Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Смешно е да се величи сејдини. Криминалец и штеточина за фудбалот, па макар земал и го истетовирал гоце делчев на груди. Тоа што ги вратија убавите дресови не го прави херој, само знае да игра добро со емоциите. Исто како кога зема и му направи ,,мурал,, на тони стојановски во ффм.
Мене ме нервира што ги замараат играчите со ова. Имам другар репрезентативец на кој сто медиуми му се јавувале му барале став за дресовите. Наместо да се фокусира на првенството, он два дена се јаде што да им каже на новинарите.
Абе кур те заболе тебе и за фудбал. Албанец две години е претседател на ФФМ, не дојде вчера, па одма да ги смени дресовите. Дај не го дрви жити се, напрајте си една група со кано и таму пцујте ги шиптaрите.
Ова испадна со ставовиве на Сејдини како спасител на ситуацијата (malignant hero). Ама ај битно да ги вратат стариве дресови кои беа убави. И да не ги замараат веќе фудбалериве со глупости, туку нека си се концентрираат на тренинзите нивни.
Од овие најновиве ми се допаѓаше само црниот како трета опција и ми е баш кул (па дури и некоја темно виолетова боја како трета опција да беше, ќе си беше ок.. ама бордото за прва опција - не). Смачени ми се белите (беа и во ракомет во 90-тите) во секој спорт и најбезвезе опција ми била, дали било фудбал, ракомет или одбојка.
Проблемот е шо добрите македонски фудбалери попрво прифаќаат да играат за Шведска, Италија, Србија, отколку за Македонија, каде е тука патриотизмот? Реалноста е дека играчи како Елмас се 100 пута поголеми Македонци него 30% од "Македонците" во Македонија, и ја имаат мојата подршка таквите играчи, пример за сите други, пс и во "составот" на Александар Македонски ко ја освоја Персија имал и Илири, Грци итн итн![]()
спорт клуб ; Македонија - СловенијаЌе има ТВ преноси за пријателскиве ?
Друже, ај олабај малце. Ене го Кулушевски како не одјеба. Исто најмалце 5-6 "кенгури" не одјебаа во претходните 7-8 години, ама барем се чувствуваат како Македонци. Епа додека имаме такви патриоти, ќе играме со овие кои ни се достапни.
Кога може Шведска да игра со Кулушевски или Германија со турски играчи плус Гана (Боатенг) или кога можело во Австралиска репрезентација да игра Македонец, ваљда можат и Албанците овде. За другото, за непочитување и слично не зборам, само за правото да играат.
Не дека нешто се разбирам многу од спонзорства, али мислам дека Адидас заработува од популарноста, и од продажби на опрема на фановите. Пример, ќе даде опрема на 10 добри репрезентации (кај што има големо медиумско внимание, цел свет ги гледа) и така се промовира Адидас како бренд. Сите фанови што ќе купат нешто брендирано од репрезентацијата/клубот, купуваат од Адидас. Плус и потсвесно или свесно влијае на одлуката, наместо Најк или Пума, да купиш Адидас патики, тренерки (кога би си купувал на пример).Малце не ми е јасно со спонзориве на спортска опрема за клубови и репрезентации...како тоа тие треба да дадат опрема без пари дека се спонзори. Ако е тоа така и еве пример Адидас "спонзорира" 10 репрезентации на ЕП каде е тука заработката за нив?
Не зборам за Адеми, зборам за другиве. И тие се родени тука, Барди е роден тука, Бејтулаи и слично. И они се родени тука, живеат тука и се државјани. Ја цело време зборев за нив, не за Адеми.druze ako veke mi se obrakas tagni ili citiraj.
koj e kriv za kulusevski? milevski go dogovori, igrase za u21, mrme spiese dur ne napravi transfer... epa kasno e togas, deckovo ima pravo da bira, odbra... na alioski mu dadoa povik koga igrase za 3to ligas znaci ili ne mu se svigal na mrme ili procenil deka ne mu trebal vo momentot.
olabavi malku so fejk njus, kulusevski ti e dovolno da proseres za makedoncite u stranstvo.
kazi koj se tie 5-6 kenguri posto u sred pandemija so najrigorozni zakoni za patuvanje vo svet kade se bara posebna dozvola od federalnata vlada za izlez od aus eve eden kengur stigna da igra na nekoj turnir za u21. daniel georgievski iako e doktor za bejlutai i mozese da doprinese niz godinite ne bil povikan od kavgata so jahovic iako se izvini. mrme si tera kako zamislil i retko zima mladi igraci, so takov selektor normalno deka ke gubime talenti.
Автоматски споено мислење:
tie sto gi spomna sepak ziveat tamu i se nivni drzavjani a nie delime drzavjanstva na malcinstvo sto nitu se custvuvaat makedonci nitu imaat vrska so mkd vo slucaj na ademi.