Македонски Идол

• Креатор на темата Креатор на темата darmon
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Niko e seljak. Dobro pee i se ostanato, ama premnogu se precenuva. Sedi be, operski pejac e demek i site se pod nego, glupak eden.
Viktor e dusa vo sporedba so Niko. Toa sto tebe ti e odvraten ne dokazuva nisto. Viktor niednas ne bese samobendisan i ne rece: "se gledame vo finale" Sedi be! -.-
A i dobro pee i ubavo se pnasa na scena.
Jas sum za Miki, najbolje e.
I Biljana od zenskite.
Ne gledav kako peele, ama cuv deka Miki, as always, rasturil, i ne se ni somnevav vo toa. Odamna glasam za nego.

Виктор е се освен срце, може Нико рекол се гледаме во финале, тоа не е самобендисаност, тоа е искреност, секој очекува да влезе во финале штом стигнал до таму. Виктор увек се бута да биде пред камера кога некој збори во црвената соба и прави фаци, цинични насмевки... мисли типот дека е Џастин и у песна како Осамен најде засходно да каже COME ON (на МАКЕДОНСКА песна и МАКЕДОНСКА вечер), стенка у песна кај што не треба аналогно ја усра и нон стоп ја прчи устата, нон стоп.
Тоа што има бејби фејс шарм, не значи дека не е арогантен, му се приметува од 1000 километри... Очигледно со различни очи гледаме, затоа што кај Нико не гледам трошка глума, ниту самобендисаност, напротив баш е природен.

А за Мики се согласувам со тебе. :)

Јас веќе во мојата глава си го створив победникот, а тоа е Мики. Растури, им покажа како се пее и на она малото крекало што скокало ака Хихо особено.

Добро, Хихо земал некоја дрога пред настапот, што по ѓаволите му се случуваше, па толку неприродно и одвратно понашање има ми се гади просто.
За Бети ми е жал што излезе, ме наежи уште кога ја пееше Hurt и верував дека ќе оди подалеку ама за воља на вистината се случи тоа што се случи.

Иван ми ја направи вечерта со Моја гитара - ОДЛИЧНО.

Сепак си го поддржувам Мики, најкомплетен е и ние велешани се гордееме со него. Секој настап му е се подобар... Немам зборови...

Јуле ми е дефинитивно одвратна и ми зрачи со простотилук, башка што многу се треска од земја девојкава, уште на Fallin` ја забележав, после тоа уште два настапи така се треска, друга работа е што песната ја утна в крај и многу ми квичи.

Виктор пее убаво, неможам да речам дека не пее, ама претерува со ароганцијата и глумење лудило, башка што не ми е толку симпатичен напротив ми личи на оној од Twilight одвратниот Едвард и има фаца како комарец.

Дејан ми е незабележителен, како да се појавува на сцена колку да си испее и да си иде. Ама се шушка дека бил ситуиран, па ете, неговите си гласаат.

Емилија многу ми се понаша како ретардирана, фалшира на велико и пее на нос. Воопшто не ми е претставителна и со гримасите што ги прави ме потсетува на Стефани Борсова мисот наш.

Ивица пее добро, но не којзнае колку убаво... Ми се допаѓа што е приземјен и не се умислил дека е ѕвезда.

Биљана има појава, глас, однесување, само стајлингот и беше утнат.

Нико ми е океј, ја претераа со навреди кон него, иако имаше кој друг да навредуваат (еми и јуле -.-)

Јана многу ми се допадна како отпеа, баш песна како за неа и не се форсирала како Јуле со толкав залак дека ќе ја испее Многу солзи исплакав на пример.

Мислам дека не заборавив никој.

Нико би сакал да го слушнам некоја хеви метал песна како пее , зашто и гласот му е таков .. посебно ме бендиса фалсетот на крај

Мене малце (повеќе) ми пречи што Мики пее на нос... Дали му е затнат или он така се напиња кога пее - не знам, али лошо звучи.

