Македонски звучи подобро

• Креатор на темата Креатор на темата Forrest Gump
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Дани мислев околу 350 грубо кажано, не точно 350 :)

Како и да е, за да немаме таков проблем мора да се ограничиме или на 512 или на 256 песни (најблиску до 350) :)

Страшна работа компјутерскиве броеви сегде влегоа :D Би бирал 256 тогаш :)

Страшна работа компјутерскиве броеви сегде влегоа :D Би бирал 256 тогаш :)

256 имаше на Ex Yu изборот. Го почнавме во декември 2012, а еве за 9 дена ќе му дојде крајот. Ама ќе биде тешко тука да се издвојат само 256 песни, зошто ќе треба да отпаднат преку 800.

Друга работа - јас не сум за тоа модераторите (Форест и Крејзи) и јас (Злати) да одберат која песна да отпадне, а која да остане. Во тој случај пак ќе се повтори Екс Ју изборот каде сите се жалеа како не сме им оставиле време да се произјаснат за некои од песните.

Мислам дека - ако сакате сепак толку драстично да го смалиме бројот на песните, истото може да се постигне со ограничување на максимум 5 песни од изведувач. За да се дојде до таа бројка (5 песни од изведувач), пак нека има гласање, за секој изведувач посебно, или како сакате... Се, само да не мора ние да бираме!

злати, идејата ти е супер, само прво треба да се заклучи додавањето на нови песни, па после тоа да се гласа за секој изведувач. така да, нема да има можност да се жалат некои дека овој или оној изведувач бил дискриминиран. секој по 5 макс и тоа е тоа.
је да не ми одговора да бирам само пет песни од мизар/архангел или сл за да може александар митревски да има 5 песни, али за да се задоволет сите вкусови треба да сме парламентарни :) а и згора на тоа да не трае 23242 годнини;)

Еј песни кои само се на македонски или инструменталки, али да ве видам дали ова може:

Се согласувам, нема логика ние да бираме. Ниту сме професионални музичари и жири, ниту пак е фер, барем мене би ми било незгодно. Се согласувам дека треба да се ограничи бројот на песни од изведувач.

Еве тргнете ја Скопските Девојки ја ставив од мајтап ме потсеќа на детство. Сочувајте ја благодарноста знам дека направив огромен придонес за намалување на песните :D

Кој ги предлагал песнине човече, 70% не ги знам :eek:
Дај таму нека се ограничи на 5 песни од изведувач, вака од некои шкљ изведувачи по цели албуми се ставале, тоа од дома не им ги знаат песните, па камоли некој друг :icon_mrgr:

Кој ги предлагал песнине човече, 70% не ги знам :eek:
Дај таму нека се ограничи на 5 песни од изведувач, вака од некои шкљ изведувачи по цели албуми се ставале, тоа од дома не им ги знаат песните, па камоли некој друг :icon_mrgr:
кога ќе ги видиш у дуел ќе ти стане јасно кои се. според мене и да нема песна која е непозната, ........ иако верувам дека ќе се најдат 5-10 “непознати“ за помладите генерации. немој да кажеш дека бастион, не ги знаеш? или импулси? секој посериозен фан на музиката треба/мора да ги знае. тоа врчак/мрчак и сл дека ќе ги снема уште од прва е повеќе од јасно за мене ;) но сепак оставиле печат на тоа свое време. а овде ќе пробаме да ги побараме безвременските песни. пример бис без - дал да плачам .........

кога ќе ги видиш у дуел ќе ти стане јасно кои се. според мене и да нема песна која е непозната, ........ иако верувам дека ќе се најдат 5-10 “непознати“ за помладите генерации. немој да кажеш дека бастион, не ги знаеш? или импулси? секој посериозен фан на музиката треба/мора да ги знае. тоа врчак/мрчак и сл дека ќе ги снема уште од прва е повеќе од јасно за мене ;) но сепак оставиле печат на тоа свое време. а овде ќе пробаме да ги побараме безвременските песни. пример бис без - дал да плачам .........

Абе океј тоа, ама сепак требало малце со усул, пример јас можев цел албум од САФ да го ставам, али ги ставив најдобрите две песни според мене. Случајно скорлнав на ТБ трачери на пример. Сите песни ги наредиле нивни, а реално дали 5% од форумов знаат барем две песни од нив :icon_mrgr:

Абе океј тоа, ама сепак требало малце со усул, пример јас можев цел албум од САФ да го ставам, али ги ставив најдобрите две песни според мене. Случајно скорлнав на ТБ трачери на пример. Сите песни ги наредиле нивни, а реално дали 5% од форумов знаат барем две песни од нив :icon_mrgr:
е ако де, еве се кажа дека само по 5 или 10 песни ќе има од изведувач (иако 5 е сосема доволно за да се игра 1 година) а тие ТБ и слични на нив нема шанси да го победат тоше, мизар, ристо бомбата:pos:, така да, нека ги има. сепак и тие се дел од мкд сцената.
П.С. кои беа тие САФ? ;)

Поточно ќе беше да напишиш „реално дали 5% од нивните песни дали чинат воопшто“. Инаку, да, ју ар rigхт.

Едно прашање до админите... видов една детска песничка онака случајно (може ги има и повеќе) .. може да се вметнуваат и детски песни?
бтв..Ноне Неделковска?! XXL?! o_O мислам.. стварно... поарно детски песни да има отколку овие што ги споменав..

Тоа што има непознати песни не очајувајте. Темава треба да има и едукативен карактер, да научиме по нешто :cool:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom