Македонски звучи подобро

• Креатор на темата Креатор на темата Forrest Gump
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
И што одлучивте...

Ќе ги делите песните по жанрови ?
Што во случај на реми ?
Ќе има ограничување на песни по изведувач ? На колку песни ?
Тоше ќе биде вклучен ?
Инструменталки ќе бидат вклучени во изборот ?

И што одлучивте...

Ќе ги делите песните по жанрови ?
Што во случај на реми ?
Ќе има ограничување на песни по изведувач ? На колку песни ?
Тоше ќе биде вклучен ?
Инструменталки ќе бидат вклучени во изборот ?

Инструменталки и Тоше - дефинитивно.
Во случај на реми мислам дека е најдобро да остане се исто, барем во првиот круг. Ако во подоцнежните кругови има реми, тогаш ќе одлучи вкупниот број на поени што песните ги имале до тогаш. Мислам дека е вака најдобро. М? Forrest Gump ?
Делење по жанрови е неизводливо, плус - кога тогаш ќе мора да се паднат во ист дуел различни жанрови. Колку порано, толку подобро.
Детски песнички јас сум да нема.
Е останува уште ограничување по изведувач - ако мислите дека треба да има, мене не ми е тешко да ги направам веќе споменатите анкети.

Во случај на реми мислам дека е најдобро да остане се исто, барем во првиот круг. Ако во подоцнежните кругови има реми, тогаш ќе одлучи вкупниот број на поени што песните ги имале до тогаш. Мислам дека е вака најдобро. М? Forrest Gump ?
Делење по жанрови е неизводливо, плус - кога тогаш ќе мора да се паднат во ист дуел различни жанрови. Колку порано, толку подобро.
Е останува уште ограничување по изведувач - ако мислите дека треба да има, мене не ми е тешко да ги направам веќе споменатите анкети.

Истиот предлог за реми го дадов и јас. Мислам дека пореално ќе биде така, отколку да се гледаат гласовите на поединци.
За првата рунда ќе направиме исклучок :)

Ограничување би ставил, но не испод 10 песни.
Да не биде 20-30, па секој втор дуел да биде со исти изведувач, но не сакам да се скратат на 2-3 песни зашто имаме изведувачи кои навистина имаат квалитетни песни што заслужуваат да бидат дел од изборот.
Ми се допадна твојот предлог со малите анкети

Инструменталките не ми се поклопуваат со насловот на темата некако...

Детски песни. Сеедно ми. Нема да ми пречи и да има

Се согласувам до сега според сите разгледани опции, најдобро е ништо да не мењаме ( За реми не е лоша идејата на DaniBMW, проследена и од тебе. Прв круг ние, понатаму поените). Проблем останува единствено да се разгледа опцијата за ограничување.

1. Колку воопшто песни да има на изборов. 512 или 1024?

2. Дали да ја има воопшто таа опција? Колку? Ја мислам дека десет е коректно, иако ќе си дозволам субјективност ко ќе видам шо се е предложено не ми се свиѓа баш секој да ми се мафтосува со десет песни.

Се согласувам до сега според сите разгледани опции, најдобро е ништо да не мењаме ( За реми не е лоша идејата на DaniBMW, проследена и од тебе. Прв круг ние, понатаму поените). Проблем останува единствено да се разгледа опцијата за ограничување.

1. Колку воопшто песни да има на изборов. 512 или 1024?

2. Дали да ја има воопшто таа опција? Колку? Ја мислам дека десет е коректно, иако ќе си дозволам субјективност ко ќе видам шо се е предложено не ми се свиѓа баш секој да ми се мафтосува со десет песни.

Ако се 1024 песни ќе има 1023 дуели... 3 години ќе ни требаат да добиеме победник.

512 е поскромна бројка :)

Ако се 1024 песни ќе има 1023 дуели... 3 години ќе ни требаат да добиеме победник.

512 е поскромна бројка :)

Може да има повеќе дуели истовремено, т.е. на почетокот на натпреварувањето нека одат повеќе дуели за подоцна суксесивно да се намалуват и кога ќе се дојде во завршна фаза повтроно да се оди со по еден дуел.

Како и да е 1024 е преголема бројка.
Во предлозите има секакви песни. Ваљда не мислите и Слаткаристики и слични ср... да ставите во изборов. :)

Ако ставите ограничување по изведувач значително ќе се намали бројката на песни, зашто гледам има изведувачи со по 30тина предлози.

Мислам дека нема да ви биде тешко да направите селекција на 512 песни. :)

Абе фино тоа 10 максимум, ама што правиме што некои ставиле повеќе песни од некои како Мартин Србиновски или Лола В Стеин?

A oти шо и фали пример на песнава?

Ништо, уба е за oтпаѓање уште во прв круг :D

Инаку мој предлог, ако се накотат мн песни, можи да се оди со повеќ дуели наеднаш во еден ден, пример 3. Е сега малку потешко ќе оди броењето но можи да се среди тоа, задолжение ќе земат тројца од кои првиот брои прв дуел, вториот втор и третиот трет за побрзо и полесно :)

Прашав претходно, зашто веќе има многу предложени песни, на кој начин ќе одлучите кои воопшто ќе конкурираат на изборов. Вие неколку што го водите изборот ќе ја направите селекцијата или? Јас викам да се ограничи на 350, да не фати повеќе од година дена :) Ограничувањето по изведувач е една од подобрите идеи, но не верувам дека ќе биде доволно за да ги намали предложените.

DaniBMW
не сум те заборавил, али обврски ;)
еве некои песни кои се сосема поинакви од претходните
нулта позитив:
мара
цуцла
отвори го пренџерето
чоканче:
сам
ороспија
чоканче
цилиндар:
само еден ден
ена веко:
келнерот
хавана бенд:
шток ми бејби
балада за мајка ти и татко ти
дај ми жити се’
ристо бомбата:
педро
еј, многу се дујаш
комшивке убава
дончо
музика, музика
има ли тесна
дојди ти
--- надополнето: 28 август 2013 во 09:50 ---
ЕДИТ:
дали кемал монтено, кича слабинац или мери цетињиќ се дозволени?

Петар Р.
Па ако видиш вака, ништо... кога студиски ќе се дотераат и покријат сите грешки.
Но за мене тие песни не заслужуваат да се најдат на изборот.

AceCaleb
Неможе да има 350 песни, зашто веќе во вториот круг ќе има проблем.
Една песна ќе остане без противник.
Селекцијата не ми смета организаторите да ја прават. Сепак штом се назначени за модератори на овој дел, имаат некакво познавање од музика :)

kooperativa
Веќе се дискутираше тоа. Дозволено е во изборот да има песни од странски изведувачи, кои пејат на македонски јазик
Дел од предлозите веќе се нашле на листата, останатите ги додадов

Röddást turvior
Затоа прелагам селекција од страна на модераторите, и да си продолжиме по старо.
Еден ден еден дуел :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom