Македонски филмови

• Креатор на темата Креатор на темата Solid
  • Време на започнување Време на започнување
Бујрум пријатели и љубители на македонскиот филм. Група создадена пред сè за споделување слики од снимањата, постери, вести, слики од премиери и слично, видеа и креирање на една виртуелна филмска енциклопедија.
https://www.facebook.com/groups/905625496200147/

Ги замолувам модераторите да не ме бришат, бидејќи не споделувам никаков бизнис, нити рекламирам нешто од што би имал ќар. Групава е чисто за дружба меѓу љубителите на македонскиот филм и споделување на информации за македонскиот филм.

Уште ги нема по нетов ова краткиов филм Епизодист и филмот ,,Соба со Пијано"?

ГИ барав едно време кога сакав да гледам нешто македонско, ама не се најдуваа.

Уште ги нема по нетов ова краткиов филм Епизодист и филмот ,,Соба со Пијано"?

ГИ барав едно време кога сакав да гледам нешто македонско, ама не се најдуваа.
Епизодист го има друже за симнување - ако сакаш ќе ти пратам линк, а за Соба со пијано го има само на ITunes достапен за Америка, Канада и Британија мислам. Ако имаш некој во Америка да го набави Соба со пијано па да го сподели со нас, иначе тешко.

П.С.Заборавив да напоменам да ги поканете пријателите во групата погоре, нова е и нема членови.

Епизодист го има друже за симнување - ако сакаш ќе ти пратам линк, а за Соба со пијано го има само на ITunes достапен за Америка, Канада и Британија мислам. Ако имаш некој во Америка да го набави Соба со пијано па да го сподели со нас, иначе тешко.

П.С.Заборавив да напоменам да ги поканете пријателите во групата погоре, нова е и нема членови.
Ај прати ми за епизодист. Оти знам дека се крена тогаш фама нешто насобра некоја награда, па решив да го гледам ама не можев да го најдам. Ти благодарам.

Go ima nekoj gledano Posledniot Makedonec Patot do Istrebuvanje?
Dali vredi da idam da go gledam?

Also, praznicno godinava planiram da sednam na makedonski filmovi. Megutoa, sakam da pocnam od najkvalitetnite, a bidejki ja imam odbivnost od se nase, filmovi, muzika, etc.. nemam nisto gledano. Samo Senki, Majki... I od kade bi mozel da gi isposimnam?

@grande-juve @Shawn Spencer

Also, praznicno godinava planiram da sednam na makedonski filmovi. Megutoa, sakam da pocnam od najkvalitetnite, a bidejki ja imam odbivnost od se nase, filmovi, muzika, etc.. nemam nisto gledano. Samo Senki, Majki... I od kade bi mozel da gi isposimnam?

Не сум го глеал

Моја ранг листа

симињање и глеање од тракер мк и јутубе

због технички проблеми Кајгана не ми отвораше се до пред малку додека не си сменив IP-то. Убаво што си го изгледал Последниот Македонец, и ја би го гледал, бар да го поддржиме ко наш филм, а за очекувања ич немам некои. Што поради тоа што е играно-документарен, што поради тоа што е револуционерен. Ама, да го дадеа во Милениум ќе му одев.

За македонски филмови, ко што рече Grande или тракермк или Јутјуб, или некој од другиве балкански тракери.
За листа еве ја мојата листа на македонски филмови, подредени од најдобар кон најлош.

П.С. Малце тешко ми беше да ги подредам, зашто од 10 до 30-тиот секој од нив ми има некоја убавина и секој од нив може да биде на некое место погоре.
П.П.С. Знам дека имам доста негледани филмови, сигурно уште некои 30-35 ми фалат, и тоа филмови ко Среќна нова или култниот Самоуништување, па се надевам и јас околу празнициве ќе го изгледам пропуштеното.:D

због технички проблеми Кајгана не ми отвораше се до пред малку додека не си сменив IP-то. Убаво што си го изгледал Последниот Македонец, и ја би го гледал, бар да го поддржиме ко наш филм, а за очекувања ич немам некои. Што поради тоа што е играно-документарен, што поради тоа што е револуционерен. Ама, да го дадеа во Милениум ќе му одев.

За македонски филмови, ко што рече Grande или тракермк или Јутјуб, или некој од другиве балкански тракери.
За листа еве ја мојата листа на македонски филмови, подредени од најдобар кон најлош.

П.С. Малце тешко ми беше да ги подредам, зашто од 10 до 30-тиот секој од нив ми има некоја убавина и секој од нив може да биде на некое место погоре.
П.П.С. Знам дека имам доста негледани филмови, сигурно уште некои 30-35 ми фалат, и тоа филмови ко Среќна нова или култниот Самоуништување, па се надевам и јас околу празнициве ќе го изгледам пропуштеното.:D

Koi drugi balkanski trakeri? Gi staviv Golemata Voda I Treto Poluvreme od trakermk I nemaat aber od trgnuvanje.
Bas vecerva sakav nekoj nas film da izgledam. :D

Не сум го глеал

Моја ранг листа

симињање и глеање од тракер мк и јутубе
Го немаш по мое најјакиот македонски филм некогаш снимен, од легендата Кирил Ценевски, Јад (1975) :D

Википедија ко IMDB за филмот.

Филмот
http://www.dailymotion.com/video/x2fao8b
http://www.dailymotion.com/video/x2faq4v

@wot пробај му се ако му се немаш пробано. Се чувствува некоја Тарковски/Бергманска жичка во филмов, кој си има провокации и задирање во некои заебано егистенцијални прашања.

Koi drugi balkanski trakeri? Gi staviv Golemata Voda I Treto Poluvreme od trakermk I nemaat aber od trgnuvanje.
Bas vecerva sakav nekoj nas film da izgledam. :D
Ти пратив тој торентот од тракермк ѕирни го, ги нема сите филмови, али то е што е. И српскиот Црна берза ако можеш да набавиш акаунт, пошто со инвајт се влегува таму. Сега видов нa овој тракер го имаш Големата вода и Трето полувреме. Симнувањето ќе е споро, ама тоа ти е у Македонијава.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom