Македонско фудбалско првенство 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата ZOTE
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
Чист пенал беше штета што не е убацен тој дел во снимката онаа од спортефе па да видите и вие поубаво (y)

Видов многу убаво на ТВ. Не беше пенал, само што го допре падна, ниту го влечеше ниту ништо.
Очигледно дека Маневски сакаше да изнуди пенал.

Видов многу убаво на ТВ. Не беше пенал, само што го допре падна, ниту го влечеше ниту ништо.
Очигледно дека Маневски сакаше да изнуди пенал.

Абе сега ми кажуваш пред мои очи што видов или веруваш на 1 камера на телевизија па уште многу веродостојна е МТВ со 1 снимка што пренесува еднаш годишно.Фино лепо си го помина како мало детенце и вашиот немаше многу избор за жал ама судијата ги заборавил леките дома очигледно.

Пенал беше и сеа шо, плачете ако ви е до плачење, и така ние играме у финале;)

• Ми се допаѓа
Reactions: ADP
Пенал беше и сеа шо, плачете ако ви е до плачење, и така ние играме у финале;)

ахмети ќе биде присутен на мечов? Има некои најави гледам од негова страна.Па и јас уште се чудам поминаа избориве и оп одма на трибина се нацртавте (y)

http://www.mkd.mk/sport/fudbal/ahme...eteks-go-sakam-peharot-vo-kupot-na-makedonija

Абе сега ми кажуваш пред мои очи што видов или веруваш на 1 камера на телевизија па уште многу веродостојна е МТВ со 1 снимка што пренесува еднаш годишно.Фино лепо си го помина како мало детенце и вашиот немаше многу избор за жал ама судијата ги заборавил леките дома очигледно.
Го повторија повеќе пати. Дефинитивно не се суди таков пенал. Маневски се врти од корнер линијата накај својот гол, и имаше само рака на рамо (можеби и немаше допир) од Цуцули, а тој падна како покосен.
Друг рече дека судијата добил директиви од некои структури. Па тогаш како дозволи да тече акцијата во 95 минут, кога и ја погодија стативата, кога комотно можеше да суди фаул за голманот (во повторената снимка, се гледаше дека уствари нема фаул, ама ако судијата имал директиви, немаше да дозволи да ризикува)

164914_546688285383852_1977735567_n.jpg

Никаков Вардар, супер Шкендија лол
Реално солидно изиграа и двете страни, и нерешено беше реален резултат.
Можам да приговорам за два недосудени прекршоци еден за слободен на работ на шеснаесетник, вториот чист пенал при 0-1.
Ецковски не утепа реално.
Дали е местена или не?
Резултатот 1-1 беше оној кој долго време се спомнуваше низ Скопје.
Поучени од ланскиот куп, повеќето укажуваа дека ќе заврши 1-1.
Затоа се чудам како воопшто дојде толку публика, очекував да нема никој на југ.
Нашите не се трудеа премногу во првиот дел. Шкендија преку Шабани се закануваше...
И двете екипи имаа по една чиста шанса. Шкендија проиграа во шеснаесетникот и само од неколку метри биеа над гол. На спротивна страна Костовски утна чиста шанса.
Вториот дел со две чисти шанси на двете страни.
Шабани ни самиот не знае како ја утна шансата. Тука се појавија првите сомнежи затоа што и двајцата играчи на Вардар го видоа осамениот Шабани но никој не го покри. Сепак Милиќ им ги расипа плановите.
Ја одбрани топката и таа се одби од стативата.
Вардар имаше 2 сто процентни шанси. Одлична акција, шут на Костовски, сите ја видовме топката во голот, ама судијата одмавна со раката за бура осд реакции.
Следна акција уште една чиста шанса, Хименез се посрамоти промашувајќи еден на еден.
Шкендија ја имаше следната 100% шанса, но одново Милиќ одбрани.
Значи досега и двете екипи имаа по 3 сто процентни шанси.
Шкендија од нигде дојде до водствоп.
Дотогаш Милиќ кој беше брилијантен ОДЕДНАШ прави кардинална грешка, дреме истрчан и прима гол од пола ебате...
Чист гол на негова душа, со што сомнежите се зголемуваат.
Слично како и утакмицата со Ренова лани, сите рекоа сега ќе видите до крај ќе напаѓаме цело време и ќе дадеме само еден гол.
Исто како и тогаш така и сега, со целосен притисок напаѓавме и израмнивме во 90-та.
И тогаш доаѓа крајната шанса.
Се играше 95-тата минута, мешаница во петерецот на Шкендија, голманот на Шкендија лежи и Костовски бие траљаво, само во пречката :нинџ:
Доста сомнително.
На крај едните слават, другите како божем гневни на судиите.

Реков нема да преудицирам пред време, ќе бидам реален и ќе кажам со моменталните состави и форми на екипите, Вардар НЕМА ТЕОРИЈА да победи во Тетово во првенствениот меч.
Ако стварно тепаме, тогаш за мене нема сомнежи сите мечеви од полусезонава биле наместени.

Исркено ваков возбудлив фудбал одамна не сум видел низ нашите терени. Секој секого можеше да победи, де стативи, пречки, одбраната на Милиќ:eek:. Местенка, мај ес.
И ја посакував да ни го подарат купот за бодовите во Тетово, ама после она што го видов уверен сум дека не се работеше за никаква местенка, а и кажав треба ретардо да си па да поверуваш на такво нешто. Затоа уште од сега ве уверувам дека на следниот првенствен натпревар бодовите ќе останат во Тетово

Местенка чиста како суза!

Гарантирам дека ќе ги добиеме Шкендија у Тетово, ќе ни ја остават, како што ни ја оставија на Градски кога ги тепавме 6-1, све се враќа мило за драго.

Планот и на Тетекс и на Шкендија е преку купот да излезат у Европа, да наместат.
Додека Вардар и вака и така искача у Европа.

Исркено ваков возбудлив фудбал одамна не сум видел низ нашите терени. Секој секого можеше да победи, де стативи, пречки, одбраната на Милиќ:eek:. Местенка, мај ес.
И ја посакував да ни го подарат купот за бодовите во Тетово, ама после она што го видов уверен сум дека не се работеше за никаква местенка, а и кажав треба ретардо да си па да поверуваш на такво нешто. Затоа уште од сега ве уверувам дека на следниот првенствен натпревар бодовите ќе останат во Тетово
Ќе видиме друже, реков јас, до тогаш не зборам ништо пошто навидум изгледаше дека беше доста жаросна битка.
Неможам да го најдам видеото од лани од мечот со Ренова.
Имавме 10-тина 100% шанси, и јас и тогаш викав нема шанси да е местена, ама на крај излезе дека не сум во право. А на тој меч нашите запињаа како да сакаа 40-0 да победат.

Ќе видиме по мечот во Тетово. Ако заврши 1Х ќе поверувам дека се било чисто, со наша победа, кај мене нема сомнежи.

Koj vicevi citam :) vo ovaa liga koga vardsr gubi cela liga e namestena,plus nesakajki topka udira stativa vo 95 minuta a sudijata nesakajki ne svirna ocigleden faul....a najnovoto ispadna deka golmanot sakajki primi EVROGOL

I mene me ima na slikata :P

Inace ako teteks padne od liga ke tepame sigurno vo finale
И мене ме има!

Koj vicevi citam :) vo ovaa liga koga vardsr gubi cela liga e namestena,plus nesalajki topka udira stativa vo 95 minuta a sudijata nesakajki ne svirna ocigleden faul....a najnovoto ispadna deka golmanot sakajki primi EVROGOL
Разликата е што Шкендија имаше нефер предност во однос на Вардар.

Противникот кој им гостуваше беше тепан, а противникот на Вардар - не.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom