и ете среда... отидов и ги сменив... фини се, не се лоши, уствари, европски се... како и сите други европски таблици...
цената на таблиците е 1200деанри како шот рекоа, ама цела прикаска кошта 2020 денари во ПСС... за другите незнам, ама и ако би имало некаква разлика тоа и би биле 10-20 денари...
значи:
-таблици
-сообраќајна
-таксени марки за техничкиот
-таксени марки за мвр
2020 денари
нај доборото е е во псс што нетреба да трчаш по вирмани и пошти, туку идеш, даваш документи, седнуваш у кафичот, пише кафе, батките од техничкиот ке ти ги демонтриаат таблиците, ке ги извадат и пластиките стари (освен ако не се некои стилски, па ке те прашаат), ке ги монтираат новите таблици, за цело време ти си седиш и пиуцкаш кафенце (ми се погоди денот па седев надвор на масите), администрацијата средува папири, и на крај само идеш до шалтер, ти ја даваат новата сообраѓајна, плаќаш и си идеш...
а да... после и до кјуби бев да ја сменам зелената карта... тоа дополнително ме кошташе 300 денари, значи нова зелена карта (на база на старата-еднаш си платил, не треба втор пат) и секако новата полиса за автоодговорност која сте задолжени да ја носите во кола секогаш заедно со европскиот записник... значи се ова 300 денари
кога ке израчунам гориво и паркинг по смс сите трошоци се горе доле 40 евра... и сега имам таблица со АБ на крајот и интересен број...
само ме мачи уште еден мл момент... често идам за грција... како и да е до јуни имам време, ке видиме или ке чуеме некакво искуство... за секој случај, ке си носам сини стикери со мене ако не