Македонски Идол

• Креатор на темата Креатор на темата darmon
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Вори мора да си го излечиме синдромот на се е наместено. Овие натпреварувања се такви. Ќе се погоди во една вечер, фановите на некој полош натреварувач ќе гласаат повеќе отколку оние на подобриот и ќе си испадне. Па 12 луѓе се. Не може рамномерно да се гласа за секого. Не би ме чудело кој и да испадне наредниот пат. Знам кој би требало и кој би сакала да испадне, ама и Мики да испадне нема да ме зачуди. И пак ќе го гледам шоуто.

Ајде нека биде така.Но како тоа не е ограничен бројот на гласови?На пример од еден телефон 10 гласови и ништо повеќе.
Автоматски испаѓа дека тој што има највеќе пари ќе победи на Идол.Ќе појде,ќе земе картички и бројчиња на претплата и ќе раздаде по луѓе и пријатели за да се гласа за него.
И тогаш што сме направиле?Фактички сам си ја купува славата и сам си ја купува победата тој-некој.

Ама тоа е.Толку се разбираме и толку ги цениме вистинските уметници на македонскава естрада.Затоа ќе се труеме со турбо-фолкови,со пропаднати пејачи од типот на Јован Јованов и Слаткар и со луѓе кои немаат појма од музика.

Треба од еден број еден глас и ај чао, ама пусти профит. Затоа дозволуваат од почеток да се гласа за сите уште не си го слушнал како пее.

Тоа неограниченото им е пропуст како и тоа што се гласа уште кога почнува првиот да пее да последниот пее 3 саати.
Инаку ти Вори или бивши Давор кај си видел некое вакво натпреварување да ти кажат листа на гласови.Ако десетиот имал 20.000 гласови,единаесетиот 12.000 гласови а Бети еве нека имала 10.000,еве речиме ти објават листа.Колкави се шансите за овој 11 да не отпадне следната гала вечер,се што е неизвесно е и интересно.Немој да ме разбере некој погрешно Бети кажав беше најквалитетен женски натпреварувач ама мора да се сфатат некои работи.

Тоа неограниченото им е пропуст како и тоа што се гласа уште кога почнува првиот да пее да последниот пее 3 саати.
Инаку ти Вори или бивши Давор кај си видел некое вакво натпреварување да ти кажат листа на гласови.Ако десетиот имал 20.000 гласови,единаесетиот 12.000 гласови а Бети еве нека имала 10.000,еве речиме ти објават листа.Колкави се шансите за овој 11 да не отпадне следната гала вечер,се што е неизвесно е и интересно.Немој да ме разбере некој погрешно Бети кажав беше најквалитетен женски натпреварувач ама мора да се сфатат некои работи.

Сум видела, на М2.

А зошто би било местено? На организаторот му требаат натпреварувачи кои му носат приход нормално, а тоа се тие за кои се гласа, истотака му одговара да победи тој со најмногу фанови. Која е та логика да туркаат некој без фанови? А како до фанови то е друга работа, некој со пеење, некој со шарм, некој со глупирање, секој до својата публика.

Сум видела, на М2.

Тоа е веќе манилупирање со луѓето, и сскање, ајде видете овој ве води гласајте, не е хумано така, нигде нема лајв стриминг резултати, и не е добро така, пошто ќе се гласа за инат, а не за пејач.

Ех.. зошто Јуле да се губи? Супер е!

За Дејан да.. и Ивица..

Јуле убаво пее и ми се допаѓа како се понаша на сцена, ама што знам, мое мислење е дека е незабележана.

Од кај да почнам со рецензијава..:)

Ги молам Иванна и Ненад, ако го читаат ова или ако го чита некој нивен што ги познава да им пренесе дека се тапа невидена. Ненверојатно иритираат, а забелешките им се трагикомедија, ма немам зборови. Опрајте се!

Второ, добро е жирито почна да критикува. Така треба, мора да се даде насока кога некој нешто греши. Особено ме изненади Калиопи на која реченицата Прекрасен/на си и е стално во уста. Речиси во се се сложив со неа во однос на критиките.

Трето, како почна вечерта со чесен исклучок на Ивица мислев дека ќе биде тапа невидена. Дечкиве ми беа бледи и како да не даваа максимум. Нико не се трпи сериозно. Жалосно е ако мисли дека публиката е слепа и не препознава самобендисаност. НЕ му прилегале трите столчиња, немој молим те. На другиве демек им прилегаат. Директно ги навреди другиве дечки со тоа. Срамота. Колку и да испеал одлично мојот глас никогаш нема да отиде за него, затоа што гласот не е се. Односот, човечноста и скромноста се ретка карактеристика на уметниците. Овој го нема тоа. И добро го спушти Калиопи.

Кристијан ме изненади на лошо. Малиот е суперталентиран, на аудициите пееше растураше, но имам чувство дека заборави за што е таму отиден. Убаво дете, створена за на сцена, ама не е се во намигнувањето. Треба да пее, не да шармира цело време. Исто се согласувам со Калиопи на критиката за него. Може он подобро, многу подобро.

Од другиве, Виктор рака на срце беше одличен. Многу паметно направил аранжман кој му одговара и одлично ја изведе песната. Публиката го сака, само нозете на земја и далеку ќе турка.
Другиве беа тотално незабележливи. Јулијана беше ужас, Маја Оџаклиевска не дај Боже да гледала, ко што е остра на јазик има да ја изеде со критиките.

И најдоброто за крајот. МИКИ ЦАРЕ :cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc: Ова е пеење, ова е изведба. Растури. И не само што пее, туку оперскиот дел од себе многу добро го прикрива. Само Тошка кај нас можеше да пее поп, рок и опера и човек да не се збуни што пее. И Мики го може истото. Башка скромен човек е. Се гледа. Дошол за да пее и пее. А гледам дека и дечкиве од Идолов ептен го сакаат, го фалеа дека е голем другар. Верувам дека е така, а тоа ме тера уште повеќе да го поддржувам. Гласав за него и веројатно ќе гласам до крај за него. Нема шанси да ме разочара.

И секако Иван. Браво за него. Цело време се чудев зашто е стегнат на сцена кога може многу подобро. Се покажа вечерва. Е ваков треба да биде до крајот.
Дефинитивно крајот го краси делото. Овие двајца го покажаа тоа.

Нешто што мислам дека е незаслужено ставено во сенка е бендот. Човече колку добар бенд е ова. на сите дечки им направиле посебни аранжмани кои им одговараат на сензибилитетот без да ја уништат песната. БРАВО! Башка Роки е ѕвер. Прекрасно пее.

И ако можам да додадам. Бидејќи е македонска вечер, очекував некој од момците да го испее најубавиот македонски евергрин - Чија си. Како може вечер на евергрини да помине без неа нема да ми биде јасно. И можеби требаше некој да му направи ќеф на Џамбазов и да ја испее Време за плачење.

Сам себе го убијаллллллл у 2 реченици , ако некој е гомно самобендисано тоа е виктор , мн ме нервира ради тоа и ми е крајно антипатичен али дур има деца ке има гласови и за него

25 пати го изгледав денес и не ми е доста.. Ѕвер дефинитивно!! :bravo::bravo:

Сам себе го убијаллллллл у 2 реченици , ако некој е гомно самобендисано тоа е виктор , мн ме нервира ради тоа и ми е крајно антипатичен али дур има деца ке има гласови и за него

Во право си ... Нико не се однесува арогантно само шо Каљопа изеде лајна и сега се е извадено од контекст, јас и лично го познавам ... е сега лоша услуга ќе си напрај ако проба да докажува нешто, треба едноставно да ја игнорираат Калиопи само го уништува шоуто необјасниво досадна и без концепт во секој обид за оригиналност.

А Виктор не разбирам зошто се понаша сега така вештачки, се познава дека не е природен и дека глуми ... зошто беше повлечено скромно дете и сега уште некако ми е устручен т.е. не се однесува природно пробва да глуми незаинтересираност и искулираност ... многу проѕирно и глупо

Истото и јас го спомнав во претходната страна... не ми е јасно како може за Нико толку сите да зборат дека е самобендисан, посебно па жирито па... Калиопи најде да збори... а Виктор срце бил, а толку се понаша, цело време прави некои фаци, цинични насмевки, цело време се бута у камера, ама се бута дури и да е во позадина, устата ја крива као Џастин да е или американски рапер...

Синдикат, можеби бил повлечено, скромно дете, ама ова што го гледам јас на сцена и општо кога збори и фаци што прави, е толку одбивен, што кога пее не можам ни да го слушам...

Некогаш стварно ме мрзи да одговарам на вакви цитати, али ај.
Да се самоцитирам: Виктор рака на срце беше одличен вечерва. Никаде не велам дали е самобендисан или не. Не ми е фаворит. Мики е за мене врвот на ова шоу.
Детските фрустрации лечете си ги со деца, не овде.

Истото и јас го спомнав во претходната страна... не ми е јасно како може за Нико толку сите да зборат дека е самобендисан, посебно па жирито па... Калиопи најде да збори... а Виктор срце бил, а толку се понаша, цело време прави некои фаци, цинични насмевки, цело време се бута у камера, ама се бута дури и да е во позадина, устата ја крива као Џастин да е или американски рапер...

Синдикат, можеби бил повлечено, скромно дете, ама ова што го гледам јас на сцена и општо кога збори и фаци што прави, е толку одбивен, што кога пее не можам ни да го слушам...

Niko e seljak. Dobro pee i se ostanato, ama premnogu se precenuva. Sedi be, operski pejac e demek i site se pod nego, glupak eden.
Viktor e dusa vo sporedba so Niko. Toa sto tebe ti e odvraten ne dokazuva nisto. Viktor niednas ne bese samobendisan i ne rece: "se gledame vo finale" Sedi be! -.-
A i dobro pee i ubavo se pnasa na scena.
Jas sum za Miki, najbolje e.
I Biljana od zenskite.
Ne gledav kako peele, ama cuv deka Miki, as always, rasturil, i ne se ni somnevav vo toa. Odamna glasam za nego.

По битолска линија досега гласав за Нико и Виктор. Ама отсега ќе се подразмислам :)
Да бидеме малку реални сега, што би рекла Калиопи ајде да работиме. Прво да почнам од неа. Иако не сум музички образована и некомпететна да зборувам за музичките квалитети на кандидатите, знам што е тоа човечност и знам на кој начин да се искаже. Епа драга Калиопи, начинот на кој му кажа на Христијан што мислиш за неговото пеење мене не ми се бендисува. Да бидеме реални, сите правеа грешки, некои мали, некои катастрофални. Спрема никој не се испонаша вака! Браво за тебе Опи! Јас чув многу грешки во пеењето на Емилија, до пола песна чупето тон не фати бе...ама од пола песна ја фатила па ајде сега се извадила. Јулето не смееше да ја пее таа песна која ја пееше, тој залак тешко кој може да го изџвака. Но, секоја чест за енергијата која ја даде на сцена, ама музички точно дека било, се сомневам. Нико воопшто не е арогантен, кренат, самобендисам, тоа што го кажа за мене е знак на стравот кој во него постои дека можи да се случи се, за мене чисто психолошки делува тоа. Мислам дека Христијан и Виктор се малку повеќе самобендисани од Нико. Но, дечково повеќе се наоѓа во оперски, рокерски води....во овие поп водиве дефинитивно подобар е Виктор! Мислев дека нема глас, али детево се распеа последните два пати. За Мики нема да коментирам премногу...детево досега испеа све како што треба!Само нека бира добри песни, кај него нема утка. Од жениве солиден глас е Билјана, иако последно стајлингот 0, а Јана треба да бира потешки песни, ама и да ги изведе со душа. Дејан има добар глас, убаво го испеа евергринот, но му фали енергија и тоа многу енергија...Иван последно ме освои со моја гитара, го покажа тоа што го знае вистински да го прави, конечно го видов во вистинското светло. За испаднатите девојки мислам дека се класа погоре од другиве, посебно Елизабета. Штета е тоа нешто да не се слуша уште еднаш, но сум сигурна дека Бог ќе и помогне да успее.

п.с за водителите испод ниво ми е да коментирам ( :))

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom