Македонскиот народ е пред демографска катастрофа

Родени 100 бебиња за еден месец во Штип

Статистиката на Клиничката болница во Штип покажува неверојатни податоци. За само еден месец, во октомври, во овој град се родени 100 бебиња. Марина Шуманска која е портпарол во болницата вели дека во просек дневно имаат повеќе од 3 породувања. Ваквите бројки говорат за подобрување на состојбата, со можност за конечно запирање на падот на наталитетот во земјава.

Да, но колку од тие 100 новородени деца за еден месец во Штип се Македончиња...
Самата бројка по себе ништо не значи ........... гарант половината од тие деца се Ромчиња, може и по некое Турчинче... :tapp:

Абе тоа се новогодишни бебиња
Дај кажете во текот на годината колку се раѓаат
Октомври е месец на бебиња кај нас

Еве еден текст кој циркулира по маил, а кој во потполност ја осликува темата. (текстот е во оргинал, да не го преведувам )
Službena objava kraja Europe kakvu mi znamo

Da bi se kultura održala dulje od 25 godina mora postojati određena stopa fertiliteta od 2.11 djece po obitelji.
Sve ispod toga i društvo će nestati.
Gledano kroz povijest nijedna kultura se nije spasila nakon što joj je stopa rodnosti pala na 1.9
.
Stopu od 1.3 je nemoguće preokrenuti
jer bi trebalo 80 - 100 godina da se sama ispravi, a nema ekonomskog modela koji bi održavao društvo kroz to vrijeme.
Drugim riječima, od 2 para roditelja,svaki par ima jedno dijete, i ako svako to dijete dobije jedno dijete, bit će 4 puta manje djece nego baka i djedova.
Ako se samo 1 milijun djece rodi 2010. teško je imati 2 milijuna odraslih koji će ući u svijet 2030. Kako se populacija smanjuje tako će i društvo i kultura lagano nestajati.
Stopa rodnosti u Francuskoj je 1.8
Engleska 1.6
Grčka 1.3
Njemačka 1.3
Italija 1.2
Španjolska 1.1
31 zemlja EU ima stopu rodnosti sve skupa 1.38

Povijest nam govori da je ove stope nemoguće preokreniti.

Kroz nekoliko godina Europa kakvu mi zanmo prestat će postojati.Ali populacija Europe se ne smanjuje. ZAšto?
ISLAMSKA IMIGRACIJA!
Od svog populacijskog rasta Europe od 1990. 90% je islamska emigracija.
Francuska, dakle, ima stopu fertiliteta 1.8 promila , a muslimani u Francuskoj 8.1.
Južna francuska povijesno gledano jedna od regija s najviše crkvi u svijetu
Sad ima više džamija nego crkvi. 30% stanovništa ispod 20 godina su muslimani.
U većim gradovima poput Nice, Marseillesa, Parisa taj broj je narastao na 45%.
Do 2027 godine 1 od 5 Francuza bit će musliman.
U samo 39 godina Francuska će biti islamska republika.

U zadnjih 30 godina u VB je broj muslimana narastao sa 8200 na 2,5 milijuna.To je povećanje od 30 puta!!!!U VB sad ima preko 1000 džamija, mnoge od njih su bivše crkve.
U Nizozemskoj 50%novorođenčadi su muslimanskog podrijetla, i za 15 godina
pola stanovništva Nizozemske bit će muslimani.
U Rusiji ima 23 milijuna muslimana.Svaki 5. Rus je musliman.Za nekoliko godina 40% ruske vojske bit će muslimani.

U Belgiji 25% novorođenčadi su muslimani.Belgijska vlada je ustanovila da će 1/3 sve djece rođene u Europi biti muslimanske vjeroispovjesti za samo 15 godina.

Njemačka
vlada prva je o tome javno prozborila."Pad (njemačke) populacije više se ne može zaustaviti.Tendencija pada se više ne može zaustaviti.Njemačka će biti muslimanska zemlja do 2050.godine.

Libijski vođa Muamar Gadaffi je izjavio:"Postoje znakovi da će alah osigurati pobjedu nad Europom bez mačeva,pušaka,bez osvajanja. Ne trebamo teroriste, ne trebamo bombaše samoubojice. 50 milijuna muslimana(u Europi) će je petvoriti u muslimanski kontinent kroz sljedećih nekoliko desetljeća."
Sad ih ima 52 miljiuna(podaci iz 2007.godine!), za 20 godina taj broj će se udvostručiti na 104 milijuna.

Katolička Crkva je nedavno objavila da ju je islam nadmašio brojem registriranih vjernika. Za 5-7 godina islam će biti dominantna religija na svijetu.

Svijet u kojem mi živimo nije onaj u kojem će naša djeca i unuci živjeti.Zvuči patetično, ali je tako.

I zato .....

ILI PRIJEĐITE NA ISLAM DOK JE VRIJEME, ILI SE POIGRAJTE MAME I TATE DOK MOŽETE

Владава прај кампањи но заборава една битно добра работа. Вчера дури си одев така низ чаршија, можев да забележам девојченца со минич до под ,,она" со едно рало хулахопчиња проѕирни, чиниш на голо така тргнале да акаат. Надвор кочан. Мене ме фаќаа ладни ветришта во суратов од тоа ветерот бесен, оние одат и потскокнуваат, вадат некаква си нога јака. Тоа ладот мава в јајници, пролади, ова она, недоволно заштитеност (со облека) за продавање на курназлаци. Абе јајниците си ги фрлаат децата, и после не можат децата да родат деца.
Одма прам реклама во која че алудирам да не се носи минич во период од ноември до март (освен ако за време на викенд биле на свадба или слична манифестација)

Владава прај кампањи но заборава една битно добра работа. Вчера дури си одев така низ чаршија, можев да забележам девојченца со минич до под ,,она" со едно рало хулахопчиња проѕирни, чиниш на голо така тргнале да акаат. Надвор кочан. Мене ме фаќаа ладни ветришта во суратов од тоа ветерот бесен, оние одат и потскокнуваат, вадат некаква си нога јака. Тоа ладот мава в јајници, пролади, ова она, недоволно заштитеност (со облека) за продавање на курназлаци. Абе јајниците си ги фрлаат децата, и после не можат децата да родат деца.
Одма прам реклама во која че алудирам да не се носи минич во период од ноември до март (освен ако за време на викенд биле на свадба или слична манифестација)

Ниту една жена никогаш не настинала ако мислела дека е секси облечена и пожелна. Никогаш.

;)

Ниту една жена никогаш не настинала ако мислела дека е секси облечена и пожелна. Никогаш.

;)
Aбе колку се пожелни толку и не се. А за то дека се секси облечени, така работи машкиот мозок, голотијата ко да купува. Инаку не мора да настинуваат, си мава то таму долу веројатно. И јас си обожавам да си пијам винце, па и да се препијам и оп по некоја недела дена на бубрези ми јавува, сиот се скичмувам.

Мислете си само така.... не сте влегле во гинеколошка ординација, за да видите шо се не држи земјава.......

Секоја 2 ра има ХПВ,бактерии, додај го на тоа и ладното, и ете ти рецепт за неплодност! Па не сте виделе вие колку само труд треба денеска женска за да затрудни.....

А надвор, светици ми изиграваат.... ма мрш...
Ова е разговор од мојот гинеколог, и не зборувам напамет....

Мислете си само така.... не сте влегле во гинеколошка ординација, за да видите шо се не држи земјава.......

Секоја 2 ра има ХПВ,бактерии, додај го на тоа и ладното, и ете ти рецепт за неплодност! Па не сте виделе вие колку само труд треба денеска женска за да затрудни.....

Смени го гинекологот, многу депресивен ти е :D

Родени 100 бебиња за еден месец во Штип

Статистиката на Клиничката болница во Штип покажува неверојатни податоци. За само еден месец, во октомври, во овој град се родени 100 бебиња. Марина Шуманска која е портпарол во болницата вели дека во просек дневно имаат повеќе од 3 породувања. Ваквите бројки говорат за подобрување на состојбата, со можност за конечно запирање на падот на наталитетот во земјава.

Не знајме колку се раѓале лани. Веста е половична.

Тоа е тоа за жал, и све ни е јасно . Јебеш денес јака женска ако немала минимун 5 абортуси, двоцифрен број на фраери и една ХПВ инфекција . :facepalm: :(

Тоа е тоа за жал, и све ни е јасно . Јебеш денес јака женска ако немала минимун 5 абортуси, двоцифрен број на фраери и една ХПВ инфекција . :facepalm: :(
Џабе е се тоа ако нема два стана и три дуќани на локација.

Pa ke bide pred demogafska katastrofa koga ke se pogledne kako ziveeme so 150 evra mesecno se zivee li standartot se pokacuva non stop i budala e nekoj da ima dete i da go gleda kako raste vo siromastija plus mnogu mladi begaat normalno tuka so fakultet nemozes da najdes rabota i da se obezbedis koga vo stranstvo se vrednuva trudot.Dodeka nekoj moli za korka leb od drugata strana nekoj se rasfrla so pari za svoi gluposti.Nikogas ne sme bile drzava i nikogas nema da bidneme

Најцрн рекорд: во Новаци на шест починати лица се раѓа само едно бебе
Дури во 30 македонски општини во првите девет месеци од годинава има повеќе починати наспроти новороденчиња.
Малата пелагониска општина Новаци има најзастрашувачки негативен прираст на населението заради тоа што на шест починати лица во оваа општина се раѓа само едно дете, покажуваат најновите статистички податоци на Државниот завод за статистика.
Во првите девет месеци годинава во оваа општина во која се наоѓа РЕК „Битола“, најголемиот електроенергетски капацитет во земјава, се родиле само 3 бебиња, односно се раѓало само по едно бебе на три месеци. Во истиот период починале 18 лица.
На листата на Државниот завод за статистика има дури 30 општини во кои смртноста на населението е повисока од бројот на новороденчињата во првите девет месеци годинава. Најголемата општина на таа листа е Битола, а освен Новаци од пелагониските општини тука е уште и Демир Хисар. По Новаци загрижувачки сооднос меѓу новороденчињата и починатите лица има во западномакедонската општина Другово.
Таму за првите девет месеци на пет починати лица е регистрирано само едно новороденче, а вкупниот број на бебињата во овој период е само 3. На третото место на оваа црна листа е малата рурална општина Росоман, популарна по производството на праски. Таму во првите девет месеци годинава се родиле 6 бебиња, а бројот на починатите изнесува 19 лица, што значи дека соодносот е 3 наспроти 1. Подолу на црната листа се шест општини во кои бројот на починати лица е барем двојно поголем од бројот на новородени бебиња во првите девет месеци годинава. На листата се: Ресен, Пехчево, Зрновци, Демир Хисар, Дебарца и Богданци.
Дури во 30 македонски општини годинава е регистриран негативен природен прираст. Освен општините со изразен негативен прираст од барем две починати лица наспрема едно новороденче на листата се: Битола, Карпош Скопје, Охрид, Берово, Валандово, Вевчани, Велес, Вранештица, Гевгелија, Градско, Делчево, Дојран, Карбинци, Кратово, Кривогаштани, Маврово-Ростуша, Македонски Брод, Осломеј, Пробиштип и Старо Нагоричане.
Инаку секоја од овие теми заслужува посебна тема,ама ајде ја ставив во оваа тема зошто кога отворив нова темата со наслов македонците се секоја година во минус од 2000 луѓе поголем морталитет од наталитет а албанците во плус 5000 луѓе со голема наталитет ја споивте темата. Така да затоа и оваа веста ја ставам тука, место нова тема да отварам и не се согласувам што таа тема ја споивте во Македонскиот народ е пред демографска катастрофа.Таков битен податок заслужува посебна тема. И нека размислат администраторите што се одговорни за оваа тема дали добро си ја вршат работата.Поздрав​

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom