Македонски звучи подобро

• Креатор на темата Креатор на темата Forrest Gump
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
1. Ареа
2. Лео Мартин иако песнава не ја знам, ниту можам да ја најдам, од ова новиве дечки е сто пати подобра сигурно.
И од мене Х 100 = 100.000 пати и тоа е малку, ама некои нови копиљи имат среќа да одат понатаму,со сугурно “алиби“ - противничка песна без звук - секако ќе загуби
Сите мои слики е евергрин више.

Втората песна (песна на Александар Џамбазов), мислам дека е оваа:

Ја пееле во 1969 г. заедно Лео и Џани, а после вториот си ја има препеано на срспског. Чичко Anco ти шо викаш?
Да тоа е истата пасна-бидеиќи е прекрасна мислам е препеана од овој пеач редовен на сплитските фестивали.(Па ме и зачуди што тврдите дека е тој бил и тука во Скопје изведувач на оваа прекрасна песна.)На тие фестивали не одеа „српски“ пеачи,како и на београдско пролече што не доаѓаа хрватски пеачи (или многу ретко)
А и овде во Скопје ретко доаѓаа-скоро ич,освен Тереза и Јосипа.
Треба да се побара оригиналната снимка од „Билјана“- за да биде се регуларно, а до тогаш овој дуел да мирува и накнадно да се повтори.
(не се сеќавам со која песна еден Здравко Чолич,не можеше да влезе во финалната вечер на скопските фестивали(1970-71) или таа песна со друг изведувач,стана поуспешна,а потоа изгледа и не пееше повеќе тука,тоа беа тие години на квалитетните скопски фестивали)
А „Клечам и молам“- ја има на сингл -да ја пополни Б страната на плочата.
--- надополнето: 28 септември 2013 во 17:57 ---
број 2.
седиш на вечера некаде во ресторан, и ти понудуват мени со само два избора,едно познато на кое уста никако не ти се отвара и друго непознато на кое нешто подоцна бараш и репете.

Треба да се побара оригиналната снимка од „Билјана“- за да биде се регуларно, а до тогаш овој дуел да мирува и накнадно да се повтори.

Мислам дека е ова фер предлог и јас лично ќе се залагам (без разлика на исходот од овој дуел денес) истиот да се повтори доколку некој успее да најде аудио од „Билјана“ на Лео Мартин до завршувањето на дуелите од првиот круг. Се надевам дека некој ќе успее.

Мислам дека е ова фер предлог и јас лично ќе се залагам (без разлика на исходот од овој дуел денес) истиот да се повтори доколку некој успее да најде аудио од „Билјана“ на Лео Мартин до завршувањето на дуелите од првиот круг. Се надевам дека некој ќе успее.
Исправно
Почетокот на песната е преубав,мелодијата-музиката
„понекогаш го мешам со Барбара“............ и каков моќен глас, јас би рекол и од неколкуте песни што ги испеа на скопските фестивали-најдобра,иако повеќе ја слушам
„Да нема разделби“- бидеиќи и ја има кај македонски евергрини.

Ареа
Лео Мартин (aka све е боље од нови кмечки)

Дуел 1
СИТЕ МОИ СЛИКИ
1.STEALTH
2. Iceboy
3.Dreamer
4.HeyBabuaRiBa
5.Петар Р.
6.Roddast
7.Ернесто ЧЕ Гевара
8.Бомбастичен Дрогираш
9.Crazy in Love
10.Bateman