Македонски звучи подобро

• Креатор на темата Креатор на темата Forrest Gump
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
А да има од Тоше сепак само 5 песни? И така на крај ќе победи само една песна, така да не мора да се прави голема листа...

Ќе биде тешко да се одвојат само 5.

И срам да вие, сте ја наполниле листата со дупликати :notworthy:

Е како тешко? А после како ќе може да бираме од само 2 песни, ако не можеме да направиме избор на 5? Нека си напишат сите листа на 5 омилени песни од Тоше и кои се имаат најмногу повторувани - тие. Не може сеа да правиме листа на сите песни од Тоше, а да оштетиме многу други песни поради тоа. Ако не може да се избере тоа - тогаш зашто постои изборов? Од сеа да си кажеме дека ќе победи Тоше и крај.

DaniBMW е во право. Порано или подоцна мора да се вкрстат. Поарно на почеток, отколку у финале. Или таму некаде у жустрото.

Така да опцијата по жанрови, некако ми е комплицирање.

Тоше ќе биде како сите останати. Ако се договориме да имаме лимит на 5 песни и него ќе го следува истото.

Јас се извинувам за мојот дупликат.. :confused: нетов ме зеза.. мислев дека не е испратена :confused:

@DaniBMW; Од Тошка:

- Игри без граници
- Цреша
- Љубена
- Громови на душа
- Лошо ти стои
- Тајно моја
- Кој ли ти гризе образи
- Боже чувај ја од зло
- Казна моја си ти
- Соба за тага
- По тебе
- Има ли ден за нас

Тука се и почетничките песни како Усни на усни, Твоите бакнежи на моите бели кошули и една песна имаше со спот он седнат на земја во бела блуза али никако да ми текне како се викаше, од почетните албуми беше. И Полско цвеќе и малечка, го лажам секој нов рефрен, излажи ме уште еднаш итн речиси сите до една.

Али мојот најтесен избор се погоре одбележаните песни со песната која не ми текнува :)

Е како тешко? А после како ќе може да бираме од само 2 песни, ако не можеме да направиме избор на 5? Нека си напишат сите листа на 5 омилени песни од Тоше и кои се имаат најмногу повторувани - тие. Не може сеа да правиме листа на сите песни од Тоше, а да оштетиме многу други песни поради тоа. Ако не може да се избере тоа - тогаш зашто постои изборов? Од сеа да си кажеме дека ќе победи Тоше и крај.

Ќе има голема расправија околу неговите песни во темава. Секој ќе си го брани својот фаворит. Од толку многу песни, само 5 ќе треба да влезат.
Подруго е кога ќе ја исфрлат песната во дуел, отколку воопшто да не е дел од изборот.

Инаку и јас сум да се стави лимит.
Гледам во предлозите, Каролина 40 песни, Владо Јаневски 30, Самарџиев 10... бегајте бе...

Ќе има голема расправија околу неговите песни во темава. Секој ќе си го брани својот фаворит. Од толку многу песни, само 5 ќе треба да влезат.
Подруго е кога ќе ја исфрлат песната во дуел, отколку воопшто да не е дел од изборот.

Инаку и јас сум да се стави лимит.
Гледам во предлозите, Каролина 40 песни, Владо Јаневски 30, Самарџиев 10... бегајте бе...

Ако имате желба - направете избор на 5 песни од Тоше па да видиме што сака публика. Како и да е - секогаш ќе се најде некој кој нема да е задоволен со изборот. Гледај во темата за Екс-ју песни, секад има некој што се буни.

Ам нека победи де, кој им е крив на Јовановци и остали издркотини што прават такви бљувотини :D (има рима, ќе се правам една раперка)

@DaniBMW; Од Тошка:

- Игри без граници
- Цреша
- Љубена
- Громови на душа
- Лошо ти стои
- Тајно моја
- Кој ли ти гризе образи
- Боже чувај ја од зло
- Казна моја си ти
- Соба за тага
- По тебе
- Има ли ден за нас

Тука се и почетничките песни како Усни на усни, Твоите бакнежи на моите бели кошули и една песна имаше со спот он седнат на земја во бела блуза али никако да ми текне како се викаше, од почетните албуми беше. И Полско цвеќе и малечка, го лажам секој нов рефрен, излажи ме уште еднаш итн речиси сите до една.

Али мојот најтесен избор се погоре одбележаните песни со песната која не ми текнува :)

Немаш ни благодарам ? Да ја додадам ?

Останатите ги додадов (некои веќе и се нашле меѓу предлозите) :)

Ам нека победи де, кој им е крив на Јовановци и остали издркотини што прават такви бљувотини :D (има рима, ќе се правам една раперка)

Не можеш така да викаш, зашто на некои пример не им се свиѓа музиката на Тоше. Еве пример мене, воопшто не ми е по вкус. Го почитувам тоа што го правеше, единствен професионалец кај нас во поп музиката, но едноставно не сум по таква музика, и секогаш би гласал прво за омилена песна од Архангел или Мизар. Фората е да им се даде шанса на сите. Сите знаеме дека Тоше имаше милион хитови и дека најверојатно ќе победи, но зашто да не им се даде воопшто шанса на другите, ако изнаставиме многу песни од Тоше? Зашто тогаш изборот, ако се форсира еден изведувач со повеќе песни од другите. Ако има толку добри хитови, кои било 5 или 10 од тие песни, би било доволно за да се докаже која е најдобра песна. Сепак, да се повторам - бираме најдобра 1 (една) песна, а не најдобар изведувач. Како и да е, на крај пак ќе завршиме со еден победник...

И Архангел има десет песни и они ќе бидат со 10. Еве сите нека бидат со десет ако воопшто имаат десет песни во животот напишани да вредат. Неможеме сега да го ограничиме Тошка кој има 50 убави песни, оти Јован Јованов имал две одвај напишано. Кој му е крив искача на крај.
--- надополнето: 26 август 2013 во 13:19 ---
Немаш ни благодарам ? Да ја додадам ?

Останатите ги додадов (некои веќе и се нашле меѓу предлозите) :)

Да, да секако :)

Не можеш така да викаш, зашто на некои пример не им се свиѓа музиката на Тоше. Еве пример мене, воопшто не ми е по вкус. Го почитувам тоа што го правеше, единствен професионалец кај нас во поп музиката, но едноставно не сум по таква музика, и секогаш би гласал прво за омилена песна од Архангел или Мизар. Фората е да им се даде шанса на сите. Сите знаеме дека Тоше имаше милион хитови и дека најверојатно ќе победи, но зашто да не им се даде воопшто шанса на другите, ако изнаставиме многу песни од Тоше? Зашто тогаш изборот, ако се форсира еден изведувач со повеќе песни од другите. Ако има толку добри хитови, кои било 5 или 10 од тие песни, би било доволно за да се докаже која е најдобра песна. Сепак, да се повторам - бираме најдобра 1 (една) песна, а не најдобар изведувач. Како и да е, на крај пак ќе завршиме со еден победник...

Тоа е тоа.
Друже, и мене многу песни не ми се по вкус. Ми пречи што ќе има и рап.
Исто и Јован Јованов, Врчак, ДНК.... не ги слушам...

Но има некој што сака таква музика. Неможе сега да ги исфрлиме поради тоа што не е по МОЈ вкус.

И во екс-ју изборот, Бијело дугме влегоа со 20тина песни. Каде се сега ?
Од друга страна ЕКВ влезе со многу помалку, и еве останаа со 3 песни во финалните рунди...
Квалитетот ќе се издвои.

Жално е Тоше да го ограничиме на 5 песни, а Бијело дугме ги оставивме со 20.

Ќе го средам јас тоа, не се секирај ;)
И, btw,
applause.gif
за посветеноста!
Ако се одлучите да имаме ограничување, ете на пример, на 10 песни, можам, ако сакате, пред да започнат дуелите, да направам малечки анкети за секој изведувач поеднечно (пр. денес гласаме за песните од Каролина) доколку изведувачот има повеќе од 10 предложени песни на изборот, секој да гласа за максимум 10 песни, па оние 10 што ќе бидат со најмногу гласови по завршување на анкетата, да влезат во официјалниот избор, а другите да отпаднат. Ете, гласањето во анкетите нека трае по 24 часа за секој изведувач поединечно. Исто, гласањето не мора да биде стриктно тука, да мора да пишувате коментар, туку ќе го направам во Google Docs. Што велите за ова?
--- надополнето: 26 август 2013 во 13:37 ---
А што е со детските песнички? Гледам и такви сте предлагале.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom