Македонската кошарка!

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Мислам сега дека се докажа дека ти Јове немаш мозок а не Радикал поздрав:helou:

da oti na tera televizija rece 12 igrac. ama aj nema vrska taka neka e nemislam da se zamaram.

i koa bese na tera intervjuto kaza deka i bez apcev publikata go ponese tovarot toa sto igrale so igrac pomalku, na krajot duri igraa bez centar. a apcev so negovata brzina i dobra igra vo odbrana nemase da dozvoli tolku lesno da poentiraat kosar. na vardar i ke vneseshe svezina vo timot na Pelister. ama aj kako bilo vazno mi e tepavme drugo ic ne me interesira ke pijam ke lupmuvam ke slavam i titula vo kupot:)

jove_bt напиша:
da oti na tera televizija rece 12 igrac. ama aj nema vrska taka neka e nemislam da se zamaram.

i koa bese na tera intervjuto kaza deka i bez apcev publikata go ponese tovarot toa sto igrale so igrac pomalku, na krajot duri igraa bez centar. a apcev so negovata brzina i dobra igra vo odbrana nemase da dozvoli tolku lesno da poentiraat kosar. na vardar i ke vneseshe svezina vo timot na Pelister. ama aj kako bilo vazno mi e tepavme drugo ic ne me interesira ke pijam ke lupmuvam ke slavam i titula vo kupot:)
Титула у купот кај отиде бе запри малце прво тепајте во првото коло па после ке видиме за натака:tapp:

ок како ќе речиш. Дај боже колку што погоди прошлиот пат за со вардар толку да погодиш и сеа.:)

jove_bt напиша:
ок како ќе речиш. Дај боже колку што погоди прошлиот пат за со вардар толку да погодиш и сеа.:)
Еднаш јас сум згрешил другиов пат ти ке згрешиш:smir:

30.03.2007 :: Коло во знакот на вечното дерби

Вечното дерби помеѓу МЗТ Скопје и Фершпед Работнички е најинтересниот дуел од 9. коло на Космофон Супер лигата. Натпреварот започнува утре, со почеток во 19 часот во салата ”Јане Сандански”. Победата е императив за МЗТ Скопје, бидејќи со пораз ”металците” најверојатно ќе ги загубат сите шанси за пласман во плејофот.

- Натпреварот против Фершпед Работнички е мошне важен за нас. Нашиот противник е институција во македонската кошарка, самиот факт што се примени во НЛБ лигата зборува за нивната големина како клуб. Ќе играме ослабени, без Радуловиќ и Гаштарски, но играчите со кои располагам се подготвени да го дадат својот максимум, за да забележиме победа во вечното дерби. – изјави тренерот на МЗТ Скопје, Александар Петровиќ.

Со победата против Фени Индустри, екипата на Фершпед Работнички покажа дека се наоѓа во одлична форма. Вечното дерби треба да го потврди ова тврдење, пред важните дуели на шампионот од првенството и купот.

- Дуелот со МЗТ Скопје е големо дерби. Затоа е тешко да се прогнозира победникот на овој натпревар. Очекувам полна сала, убава атмосфера и добро навивање. Ние сериозно ќе го сфатиме натпреварот, играчите треба да се максимално мотивирани. Очекувам добар, квалитетен и неизвесен натпревар. – изјави тренерот на Фершпед работнички, Јорданчо Давитков.

Во недела, со почеток од 18 часот Вардар Осигурување во салата ”Јане Сандански” го пречекува лидерот во првенството, Струмица 2005. ”Вардарци” треба да победат на оваа средба, за и теоретски да си го обезбедат местото во плејофот. Избраниците на тренерот Стратос Кукулекидис, пак на оваа средба ќе играат растоварени, бидејќи најважниот натпревар во сезоната за нив е дуелот со Фершпед Работнички во следното коло.

Последниот натпревар од колото се игра во Кавадарци, каде во недела, со почеток во 20 часот во салата ”Јасмин” Фени Индутри го пречекува Свисслион Пелистер. За домашните кошаркари натпреварот нема големо значење, бидејќи тие немаат шанси за пласман во разигрувањето. Но, нивните амбиции се да се простат од домашната публика со победа.

- Иако немаме шанси за пласман во плејофот, нашата задача против Свисслион Пелистер ќе биде да одиграме добар натпревар, кој ќе ни ја подигне самодовербата по високиот пораз од Фершпед Работнички. Имаме проблеми со составот, неизвесен е настапот на Оканти, МекСвајн и Михајлоски. Сепак, очекувам добар натпревар и солидна партија од моите кошаркари. – вели тренерот на Фени Индустри, Емил Рајковиќ.

- Дури по завршувањето на средбата МЗТ Скопје – Фершпед Работнички ќе одлучам кои странски кошаркари ќе настапат на средбата со Фени Индустри. Доколку МЗТ победи, тогаш ќе одморам некои играчи, кои настапија на сите средби досега, додека при нивен пораз, ќе играме со најдобриот состав, бидејќи победа на мечот во недела ни го обезбедува местото во плејофот. Колку до самиот натпревар со Фени Индустри, сметам дека сме фаворити, знам дека тие имаа некакви проблеми со составот. – изјави тренерот на Битолчани, Зоран Тодоровиќ.

Ти и*ам и Работнички и се:devil2:

Јебига живот, пред малце си дојдов дома грлово ми е партал од пеење и викање али сепак...повторно е џабе :tapp:

Фершпед Работнички славеше со 65:61 како гостин на вечниот ривал МЗТ Скопје во премиерниот настап од 9. коло во Космофон Супер лигата. Со овој пораз МЗТ Скопје е пред елиминација од плејофот.

Шампионот имаше предност во најголемиот дел од натпреварот, иако таа во ниту еден момент не беше поголема под 7 поени. Одбраните на двете екипи беа доминантни, постигнати беа мал број на поени, а вреди да се спомене и одличната атмосфера, која ја направија навивачите на двете екипи.

Натпреварот беше решен во последните 20 секунди. Фершпед Работнички имаше напад на резултат 58:58, домаќинот веднаш направи фаул над младиот Александар Костоски. Тој постигна 1 од двете слободни фрлања, но Симиќ направи офанзивен скок. Потоа Костоски направи офанзивен скок, ги реализираше двете слободни фрлања, и му овозможи недостижна предност на својот тим од 4 поени.

- Вистински дерби натпревар. Денеска подобри беа одбраните на двете екипи. Во вакви натпревари победува поконцентрираната екипа, а тоа бевме ние. Формата на моите играчи оди во нагорна линија, задоволен сум од победата. - изјави тренерот на Фершпед Работнички, Јорданчо Давитков.

- Немавма среќа да победима. Игравме борбено, против еден поискусен и поквалитетен противник, кој на оваа средба не покажа дека е подобар. Сега ни останува да се надеваме дека Фени Индутри утре ќе го совлада Свисслион Пелистер, па ние ќе имаме шанса со победа во Битола да се избориме за место во плејофот.

Утре се играат преостанатите две средби од 9. коло. Во 18 часот Вардар Осигурување е домаќин на Струмица 2005, а во 20 часот во Кавадарци се игра средбата Фени Индустри - Свисслион Пелистер.

Mzt pak izgubil taka da nema sansi za play of osven utre da izgubat i vardar i pelister i vo bitola da go sovladat pelister edinstven na4in .:toe:

iLe напиша:
Mzt pak izgubil taka da nema sansi za play of osven utre da izgubat i vardar i pelister i vo bitola da go sovladat pelister edinstven na4in .:toe:
Едно ке кажаам за оваа година толку во ново руво следнатаto e to

strumica

Strumica 2005 e najaka vo kosarka.Strumica i taa godina ke bide do kraj 1mesto.Zatoa sto site koj ke dojdat vo Strumica da igrat protiv Strumica 2005 site gubat ama ne samo vo strumica tuku i segde vo Makedonia.Zavisi moze negde i da izgubat ama poftorno ne slegnuvat na 2mesto.:salut:

Time напиша:
Strumica 2005 e najaka vo kosarka.Strumica i taa godina ke bide do kraj 1mesto.Zatoa sto site koj ke dojdat vo Strumica da igrat protiv Strumica 2005 site gubat ama ne samo vo strumica tuku i segde vo Makedonia.Zavisi moze negde i da izgubat ama poftorno ne slegnuvat na 2mesto.:salut:

Ај преслушај се ?????
колку што знам едиствен тим во 1 лига без пораз дома досега е ПелистеР!!!!!!!!!!

Time напиша:
И ја викам нема да слезат ама за најдобра не е најдобра Фершпед се најдобри да признаеме иако ја сум за Мзт мислам дека Фершпед се најдобри иако не се првиto e to

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom