Македонски звучи подобро

• Креатор на темата Креатор на темата Forrest Gump
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Касно го видов документот дека требало со големи букви.
Ја додадов Елена Цветковска-Во очите пак ми спиеш ти ако сака некој нека ја преправи со големи букви.

Касно го видов документот дека требало со големи букви.
Ја додадов Елена Цветковска-Во очите пак ми спиеш ти ако сака некој нека ја преправи со големи букви.

Ејјј која песна, браво

@DaniBMW; ај да те вработам со евергрини:

- Група Македонија - Есенска Роза
- Група Македонија - СОС
- Група Македонија - Чекај, чекај Виолета
- Катица Ѓаконовска - Дали ќе дојде на рандеву
- Зорица Поп Панковска 2 гласа од мене :D - Каде си
- Зоран Милосевлевиќ - Една роза сина
- Мони Ковачиќ - Сакам да сум јас детелинка
- Нина Спирова - О езеро мое
- Зоран Георгиев - Љубен си
- Бон Тон - Добрите девојки не го прават тоа
- Никола Автовски и Љупка Апостолова - Ах љубов, сладок сон
- Диме Поповски - Штом те видам
- Нина Спирова - Молчи и ти
- Симон Гугуловски - Се што сакам
- Лидија Кочовска (без размислување би ја прогласила за победничка песна и најдобар изведена песна на сите времиња во Македонија) - Што те нема
- Лидија Кочовска - Ти си тој
- Тања и Лидија Кочовски - Ти
-Тања Кочовска - Твојте очи сине
- Маријана и Росана- Љубов
- Маријана и Росана - Ако не исчезнам

Ќе додадам после уште некои. Ова се безвременски песни, песни со кои сите Македонци сме горди на нашата богата музичка историја. А она денес што се прави е срање со примеси од комшиите. Жалосно. Да дојде ред да имаме песни Кеш Кеш, раке пуке раке шлаке.

@DaniBMW; ај да те вработам со евергрини:

- Група Македонија - Есенска Роза
- Група Македонија - СОС
- Група Македонија - Чекај, чекај Виолета
- Катица Ѓаконовска - Дали ќе дојде на рандеву
- Зорица Поп Панковска 2 гласа од мене :D - Каде си
- Зоран Милосевлевиќ - Една роза сина
- Мони Ковачиќ - Сакам да сум јас детелинка
- Нина Спирова - О езеро мое
- Зоран Георгиев - Љубен си
- Бон Тон - Добрите девојки не го прават тоа
- Никола Автовски и Љупка Апостолова - Ах љубов, сладок сон
- Диме Поповски - Штом те видам
- Нина Спирова - Молчи и ти
- Симон Гугуловски - Се што сакам
- Лидија Кочовска (без размислување би ја прогласила за победничка песна и најдобар изведена песна на сите времиња во Македонија) - Што те нема
- Лидија Кочовска - Ти си тој
- Тања и Лидија Кочовски - Ти
-Тања Кочовска - Твојте очи сине
- Маријана и Росана- Љубов
- Маријана и Росана - Ако не исчезнам

Ќе додадам после уште некои. Ова се безвременски песни, песни со кои сите Македонци сме горди на нашата богата музичка историја. А она денес што се прави е срање со примеси од комшиите. Жалосно. Да дојде ред да имаме песни Кеш Кеш, раке пуке раке шлаке.

@DaniBMW провери прво да не сум ги внел овие песни, зошто синоќа внесов преку педесет македонски евергрини, меѓу кои сигурно има некоја од овие. За тие за кои сум сигурен дека ги внесов, ги прецртав во цитираниот пост од @leandra

Одлична тема и идеја што да ви кажам...Баш се потсетив на некои песни шо ги немав слушнато со години.Ја разгледав листата внимателно и повеќето од песните што ми се поомилени се веќе додадени, а ова се моите предлози и мислам дека не се повторуваат.:)
Ареа - Ти ми требаш
Ареа - Очи ангелски
Ареа - Ти би сакал
Тања Станковиќ - Умри машки
Нулта позитив - Биг Бенг
Нулта позитив - Песна за сидата
Студени нозе - Опинок
Студени нозе - Ладна како кока кола
Канго - Канго рок
Клерзо - Светлина
Жаклина Стефковска и Џокси - Побарај ме со песна
Коктел - Бојана
Искра Трпева - Штом падне мрак
Нон стоп - Човек ѕвер
Нон стоп и Мики Јовановски-Џафер - Тотално луд
Маја Саздановска - Виртуелен грев
Маја Саздановска - Фидбек
Фолтин - Архимед
Игор Џамбазов - Мразам плејбек
Игор Џамбазов - Парарам
Овие се засега...
П.С. Ги внесов во листата.:pipi:

Тагирањето нешто не е во ред :(

Zlatikevichius
Нема гајле. Обавезно проверувам дали ја има песната пред да ја додадам.
Фала ти што ми ја олесни работата овој пат.

leandra
Додадени се во листата

Слаткар во изборов ? :eek: НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!

Добро да е Слаткар
Сара Слаткар
Шопинг Слаткар
Да Полетам Слаткар
Сакаш да си фаца Слаткар
Топ Слаткар
Екстра Екстра Слаткар
Олабавиме Слаткар

Овие песни се избришани од листата. Ако ги сакате во изборот, ќе ги внесете уште еднаш, онака како што треба, само со големи букви (кој и да ги внел).

Слаткар во изборов ? Озбилни сте ?

Јас се сложувам, само има два проблеми тука:
1. Постојат песни кои е речиси невозможно жанровски да се определат (фузии меѓу музички правци, песни од еден жанр кои вметнале елементи од друг, изведувачи кои обично изведуваат друг тип на музика, а направиле промена во некоја песна и сл.). Што ќе правиме со нив? Тие ќе стојат изолирани како засебни случаи, или ќе им ставиме етикета - алтернативни, и *** не боли?
2. Откако ќе се изредат стотици дуели во кои ќе се натпреваруаваат песни од исти жанрови, ќе стигнеме до четвртфинале да речеме, и тогаш ќе мора во ист дуел да се падне песна од еден жанр со песна од друг. Значи не постои начин да го спречиме тоа. Поентата не е да имаме 10 победници во изборов, туку 1.

Тогаш нека нема еден жанр, туку нека има три, четири или пет жанрови. Па нека спаѓа и во поп и во рап и во етно и во сè друго. На тој начин ќе може да се опфати песната од повеќе аспекти и ќе може да се спореди со различни песни. На пример „А ти“ од Ристо Самарџиев може да се третира како рап, па да се спореди со „Раце горе“ од САФ.

А дали би било изведливо, наместо секоја против секоја песна индивидуално да се постави, да се направат како групи на светско прврнство на пример? Нека има 4 песни во групата, па секоја против секоја ќе има 3 шанси да се пласира. На крајот поминуваат првите две и формираат нова група со следните две најдобри песни, па пак три соочувања во групата итн. На крајот, кога ќе останат само 16 песни, тие одат во осмина финале и одат секоја против секоја. На овој начин ќе се елиминра потребата од жанрови, а секоја песна ќе добие повеќе шанси. Прашањето е само: колку долго ќе трае гласањето?

Го имаме целото време на светот колега млади сме ќе го дочекаме победникот и една година да помине, каде се брзаш? :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom