- Член од
- 12 април 2010
- Мислења
- 10.105
- Поени од реакции
- 15.069
најверојатно мисли на општински грб.....Slovenian Styleа, кој грб? каков грб?![]()

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
најверојатно мисли на општински грб.....Slovenian Styleа, кој грб? каков грб?![]()
не ти текна да сликаш?Денес првпат ги видов новиве таблички и можам да кажам дека се одлични, мене премногу ми се допаднаа, во живо изгледаат многу подобро отколку на слики![]()
не ти текна да сликаш?
П.С интересно ке биде на стокецов мој да стаам ваква таблица - хаха замисли кола застарена од времето на југославија со ЕВРОПСКИ таблици.![]()
Види, таблицата е еден вид моден детаљ за возилото па битен е нејзиниот дизајн. Али за жал Јанкуловска нема ниту креативност ниту смисол за естетика па да речеш „ајде мењаме таблици еднаш у 20 години па да ги направиме асални“. Колку работи утнале у правилникот не се ни самите свесни. Прво ги именуваат „европски“ а уствари го немаат разгледано европскиот правилник за таблици кај што пишува дека меѓународниот код треба да биде минимум 20 милиметри у висина и повисоко центриран а нашиве го напраиле туце мало со фонт 12ка и го збутале на дното на таблицата.. После тоа пази контрадикторност, Јанкуловска објавува на ФБ статија за тоа како треба да си го чуваме јазикот и писмото а неколку дена претходно промовира таблици со латинична транскрипција а можеше тоа да се среди на едноставен начин со заедничките букви за латиницата и кирилицата како што е во претходните постови спомнато. Според мене најдобро ќе беше наместо црвеното квадратче да го ставеа грбот на МК но не во боја туку црно-бел. Еве каква ми беше замислатаабе јас не ве сваќам.... каква креативност очекувате во регистарска таблица? според мене таблиците си се сосема во ред, она што не ми се свига е што сеуште со иста ознака се повеке градови... на пример од каде до каде гевгелија (а мислам дека и кавадарци исто) има ознака VE (велес)...? е тоа не е во ред, а не грбови, знамиња, креативност, помодарство курци палци... ако сакате креативни таблици, еве ви шанса... плукнате 1200 еура и ке имате и срциња и ножеви и аморови стрели и се што сакате... за пари има се... се е дозволено тогаш...
на почетокот на темава се изначитав глупости... до таа мера се отиде со фантазии да имаше такви што мислеа дека треба да се тураат грбови на општини кај што се живее... ало бре, државиче сме ние, мало... колку што има македонија жители, толку во поголемите метрополи што тураат така грбови има во една општина...
А хорошиј день длја вас. потому что почти никто не понимает ни русскиј, ниукраинскиј лучше использовать Google длја перевода на македонскиј јазыкдобрыј день!Кто-то понимает украинскиј или русскиј јазыки?У менја и моих коллег по форуму http://avto-nomer.ru есть вопросы но новым номерам Македонии.Кто может помочь?
добрыј день!Кто-то понимает украинскиј или русскиј јазыки?У менја и моих коллег по форуму http://avto-nomer.ru есть вопросы но новым номерам Македонии.Кто может помочь?
Ова ми е првата нова Скопска регистрација што ја имам видено и мн добро изгледа