:kesa:..ne treba da gledam na ubavina ama nemozam....:toe: Miki e vtoriot Marjan Stojanovski...zar Marjan nema glas? Odlicno pee covekot ...sepak....:raz:

Касно се уклучувам на дискусииве ваши. Мој личен фаворит е Мики, кога ја слушам песнава вчера што ја отпеа се ежам по малце на секое слушање :) Друга позитивна работа кај него ми е што типот си е ладен како шприцер, приземјен не лета во облаци и доаѓа си ја врши работата и е најдобар во тоа! Нико исто така можам да го вметнам како еден од тие со одличен глас но Мики ми е сепак фаворит. Овие лепотаниве Виктор и Иван не можам да кажам дека не ги бива, гласовно можеби Иван е нешто подобар додека Виктор колку и да го мразат луѓево мора да се признае дека има фаца за да биде идолот, но сепак по мене гласот е најважната работа.

Од девојкиве единствената за која можам да речам дека пее без грешка испадна. Тоа беше Елизабета, дефинитивно најдобра пејачка од женските кандидати, Емилија само за изгледот можам да ја пофалам, најсимпатична ми е.

Незнам се плашам да не направат глупост од идолов па да одберат некој што не заслужува, гледајќи дека најдобрата од девојките испадна...

Мојот ранг е:

1.Мики
2.Нико
3.Виктор/Иван

Од девојките за жал незнам еве можеби Билјана другиве сите исти ми се некако, како што кажав таа што мислам дека е најдобра веќе испадна.

Треба да се земе предвид дека копиљаана гласа за инсектон, поише него за девојчено што испадна. Иако девојчето што испадна е за едно дваесет класи подобар пејач и има подобро движење на сцена, контакт со камера и публика.

Со други зборови: Кико, поише изгледа, него што пее. А се понаша - помалку од што изгледа и пее заедно. На што личи она негово прокењавање, развитлавање, лигавење, негативна хипер енергија, снобизам и слично? Ко да ќе умре за внимание. Слава у глава, а уште ниедна песна не напраиле.

Нико би сакал да го слушнам некоја хеви метал песна како пее , зашто и гласот му е таков .. посебно ме бендиса фалсетот на крај

Го погоди, дечково најверојатно пеел во некој метал бенд претходно и е обожавател на таква музика претпоставувам. Затоа дур го слушав некако чудно ми звучеше човеков, едноставно бојата на гласот и начинот на пеење некако не ми се уклапаа со евергрини и шлагери. Како и да е, и да стане Идол мислам дека нема многу да успее во поп водите. Е сега Виктор е друга приказна, може нема богзнае колкави гласовни можности ама може да се каже дека е солиден, па и уникатен во однос на музиката која ја сака и начинот на кој ја пее, а и го сакаат девојчињата. Тоа може да привлече публика, а публика у главном се напалени тинејџерки па можда и малку повозрасни, у глобала жени. Така да кога некој продуцент би бирал позади кого би застанал најлогичен избор би му бил Виктор. Додека Мики е комплетен, едноставно ја има ѕвездата а и гласовните можности за да биде пејач во вистинска смисла на зборот, евентуално проблем би постоел само доколку во нашиов Идол победникот биде третиран како и во идолите од соседството. Односно доколку победникот на крај добива само песна и спот, тогаш таа победа нема ништо да му вреди и ќе си остане само на тоа.

Виктор пее убаво, неможам да речам дека не пее, ама претерува со ароганцијата и глумење лудило, башка што не ми е толку симпатичен напротив ми личи на оној од Twilight одвратниот Едвард и има фаца како комарец.

Ете бе на кого личел. Ме потсеќаше на некој ама ни за жива глава не ми текнуваше.

Кога веќе Нико е оперски пејач, мислам дека ќе беше подобро да ја испееше оваа песна.

колку години е мики??? има 23 -24 ??
одличен е мислам дека во последниве 2 настапи беше најдобар, позади него нико па понатак не ме интересира :)

Кога веќе Нико е оперски пејач, мислам дека ќе беше подобро да ја испееше оваа песна.
Нико треба да ги бира вистинските песни, она што досега Мики го направи солидно. Детето знај бе кој песни му лежат. Секоја чест за изборот. Неможам да кажам дека едниот е подобар пејач од другиот. Секој си има свои квалитети. Иван исто има невиден глас, а и Виктор не пее воопшто лошо, само неможам да замислам рок да пее...:) А Мики и Нико се за рок створени, барем според мене. За поп повеќе го бива Мики него Нико. А за женскиве не коментирам пошто најдобрите гласови испаднаа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom