Македонската кошарка!

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
jove_bt напиша:
ајде ајде нека се множат. Фени-Пелистер 77-82
ајде со среќа нека ни е во финал 4.:)
Море со несреќа нека ви е:baeh:

доста сеа пла4ко не ''коби'', не мислам на Коби Брајант :)

2 times in a row yessss од втора лига во Елита. :)

еј кога веќе кобиш дај ''забаи'' таму да тепаат ГОлден Стејт ги 4екам а губат сеа од МЕМФИС??????:toe:

И кога ке дојде и тој ден
кога ти ке бидеш поразен,
знај ти никогаш,
нема да си сам,
НАПРЕД СКОПЈЕ ЌЕ ТИ ЗАПЕАМ

od damna se znae deka pelister ke im ja pusti na strumica vo polufinale!!!! taka ne se pali mnogu mnogu

radikal sega ide

"i ako ne bides skopje prvak ti,
piramida ne zali,
ke ti oprosti ,
zosto vo srcevo te nosime,
i peeme ooo MZT

aerodromka напиша:
od damna se znae deka pelister ke im ja pusti na strumica vo polufinale!!!! taka ne se pali mnogu mnogu

Што знае дете за кошарка :))))))))))))))) остај го нека мисли дека ке ја поминат струмица, ама доглот сине, мора да се исплати, така да Пелистер и должи на Струмица, така да ако се паднете во плеј оф, Струмица иде даље

Radical Boy напиша:
Што знае дете за кошарка :))))))))))))))) остај го нека мисли дека ке ја поминат струмица, ама доглот сине, мора да се исплати, така да Пелистер и должи на Струмица, така да ако се паднете во плеј оф, Струмица иде даље
Normalno deka ke ispadnat od Strumica kako culinja ke gubite nisto nema da vi pomogne:smir:

Radical Boy напиша:
И кога ке дојде и тој ден
кога ти ке бидеш поразен,
знај ти никогаш,
нема да си сам,
НАПРЕД СКОПЈЕ ЌЕ ТИ ЗАПЕАМ

Преку куроф веќе од ова, секоја сезона истата песна на крај.Мора нешто да се превземе во однос на Управата и тој Драги мисирот, да се земат некои поасални играчи, зошто со овие играчи иднината е Втора Лига.

Ѕвер напиша:
Преку куроф веќе од ова, секоја сезона истата песна на крај.Мора нешто да се превземе во однос на Управата и тој Драги мисирот, да се земат некои поасални играчи, зошто со овие играчи иднината е Втора Лига.

zasto be vo vtora liga ??? pa na aco komentarot e "SO MLADI SILI DO NOVI USPESI" koj uspesi be aloooooo vo polufinale ne vlegovme sramota.

mi se javuva eden drugar od cpb i mi vika bravo ova sto go vidov denes ne sum go videl 100 god stvarno ste najdobrata navijacka grupa!!!! i mi vika samo da te prasam nesto "ZA KOGO NAVIVATE??? ZA TIM STO NEMOZE DA VLEZE VO POLUFINALE??" samo mi se nasolzija ocite i mu spustiv bez odgovor :icon_frow i jas navivam od od srce nema zbor za toa koj me znae me znae samo edno ima DALI TIE PEDERITE OD UPRAVA PRASALE KOLKU PATI MOETO I NE SAMO MOETO TUKU NA CEL AERODOROM SRCETO BILO SKRSENO NELI KAKO I SEGA ?????.....................................

02.04.2007 :: Свисслион Пелистер последен полуфиналист

Битолски Свисслион Пелистер е последниот тим, кој обезбеди место во плејофот на македонскиот кошаркарски шампионат. Битолчани во последниот натпревар од 9. коло на Космофон Супер лигата славеа во Кавадарци против Фени Индустри со 82:77 и направија предност пд 2 бода пред петтопласираниот МЗТ Скопје на само едно коло до крајот на регуларниот дел од сезоната.

Играчите на Свисслион Пелистер направија солидна предност уште во првото полувреме, која беше задржана со рутинска игра во вториот дел. Бековскиот тандем Миљковиќ - Мирковиќ повторно беше во основа на победата на Свисслион Пелистер, а солиден придонес даде и Бошко Јововиќ.

“Пелистерци“ во последното коло го пречекуваат тимот на МЗТ Скопје, додена Вардар Осигурување е домаќин на Фени Индустри. Од исходот на овие средби зависи на кое место на табелата ќе бидат Свисслион Пелистер и Вардар Осигурување. Двете екипи имаат ист број на бодови, а “вардарци“ имаат подобар скор во меѓусебниот дуел.:nerv:

ајде така е најслаби сме и на струмица ако треба ке му ај пуштиме
. Не плачете се гледа дека оваа год. сме подобри од вас.

а коа сме кај песните имаме нова дојдете ке ај слушните.
за сите кои нема да дојдат бт. еве ви ја песната ако се слуша нешто од урлањето:)

Jas ke dojdam na kupot samo neznam na koja utakmica ke bide , po se izgleda finaleto .:salut:

Неам намера да слушам песна на тим кој никогаш не бил шампион во кошарка:smir:

1 Струмица 20052520545 2 Фершпед Работнички2519644 3ВардарОсигурување25151040 4 Свисслион Пелистер25151040 5 МЗТ Скопје251312 38 6 Фени Индустри2581733 Резултати 9.КолоВ. Осигурување - Струмица 69:68МЗТ Скопје - Фершпед Р. 61:65Фени Инд. - Свисслион П. 77:82Следно 10.КолоСтрумица - Фершпед Р.В. Осигурување - Фени Инд.Свисслион П. - МЗТ Скопје

Billa Bong напиша:
Неам намера да слушам песна на тим кој никогаш не бил шампион во кошарка:smir:

а ти шотуку кажваш коа бил МЗТ шампион??????????????????

неслушаш оти немаш слушнато и видено вакво навивање, те сфаќам мал си можи ќе се плашиш после те сфаќам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom