуваат.:lud:

да родителите знаат дека нивните деца пушат и ама баш ништо не им праат,ги оставваат

лошото е тоа што децата многу рано речаваат да запалат цигара за фраерлук ама не се свесни дека никотинот е супстанца која најбрзо создава зависност (научно докажано, системот како се создава зависноста од никотин ќе биде подетално објаснето во темата цигарите завист или навика), побрзо и од екстази и од кокаин.

Понекогаш ги рогам копиљациве во маало кога ќе ги видам со цигара. Не знам дали е поради цигарите или поради тоа што сакам да малтретирам послаби од мене;)

Abe pocnuvaat da pusat zasto sakaat da se iskurcat pred zenski ili pred deugari a posle i im stanuva navika i so napraile samo se trujat i trosat pari ali pak oni se odlucile za toa a da gi odviknes od toa tesko

da vidis tie so nemat kako se grebaat
primer:
A:ej so prajs!?
B:ja be niso ti??
A:a be upaljac imas?
B:Da be na zemi!!
A:a cigara imas da mi dajs??
B::( I guess!!DA
eve ti eden primer zato ne pusejte cigari ne samo so e stetno tuku i stetno e :)

Не можам да го сватам оној човек кој свесно си се уништува себесе.А особено ако се работи за малолетници цигарите се стварно куртонска работа.Они сметаат дека преку пушењето се докажуваат како повозрасни и позрели.Подоцна тоа докажување преоѓа во навика на која сите и ги знаеме последиците

ама тие шо немаат исто така бараат пари од помали деца.не ми даваш,сеа ке видиш

Луѓе да се разбереме , и морам да ве искарам сите пушењето создава ЗАВИСНОСТ а не е навика, значи одкога ќе запалат цигара не им преоѓа во навика туку им ствара навика , атие сеуште се мали и неоформени како личност за да можат да одлучат за себе дали ќе пушат или не.

Вака, дефинитивно не ги оправдувам децава кои решиле да си го затрујат животот со нешто ептен долно како цигарите. Одвратно е кога ќе видам како мои врсници палат цигари кајшто ќе наидат. Незнам точно, но дали со тоа тие сакаат да изиграваат фраери, бидејќи тоа им е и намерата (зашто не гледам друга причина). Нивна работа е доколку сакаат така да продолжат, тоа е нивен живот, нивни проблем. Немам намера да се замарам со таквите, едноставно треба да се остават сами да ја воочат грешката.

стварно,ако сакаат да си го уништат здревјето само нека повелат мене и веке не ме интересира.Одвратно ми е коа ке видам као пусат,сите почнале од фурање и сеа ми викаат неможам без цигари и стално бараат пари.

Слободно можам да кажам дека 80% ако не и повеќе од моите врсници пушат цигари, но се кријат. Дури бев изненадена од некои личности кога ги видов со цигара во рака. Иако верувам дека речиси сите ако не повеќе имаат барем по една цигара испушено, но после тоа никогаш не им текнало да запалат. Не знам дали се работи за немање волја на останатите, дали да покажат фраерлук или навистина тоа им останало навика сепак тоа е нивни живот тие си одлучуваат како ќе го живеат.

Јас сум еден од тие што почнал да пуши како малолетник...на 13 години. Активен пушач сум од осмо па до ден денес. Мноооогу голема грешка ми е тоа.:zid:

не пушам...и не планирам во догледно време...то ми е лузерска и фураџиска работа...јаките фраери со цигара...пх...се почвит од пување...се продолжвит со мара за центар внимашење...и се завршвит со хероин заради психо-физичка зависност...јеа

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom