Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Пренесува некој од нашите канали репрезентација ? Или само спортклуб ? На мтв во програма за утре нема фудбал... чисто информативно ме интересира...

Прегледај го приврзокот 206247

:pos:
Какво време дојде ние да вредиме повеќе од некои :ROFLMAO:

Ова само звучи како рецепт за рутиниран пораз од 1-0 :D

Ако баш си ги мериме, тогаш Елмас вреди колку цел тим на Латвија, а Барди вреди повеќе.
Ма да, какви сме грблиња ние, мораме да се плашиме и од Латвија. :)

А веќе кога споредуваат, што не споменат дека голманот на Словенија (нашиот втор противник) вреди двојно од цела репрезентација на НордМацедониа.

Ако баш си ги мериме, тогаш Елмас вреди колку цел тим на Латвија, а Барди вреди повеќе.
Ма да, какви сме грблиња ние, мораме да се плашиме и од Латвија. :)

А веќе кога споредуваат, што не споменат дека голманот на Словенија (нашиот втор противник) вреди двојно од цела репрезентација на НордМацедониа.
e toa ne im odgovara na novinarite, ne im e tolku slatko da kritiziraat posle eventualen poraz protiv drzava koja ima pokvaliteten sostav.

Ke prodavaat li karti na biletara pred utakmica ili?
Мора да продаваат. Ако веќе има замена на ваучерите (од karti.com.mk) за влезници и онака повеќето луѓе ги заменуваат на билетара пред самиот меч.

Дојде времето за големи резултати на Македонија. Мислам дека кога ќе се погледне составот направивме доста респектабилна репрезентација со која мора да бидеме до крај во трка за пласман на ЕП. Уште да ја имавме онаа дефанзива со Седло, Васовски, Новески , кај ќе ни беше крајот. Овака некако само дефанзивната линија не ми е најубедлива и од неа највише стравувам. Дефанзивциве наши многу повеќе можат да дадат во напад него во одбрана, ама тоа е изборот јебига. Против Летонија дома мораме да стартуваме со победа, на ништо друго не сакам ни да помислам. Поквалитетни сме, играме на домашен терен, Пандев слави јубилеј. Сите коцки се наместени за стартна победа во квалификациите, иако ова е Македонија, па мора да се биде малце претпазлив во очекувањата. Моја прогноза 4-1 за нас. Пандев 2, Барди 1 (слободен), и 1 гол (Нестор или Трајковски).

Дојде времето за големи резултати на Македонија. Мислам дека кога ќе се погледне составот направивме доста респектабилна репрезентација со која мора да бидеме до крај во трка за пласман на ЕП. Уште да ја имавме онаа дефанзива со Седло, Васовски, Новески , кај ќе ни беше крајот. Овака некако само дефанзивната линија не ми е најубедлива и од неа највише стравувам. Дефанзивциве наши многу повеќе можат да дадат во напад него во одбрана, ама тоа е изборот јебига. Против Летонија дома мораме да стартуваме со победа, на ништо друго не сакам ни да помислам. Поквалитетни сме, играме на домашен терен, Пандев слави јубилеј. Сите коцки се наместени за стартна победа во квалификациите, иако ова е Македонија, па мора да се биде малце претпазлив во очекувањата. Моја прогноза 4-1 за нас. Пандев 2, Барди 1 (слободен), и 1 гол (Нестор или Трајковски).

За Македонија единствена опција за пласман на ЕП 2020 е преку 2 победи во Лига на Нациите. Се останато е фантазирање.

За Македонија единствена опција за пласман на ЕП 2020 е преку 2 победи во Лига на Нациите. Се останато е фантазирање.

Абе со вакво размимслување и стварно пласманот веројатно ќе остане фантазија. Ја никаде не спомнав дека сигурно ќе се пласираме, туку се надевам дека до крајот на квалификациите ќе бидеме у трка за пласман на ЕП. А дека шансите за пласман на ЕП преку Лига на нации се најголеми тоа да.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom