Mакедонските автомобили со нови евро таблички

• Креатор на темата Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување Време на започнување
Dobrata rabota e sto ne e zadolzitelno da gi smenis tuku ako sakas

ama ne veruvam na toa da ostane pa taka ocekuvam deka ke ima zadolzitelno ama ne odma tuku po nekoe vreme da podzaboravime

Новите таблички ќе стојат убаво само на коли со плава боја

D5A2ED50F7354749BE58D71E93E59617.jpg

Dobrata rabota e sto ne e zadolzitelno da gi smenis tuku ako sakas

ama ne veruvam na toa da ostane pa taka ocekuvam deka ke ima zadolzitelno ama ne odma tuku po nekoe vreme da podzaboravime

Барем до локалните избори во Март 2013 ;)

И шо сега, наредната недела до петок морам да одам на регистрација.Ако не добијам од новите таблици да не ми се запнат за нова регистрација после некој ден?
Шо толку се далеку од Скопје другите места, па 10 дена ќе ги носат...не сме во Кина :tapp:
Инаку, личат како некој со фломастер да ги цртал - грди се ко :гомце: Ние едно време имавме знаме...
чекај малку..што ти е проблемот? ако ти истекува регистрацијата регистрирај си ја колата со тие таблици што ги имаш... новите таблици не се задолжителни, а ако сакаш да ги смениш, смени ги за некој ден покасно и ке си платиш за нив... ако нејќеш, никому ништо и терај со старите... ако си решил да ги смениш, не ти прави проблем што ке ги земеш некој ден покасно, а ке возиш со старите...

чекај малку..што ти е проблемот? ако ти истекува регистрацијата регистрирај си ја колата со тие таблици што ги имаш... новите таблици не се задолжителни, а ако сакаш да ги смениш, смени ги за некој ден покасно и ке си платиш за нив... ако нејќеш, никому ништо и терај со старите... ако си решил да ги смениш, не ти прави проблем што ке ги земеш некој ден покасно, а ке возиш со старите...
Сеедно ми е дали се стари или нови.Не сакам да плаќам 2 пати :)

а зашто мислиш дека би плаќал двапати?

да не треба сега да мењаш таблици па затоа.. или? се обидувам да те сватам... затоа те прашувам...

Не ми се убави :oops:
Да, таблици си се таблици, ама видете ги српските... Ние од што сме толку наивни и глупави дури и не се осмелуваме еден грб да ставиме на таблиците.
Баш тоа црвено поле ми боди очи, па подобро е на старите со бели букви отколку вака со жолти o_O.

Тоа дека не се задолжителни, ќе се смени наскоро...

Ако толку Владата сакаше да се зачува кирилицата табличките ќе воведеше таблички како: Русија, Украина, Бугарија или БиХ. Па дури и Атина има таблички на грчки јазик
btw идиотски е за Прилеп да стои PP, ајде кога сме биле во Југославија да речиш. PR, PI, PL и PE биле зафатени комбинации во тоа време. Плус на овие нема ознака за секој град

Новите таблички ќе стојат убаво само на коли со плава боја

D5A2ED50F7354749BE58D71E93E59617.jpg
и на бели ке стојат убаво.....;)
--- надополнето: 20 февруари 2012 во 16:08 ---
http://reklamnetablice.com/

еве за мали пари таблици, се разбира не дозолени и законски забранети... за 22 евра со се поштарина, стигаат кај вас дома за 14 дена

Видов денес од новите таблици на голф 5ка :) почнале да делат СК хххх АБ, што значи АА се резервирани за државните возила... како што беше со старите. Инаку старите ми се поубави од овие.​

јас бев денес да ги сменам... и тој таму ми крена раменици дека не е баш сигурен за тоа колку и како пари ке треба... да дојдам малку покасно... и покасно не дојдов пошто се пишманив, не за друго, туку затоа што ке треба да идам да ја мењам и зелената карта а утре идам надвор од мк... ај во среда...

и ете среда... отидов и ги сменив... фини се, не се лоши, уствари, европски се... како и сите други европски таблици...

цената на таблиците е 1200деанри како шот рекоа, ама цела прикаска кошта 2020 денари во ПСС... за другите незнам, ама и ако би имало некаква разлика тоа и би биле 10-20 денари...

значи:
-таблици
-сообраќајна
-таксени марки за техничкиот
-таксени марки за мвр
2020 денари

нај доборото е е во псс што нетреба да трчаш по вирмани и пошти, туку идеш, даваш документи, седнуваш у кафичот, пише кафе, батките од техничкиот ке ти ги демонтриаат таблиците, ке ги извадат и пластиките стари (освен ако не се некои стилски, па ке те прашаат), ке ги монтираат новите таблици, за цело време ти си седиш и пиуцкаш кафенце (ми се погоди денот па седев надвор на масите), администрацијата средува папири, и на крај само идеш до шалтер, ти ја даваат новата сообраѓајна, плаќаш и си идеш...

а да... после и до кјуби бев да ја сменам зелената карта... тоа дополнително ме кошташе 300 денари, значи нова зелена карта (на база на старата-еднаш си платил, не треба втор пат) и секако новата полиса за автоодговорност која сте задолжени да ја носите во кола секогаш заедно со европскиот записник... значи се ова 300 денари

кога ке израчунам гориво и паркинг по смс сите трошоци се горе доле 40 евра... и сега имам таблица со АБ на крајот и интересен број...

само ме мачи уште еден мл момент... често идам за грција... како и да е до јуни имам време, ке видиме или ке чуеме некакво искуство... за секој случај, ке си носам сини стикери со мене ако не:vozbud:

Да да да ПСС морам и јас да ги пофалам стварно се добри, бев за зелен картон меѓународна бла бла летоска

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom