Македонската кошарка!

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
itar pejo напиша:
Море Битолчанец не сакам да серам за Пелистер не сакам да серам за вас како група(повеќе од добри сте)никој не ви го оспорува тоа.Ама златен оваа песна што ја слушнав на You Тube во Аеродром се пееше пред 3 сезони немој да мислиш дека сте ја откриле Америка.Пејте си ја онаа ''ДА ЖИВЕЕ НЕЗАВИСНА БИТОЛА'':bilokojzbor: :bilokojzbor:

respekT :)

Billa Bong напиша:
Јове ај не ги уништувај темиве те молам глеаш незнаеш што збориш ај не си ти за кошарка оди таму биљард играј:pos2:

знам де дека ви се смачи толку години сте за нив немаат нишо земено ама тоа е .јас ја зборам вистината нишо не кажав помалку или повеќе ти кажуваше нешо за тренерот тој ако не чини јас не знам кој чини каква тактика припреми со Вардар на крајот каква формација му изваде без центар и какви напади имаше пелистер тоа е ПЕЛИСТЕР е шампион:)

jove_bt напиша:
аха да само плачете си а јас па што се замарам да ви реплицирам не знам еве ке си пеам
Чкембари сме Чкембари со тебе одиме до крај
бори се ти за нас и победа ни дај
на на нана Пелистер ти си шампион.:salut:

1. Teмата е за искажување факти, прогнози и коментирање на натпревари!
2.Верувај на никој не му е дојдено до твоите ПЕСНИЧКИ
3.Некој, незнам кој али сигурно попаметен од тебе отворил теми во играчница, па слобоно повели таму пишувај си песни и пеј си!
4.Помири се со фактот дека не си никој фактор во кошарката!

Billa Bong напиша:
:pop::pop::pos::pop:Респект пишал:pop::pos::pos::pos::pop:

шо е работата сложен ти е зборот??? чоекот ја кажува вистината а тој за на крајот прифакам јас мајтапи коа се на место:)

SANCTIMONIOUS напиша:
1. Teмата е за искажување факти, прогнози и коментирање на натпревари!
2.Верувај на никој не му е дојдено до твоите ПЕСНИЧКИ
3.Некој, незнам кој али сигурно попаметен од тебе отворил теми во играчница, па слобоно повели таму пишувај си песни и пеј си!
4.Помири се со фактот дека не си никој фактор во кошарката!

ако знаеш да читаш ке видиш на прошлата страна има и песни4ка од други напишана ама ај. Јас во кошарката сум барем нешто ЧКЕМБАРИШТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! crazyyy green fuckerrrrrrrs ole ole ole

За кошарка поима неам пола од утакмиците на кои сум бил не сум ги ни видел здраво.Да играм исто не знам од тројка не добацувам жими мајка:bilokojzbor: Од тоа што имам приметено сезонава најјак впечаток ми оставија Вардар многу ми изгледаат комплетни .Додека ние се пуваме овде (Струмица Битола Скопје) МИРНА ВОДА БРЕГ РОНИ!!! две години играат финале оваа им е трета среќа

Абе Битолчанец ГЛУП, ние имаме најпосетен тим во историја на македонска кошарка. На утакмицата со работнички имаше 2000 во сала што собира 1500 така да немој да тресеш глупости

А ти Била Бонг, немој да ми го ругаш тимот со твоето незнаење, Мзт не освоил никогаш титула, што ако постои толку години.

Сељак од БТ, немој да тресеш глупости за кошарката зашто немаш никава поима од неа. Седете и гледајте си го ракометот, не одете таму каде што не разбирате. Работнички догодина ке вложи милион евра во тимот и ке игра само од Плеј оф, така да не вие, не ние, не струмичани, никој нема да може да им парира.

Radical Boy напиша:
Абе Битолчанец ГЛУП, ние имаме најпосетен тим во историја на македонска кошарка. На утакмицата со работнички имаше 2000 во сала што собира 1500 така да немој да тресеш глупости

А ти Била Бонг, немој да ми го ругаш тимот со твоето незнаење, Мзт не освоил никогаш титула, што ако постои толку години.

Сељак од БТ, немој да тресеш глупости за кошарката зашто немаш никава поима од неа. Седете и гледајте си го ракометот, не одете таму каде што не разбирате. Работнички догодина ке вложи милион евра во тимот и ке игра само од Плеј оф, така да не вие, не ние, не струмичани, никој нема да може да им парира.
Нешто повеќе за тоа може?

SANCTIMONIOUS напиша:
Нешто повеќе за тоа може?

на пример што те интересира?

Штерјо Наков дал писмена гаранција дека ке склопи тим кој ке вреди милион евра. Тим со таква вредност до сега во македонската кошарка не бил направен. Многу веројатно дека ке врати некои репрезентативци (Боцевски, Ристе, Врбица Стефанов, Чековски, Димитровски) и ке донесе квалитетни странски играчи.

А за делот што ке игра само плеј-оф, екипите што играат јадранска лига, во домашните првенства се приклучуваат само во плејофот (Цибона, Партизан, Ѕвезда....)

Еуробаскет:

One of the most popular Macedonian basketball clubs, MZT Skopje, has failed to reach the playoffs of the Cosmofon Super league. MZT Skopje has missed the playoffs in only one previous occasion since the independence in 1992. They finished fifth in 2002, the same position they are going to occupy this season.

Перо Блажевски е најкорисниот играч на 9. коло во Космофон Супер лигата. За ветеранот ова е трето признание во изборот на официјалниот сајт на КФМ, www.basketball.org.mk, и весникот “Македонски спорт“. На Блажевски му беа потребни само 10 минути да ја покаже својата кошаркарска големина во нашето првенство. Кошаркарскиот велемајстор постигна 14 од последните 19 поени на својот тим, токму во периодот кога Вардар Осигурување го направи пресвртот против Струмица 2005 во самиот финиш на средбата. А двете реализирани слободни фрлања на 4 секунди до крајот ја заклучија неговата маестрална партија. Неговиот ефект за 34 минути игра беше 19 поени (втор стрелец на колото), 6/9 шут од поле, без промашување за 2 поени, 4/4 слободни фрлања, 3 украдени топки, по 2 асистенции и скокови... Доказ дека Блажевски е корисен во секој еден елемент од кошаркарската игра.

1. Милан Миљковиќ повторно е меѓу идеалните 5 играчи на колото. Во дуелот против Фени индустри, играчот на Свисслион Пелистер беше најефикасен на средбата со 19 поени, имаше 6 скока и 2 асистенции, со што компензираше за релативно скромната реализација на шутот (8/17)

2. Партнерот на Миљковиќ во бековската двојка на Свисслион Пелистер, Бранко Мирковиќ, е најдобар бек на колото. Мирковиќ повторно беше меѓу бајефикасните играчи на средбата, со 17 поени, а оствари и 3 асистенции и 2 скока. Мирковиќ прави одлична сезона, и фактот што често наоѓа место во идеалната петорка на колото е сосема логичен.

3. Местото на најдобро крило во ова коло е резервирано за Перо Блажевски.

4. Крилниот центар на Фершпед Работнички, Немања Пауновиќ, исто така најде место во идеалната петорка на колото. На натпреварот против МЗТ Скопје тој имаше скор од 15 поени и 12 скокови, и даде голем придонес за победата на својата екипа.

5. Репрезентативниот центар Тони Симиќ беше прво име на вечното дерби, и сосема заслужено најде место во идеалната петорка. Симиќ, исто како и неговиот клупски колега Пауновиќ, имаше “дабл-дабл“ ефект на оваа средба, остварувајќи ефект од 18 поени и 10 скокови.

ВТOРA ПEТOРКA

J. Пeтрoвски (МЗТ Скoпje)
O. Стojaнoвски (Фeршпeд Работнички)
E. Хaџибулиќ (Вaрдaр Oсигурување)
Б. Joвoвиќ (Свисслиoн Пелистер)
С. Хaџивaсилeв (Струмицa 2005)

НАЈМНОГУ ПOEНИ ВО 9. КОЛО

J. Пeтрoвски (МЗТ Скoпje) 20
П. Блaжeвски (Вaрдaр Осигурување) 19
М. Миљкoвиќ (Свисслиoн Пелистер) 19
Т. Симиќ (Фeршпeд Работнички) 18
Б. Joвoвиќ (Свисслиoн Пелистер) 18

НАЈМНОГУ СКOКOВИ ВО 9. КОЛО

Н. Пaунoвиќ (Фeршпeд Работнички) 12
С. Михajлoвски (Фeни Индустри) 11
A. Пaунoвиќ (Фeни Индустри) 11
Т. Симиќ (Фeршпeд Работнички) 10
Д. Тaсoвски (Фeршпeд Работнички) 10

НАЈМНОГУ AСИСТEНЦИИ ВО 9. КОЛО

Б. Јововиќ (Свисслион Пелистер) 6
J. Пeтрoвски (МЗТ Скoпje) 4
Б. Миркoвиќ (Свисслиoн Пелистер) 3
К. Мoрбaн (Вaрдaр Осигурување) 3
С. Михајлоски (Фени Индустри) 3

ВАРДАР О. - СТРУМИЦА 69-68

Сала: „Јане Сандански“. Гледачи: 200. Судии: Стојовски, Златевски и Николовски. По четвртини: 14-20, 14-15, 15-17, 26-16.

Вардар О.: Хаџибулиќ 12 (2/3, 2/3, 2/3), Ѓорѓиевски, Морбан 11 (0/3, 5/11, 1/1, 5 ск.), Софковски 7 (1/1, 1/1, 2/2), Кралевски 7 (-, 2/4, 3/5, 6 ск.), Павловски 5 (-, 2/3, 1/2, 7 ск.), Конзулов, Ѓуров 3 (0/1, 0/1, 3/4), Антиќ , Блажевски 19 (3/6, 3/3, 4/4), Самарџиев 5 (0/3, 2/3, 1/2).

Струмица: Богоев 17 (2/3, 3/6, 5/7), Цветков, Николов, Цимплијаридис 8 (0/1, 4/6, -), Караманолев, Грнчаров 12 (4/9, 0/3, -, 5 ск.), Крстевски, Гоцевски 5 (1/2, 1/6, -), Хаџивасилев 16 (4/9, 2/5, -, 4 ск.), Соколов, Кицулис 10 (1/4, 3/3, 1/2, 9 ск.), Заев.

ФЕНИ И. - С. ПЕЛИСТЕР 77-82

Сала „Јасмин“. Гледачи 1.200. Судии: Крстевски, Митровски и Бошковски. По четвртини: 18-25, 13-18, 24-19, 22-20.

Фени: Оканти 15, Крстев, Баснарков, Мек Свејн 9, Даскаловски 1, Вегов, Пауновиќ 16, Јулин 14, Ангеловски, Неделков 3, Михајловски 19, Ристов.

С. Пелистер: Петковски 3, Николовски, Анакиевски, Георгиевски 8, Апцев, Миљковиќ 19, Мирковиќ 17, Бојовски, Савовиќ 11, Јововиќ 18, Голубовиќ 6, Захариевски
Еве за статистиката од другите два меча

Се знае дека Јане Петровски to e to

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom