Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
moja greska za nego, realno i dosta dolgo go nemase, defanziven igrac od sreden red, a mozda i se lazam deka u dinamo zagreb go koristele i ko stoper u ekipa ne znam zasto takov vpecatok imam dobieno, mozebi radi fizionomija i stil na igra.
Ne e ni bitno, stojam na kazanato od prethodno, ja imame moze i najdobrata generacija u istorija, deka ima falinki ima, pocnuvajki od trenerot, ama pravime muabet za makedonska fudbalska reprezentacija koja nema apsolutno nikakov poznacitelen uspeh u svoja istorija, ne za francija ili brazil.

Ja tokmj zaradi tie falinki smetam deka nemame shansi.
Zamisli, Bejtulai i Musliu protiv Pjontek, Milik i Lewandowski.

Ja tokmj zaradi tie falinki smetam deka nemame shansi.
Zamisli, Bejtulai i Musliu protiv Pjontek, Milik i Lewandowski.
abe sve e toa ok te razbiram, ama zatoa i rekov, 2 najdobri odat, ne edna, toa e edno, vtoro polska nikogas ne igrala dominanten i ubav fudbal za oko, sredinata voopsto ne im e dinamicna i kreativna, ne e deka se nepobedlivi, narocito pa kako gosti.
Ne mora tolku da ti precenuvame, a i nie samite da se potcenuvame, slicna generacija iskoristija albancite koga otidoa na evrospko, koga del od igracite im bea u forma i igraa vo pojaki ligi aktivno, a ne da bidat vodonosaci.
Vakva sansa mozebi i ke nemame, da ni se poklopat kockite na vakov nacin, uslovno receno lesna grupa, i dobar tim, kade igracite i imaat kvalitet i aktivno igraat vo tekot na sezonata.
Na krajot od denot mozebi i nisto nema da napravime, sve zavisi i od trenerot kako ke go koristi potencijalot na timot, i dali ke gi iskoristi slabostite na protivnicite.

Poentata mi e ustvari deka ako do sea u princip i pred kvalifikacii gi otpisuvavme, sea barem postojat sansi, procentualno ako gledame najgolemi do sega koga sme nie vo prasanje, makar istite da se i 20-30%.

Vidi go Urko vika deka Ademi e bek, sram dopre.
Nego nemame do tolku losi stoperi be, Velkovski e super igrac i tek ocekuvam da bide bolje, sea partnerot negov mozda ne e Serhio Ramos ama barem igra redovno vo Skendija i ne e do tolku los. Bekovite ni se top, Alioski i Ristovski, sredinata odlicna, pa uste i '' bekot'' Ademi koga ke se vrati ke bideme kade kade podobri. Po mene najslaba karika ni e devetkata, Nestorovski voopsto ne mi se dopagja kako igrac i e daleku od moderna devetka. Negoviot tip na igraci umrea pred 10-15 godini, klasicni sidrasi i cekaci.

Bardi zaedno so Pandev se ubedlivo najdobrite igraci vo timot, kakov pregled na igrata imaat... :cuc:
Mnogu mi se dopaga sto imame moderni bekovi, i Alioski i Ristovski se brzi, probivni i imaat dobar centarsut, nesto sto bese mislovna imenka za nas so godini.

Vidi go Urko vika deka Ademi e bek, sram dopre.
Nego nemame do tolku losi stoperi be, Velkovski e super igrac i tek ocekuvam da bide bolje, sea partnerot negov mozda ne e Serhio Ramos ama barem igra redovno vo Skendija i ne e do tolku los. Bekovite ni se top, Alioski i Ristovski, sredinata odlicna, pa uste i '' bekot'' Ademi koga ke se vrati ke bideme kade kade podobri. Po mene najslaba karika ni e devetkata, Nestorovski voopsto ne mi se dopagja kako igrac i e daleku od moderna devetka. Negoviot tip na igraci umrea pred 10-15 godini, klasicni sidrasi i cekaci.

Bardi zaedno so Pandev se ubedlivo najdobrite igraci vo timot, kakov pregled na igrata imaat... :cuc:
Mnogu mi se dopaga sto imame moderni bekovi, i Alioski i Ristovski se brzi, probivni i imaat dobar centarsut, nesto sto bese mislovna imenka za nas so godini.
Ти го дупиш Урко а не знаеш дека партнерот на твојот Велковски се вика Муслиу,и исто така е две класи подобар од Даре,ама добро,битно напиша нешто.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Dvajca igraci treba mrme da zatvara so slovenija, edinstvenite sto i vredat pokraj golmanot, verbic od dinamo kiev i ilicic, ednoiot levo, drugiov desno igra, za napagacov sporar poim neam koj e i sto e, osven sto u slovacko prvenstvo gazi, 20 gola od 21 utakmica, ama pa kolku e toa reper ne znam, od druga strana ke go cuvaat stoperi od makedonska liga, toa bar znaeme po kvalitet kakvo prvenstvo e, ne postoi..
Sredinata i odbranata im se smeska, u sredina im se zajc koj mu gree klupa na elmas u fener, krhin prosekot od mladinska na inter koj nikad ne uspea u fudbalot, i kurtic od spal, nisto posebno site trojca, malce do dusa otskoknuva kurtic po kvalitet, a i iskustvo.
Istoto vazi za odbranata, osven najgolemata prepreka i ubedlivo najkvaliteten igrac u nivnata reprezentacija, Oblak, koj e eden od najdobri golmani i u svet.
Stoperite nas ni se od makedonska liga ( valjda letovo ke se prodadat u nekoja pojaka liga i klub ) taka da mrme maka ke maci u odbrana na vakov napad, narocito zasto i ristovski i alioski se poofanzivni igraci, do dusa ova vazi najmnogu za vtoriov koj obozava da leta napred sto e i logicno, ne e klasicen lev bek, u leeds pola sezona ja izigra ko levo krilo, isto mislam i u svajcarija igrase, a bas tamu kade sto e on treba da se brani ilicic.
Ako uspee mrme po nekoja slucajnost da gi ugusi verbic i ilicic, na konj sme, od druga strana realzicaijata napred treba da ni e skoro i perfektna na takov golman a prilicno sum ubeden deka ke sozdademe dobri sansi za gol. Od vcerasnite 3 gola, nieden nemase da vleze kaj oblak.

Posle slovenija, dva pati doma igrame so polska i avstrija, brej ama dobro ke ni dojdat 3 boda protiv slovencite, pa i bod, polska ke gi docekame uz edna jaka euforija koja odamna sme ja nemale, baska sto so niv bi trebalo da doe i prilicno golema grupa na navivaci pa da gleame spektakl na gradski.

Dvajca igraci treba mrme da zatvara so slovenija, edinstvenite sto i vredat pokraj golmanot, verbic od dinamo kiev i ilicic, ednoiot levo, drugiov desno igra, za napagacov sporar poim neam koj e i sto e, osven sto u slovacko prvenstvo gazi, 20 gola od 21 utakmica, ama pa kolku e toa reper ne znam, od druga strana ke go cuvaat stoperi od makedonska liga, toa bar znaeme po kvalitet kakvo prvenstvo e, ne postoi..
Sredinata i odbranata im se smeska, u sredina im se zajc koj mu gree klupa na elmas u fener, krhin prosekot od mladinska na inter koj nikad ne uspea u fudbalot, i kurtic od spal, nisto posebno site trojca, malce do dusa otskoknuva kurtic po kvalitet, a i iskustvo.
Istoto vazi za odbranata, osven najgolemata prepreka i ubedlivo najkvaliteten igrac u nivnata reprezentacija, Oblak, koj e eden od najdobri golmani i u svet.
Stoperite nas ni se od makedonska liga ( valjda letovo ke se prodadat u nekoja pojaka liga i klub ) taka da mrme maka ke maci u odbrana na vakov napad, narocito zasto i ristovski i alioski se poofanzivni igraci, do dusa ova vazi najmnogu za vtoriov koj obozava da leta napred sto e i logicno, ne e klasicen lev bek, u leeds pola sezona ja izigra ko levo krilo, isto mislam i u svajcarija igrase, a bas tamu kade sto e on treba da se brani ilicic.
Ako uspee mrme po nekoja slucajnost da gi ugusi verbic i ilicic, na konj sme, od druga strana realzicaijata napred treba da ni e skoro i perfektna na takov golman a prilicno sum ubeden deka ke sozdademe dobri sansi za gol. Od vcerasnite 3 gola, nieden nemase da vleze kaj oblak.

Posle slovenija, dva pati doma igrame so polska i avstrija, brej ama dobro ke ni dojdat 3 boda protiv slovencite, pa i bod, polska ke gi docekame uz edna jaka euforija koja odamna sme ja nemale, baska sto so niv bi trebalo da doe i prilicno golema grupa na navivaci pa da gleame spektakl na gradski.
Ај Адеми голман/бек ама три пати пиша за стоперите од Македонска лига а Велковски игра цела сезона во Риејка. Зајц не му грее клупа на Елмас туку обратна е ситуацијата, Зајц го земаа сега во Јануари за 6 милиони од Емполи, не знам дали ти текнува против Интер влезе во прво полувреме и имаше доста шанси да ни збрца гол. Елмас го отпишаа од првотимец нешто се разочараа од него во Турција.

Ај Адеми голман/бек ама три пати пиша за стоперите од Македонска лига а Велковски игра цела сезона во Риејка. Зајц не му грее клупа на Елмас туку обратна е ситуацијата, Зајц го земаа сега во Јануари за 6 милиони од Емполи, не знам дали ти текнува против Интер влезе во прво полувреме и имаше доста шанси да ни збрца гол. Елмас го отпишаа од првотимец нешто се разочараа од него во Турција.
ne znaev deka velkovski otisol u rijeka, do lani znam deka igrase u nase prvenstvo, taka da 90% od iskustvoto mu e u nase prvenstvo, ako e tocna statistikata od transfermarket, samo 4 nastapi ima vo rijeka, a eve gleam otisol letoto kaj niv.
Jebiga, ovie raboti ne gi pratam ama od druga strana, ne gleam kolku e ova dobro za nas, so ogled deka ne igra tamu skoro pa ic, taka da u pravo e toj od ponazad za odbranata, ahilova peta e ako se zeme cel igracki kadar vo predvid..
Za zajc znam deka otide od empoli, ama so zenit ko sto pamtam ne igrase, elmas bese na teren a ne ovoj, a im bese mozebi i najvazna utakmica u sezonata so ogled deka u prvenstvo grebat za opstanok i sezonata vise im e u kurac otidena u turska, tamu ne gi ni pratam nit pa gleam. U sekoj slucaj ne e nekoj wow faktor kaj niv pa da se treseme, ostanuva toa deka ilicic i verbic, ali narocito prviov, im e alfa i omega u ekipa, baska sto 2 godini kaj gasperson igra na visoko nivo. On do nekade mu doaga za niv ko pandev kaj nas, i iskustvo i kvalitet im nosi.
Ako terame so isto tempo i izleti na alioski napred, zz.

p.s.. da te potsetam ilicic so praese protiv inter, batali ti zajc so imal sansa za gol. :tvg:

Последно уредено:
ne znaev deka velkovski otisol u rijeka, do lani znam deka igrase u nase prvenstvo, taka da 90% od iskustvoto mu e u nase prvenstvo, ako e tocna statistikata od transfermarket, samo 4 nastapi ima vo rijeka, a eve gleam otisol letoto kaj niv.
Jebiga, ovie raboti ne gi pratam ama od druga strana, ne gleam kolku e ova dobro za nas, so ogled deka ne igra tamu skoro pa ic, taka da u pravo e toj od ponazad za odbranata, ahilova peta e ako se zeme cel igracki kadar vo predvid..
Za zajc znam deka otide od empoli, ama so zenit ko sto pamtam ne igrase, elmas bese na teren a ne ovoj, a im bese mozebi i najvazna utakmica u sezonata so ogled deka u prvenstvo grebat za opstanok i sezonata vise im e u kurac otidena u turska, tamu ne gi ni pratam nit pa gleam. U sekoj slucaj ne e nekoj wow faktor kaj niv pa da se treseme, ostanuva toa deka ilicic i verbic, ali narocito prviov, im e alfa i omega u ekipa, baska sto 2 godini kaj gasperson igra na visoko nivo. On do nekade mu doaga za niv ko pandev kaj nas, i iskustvo i kvalitet im nosi.
Ako terame so isto tempo i izleti na alioski napred, zz.
Не играше Велковски имаше тешка повреда на почеток на сезона затоа има само 4 настапи и тоа од сега му се. Одма фати прва постава.

.

Повреден беше подолго.
А и покрај тоа што не е во колкава натпреварувачка форма, сепак мислам дека е подобро решение од Бејтулаи.
Во недостаток сме и на левата бековска позиција.
Не го гледајте Алиоски, тој во нашата репрезентација треба да игра како лево крило...

Не играше Велковски имаше тешка повреда на почеток на сезона затоа има само 4 настапи и тоа од сега му се. Одма фати прва постава.
Ko sto rekov, ne gi pratam ovie raboti, ostanuvame na toa deka mu fali 1 ton iskustvo, sto za sekoj defanzivec vredi zlato, a on realno go nema, zborime za pojako prvenstvo, i igranje vo Evropa plus.
Ova ne znaci deka pod difolt ke potfrli na reprezentativno nivo, ama bilo koj pameten trener, faktot sto imame ofanzivni bekovi, vsusnost edniot e poise levo krilo otkolku lev bek, i neiskusni stoperi, bi gleal maksimalno da go iskoristi toa u svoja polza, tuka sme najranlivi i toa e toa.
Kek gleam im e trener na slovenija, ovoj mislam so rijeka harase u prvenstvo i lapase titula, ne e los, ova e faktor plus za site nasi protivnici, batalete iminja, i italija imaa dobri iminja ali go imaa i ventura, bod im lapavme na gosti a i doma bevme blizu do senzacija, taka da i od ovoj aspekt treba da ni se poklopat kocki, sto se nadevam i ke bide slucaj.
Nase e da se obideme, rekov pogore, iame joker u raka sea so liga na nacii, taka da treba pohrabro da se vleze tuka pa sto bide, bide.

Jas mislam deka ke izlezi so 3 nazad, Ristevski, Velkovski i Musliu. A malce poofanzivno kako krilni igraci ke bidat Alioski i Ristovski

Друга работа мислам дека Алиоски - Николов е многу подобро решение него Кире Ристевски - Алиоски, Киркава да е жив и здрав ама последниве настапи за Македонија незнеше кај тераТ.

Вака го имаш Алиоски стандарден лев бек/винг бек во Лидс + Николов заден везен, кој имат моторче во г'зон и БАЈАГИ покриват во одбрана, посебно после контри или полуконтри на противникот.

Несторовски некако најбескорисен играч од сите ми е, реализација лоша, дур се наместит 20 мин му требат, мислам дека висок, цврст шпиц кој игра со глава како Јахович доста покорисен би бил, ама тоа е.

Слаба точка моментално ни е шо имаме доста скромна клупа, Крсте Велкоски, Тошевски, Кире Ристевски, 2ца резервни голмани Илиев и Шишковски, овај вториов незнам шо кур барат во репрезентација, да е жив и здрав Мрме..
Другиве Бејтулаи, Маркоски, Зајков, Чурлинов се океј, посебно кога ги имаш како повредени Спировски, Адеми и Тричковски..[DOUBLEPOST=1553269951][/DOUBLEPOST]
Ko sto rekov, ne gi pratam ovie raboti, ostanuvame na toa deka mu fali 1 ton iskustvo, sto za sekoj defanzivec vredi zlato, a on realno go nema, zborime za pojako prvenstvo, i igranje vo Evropa plus
Велковски мислам дека имат солидно искуство во позадина иако е сеуште релативно млад играч, 23 години, како прво ова не му е прво европско првенство, го играше и претходното како стопер, а прет-претходното беше бек ап мислам,всушност неговото деби во репрезентација беше уште 2014 година на пријателска со Кина ;) со Вардар имаше јаки настапи во европа, Малме, Копенхаген, Фенер, Сосиедад, Росенборг, Зенит..плус сега е прва постава во Риејка, штета шо имаше мака со повреди, сигурно сега би бил подобар играч доколку ги немаше истите.

Велковски мислам дека имат солидно искуство во позадина иако е сеуште релативно млад играч, 23 години, како прво ова не му е прво европско првенство, го играше и претходното како стопер, а прет-претходното беше бек ап мислам,всушност неговото деби во репрезентација беше уште 2014 година на пријателска со Кина ;) со Вардар имаше јаки настапи во европа, Малме, Копенхаген, Фенер, Сосиедад, Росенборг, Зенит..плус сега е прва постава во Риејка, штета шо имаше мака со повреди, сигурно сега би бил подобар играч доколку ги немаше истите.
Zboram za igranje na povisoko nivo podolg period, ne vikam deka ovoj nema iskustvo, ama go nema sporedbeno na primer so ona sto go ima ristovski so parma i sporting lisabon, ili bardi so levante, a ipak pravime muabet za stoper, dosta delikatna pozicija kade iskustvoto e neophodno i neprocenlivo. Za site pozicii ova vazi na teren normalno ama za defanzivci narocito, od ofsajd stapici do adaptiranje na razlicni stilovi na igra i nacin na napaganje na protivnicite, razlicen stil na napagaci i tn i tn, za napagaci e polesno napred, ovie nonstop se na udar narocito ako se igra protiv tim ili reprezentacija sto e pokvalitetna.

Ja ne sumjam u negoviot talent, i deka ima potencijal eden den vo idnina da bide nositel na igra i lider u odbrana kaj nas, ama momentalno fakt e deka sme najranlivi tuka, toa ne go sporam, osven sto pogresiv za ademi, iskreno mislev deka vo dinamo ima igrano i ko stoper, on da ti e klasicen dmc. Ali pak ke kazam, za Makedonija praime muabet, dno sme bile sekoj kvalifikacionen ciklus, sme imale par svetli tocki ali nikad ne sme bile blisku do bitka za plasman na nekoe golemo natprevaruvanje, ako nekad iame sansa toa da go napravime, toa e sega, so nadez ko sto rekov, deka ke ni se poklopat kockite i ostanatite ke imaat frki, ko sto im se poklopija i na albancite za francija 2016.

Не дека сум фан на Пандев ама колку само дели од тимот.. Барди, Алиовски и Елмас се супер млади надежи, Муслиу беше многу лош. Со ваква аматерска екипа можевме да изиграме подобро. Откога излезе Пандев немавме никака игра/креативност. Мислам оти ке имаме големи проблеми против појаки екипи / Полска, Австрија, Словенија - дајбоже да грешам.

Друга работа мислам дека Алиоски - Николов е многу подобро решение него Кире Ристевски - Алиоски, Киркава да е жив и здрав ама последниве настапи за Македонија незнеше кај тераТ.

Вака го имаш Алиоски стандарден лев бек/винг бек во Лидс + Николов заден везен, кој имат моторче во г'зон и БАЈАГИ покриват во одбрана, посебно после контри или полуконтри на противникот.

Несторовски некако најбескорисен играч од сите ми е, реализација лоша, дур се наместит 20 мин му требат, мислам дека висок, цврст шпиц кој игра со глава како Јахович доста покорисен би бил, ама тоа е.

Слаба точка моментално ни е шо имаме доста скромна клупа, Крсте Велкоски, Тошевски, Кире Ристевски, 2ца резервни голмани Илиев и Шишковски, овај вториов незнам шо кур барат во репрезентација, да е жив и здрав Мрме..
Другиве Бејтулаи, Маркоски, Зајков, Чурлинов се океј, посебно кога ги имаш како повредени Спировски, Адеми и Тричковски..[DOUBLEPOST=1553269951][/DOUBLEPOST]
Abe se ubavo kaza ama ako zajkov ti e podobro reshenie na primer od tosevski..Izlea ne si pratel odamna fudbal zajkov na poveke od 10 natprevari go nema ni na klupa a koga i da igra za reprezentacija e drvo vo sporedba so tosevski koj sho debitirase so Shpanija pa ne beshe ni priblizno smeshen kako sho Zajkov bil so mn poslabi reprezentacii..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom