Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Баш ме интересира зимскиот трансфер период дали ќе почнат да ги бараат од странство и што трансфери ќе паднат, оти дефинитивно импресионираа со младинскава репрезентација а сите се да не речам џабе пари се проценети (башка Демири и Бејтулаи нели им истекуваат договорите со Шкендија и одбија да ги продолжат) така да би требало да почнат сега понуди да им стигаат и да ги бараат. Особено Маркоски мислам дека лесно ќе се продаде оти најдобра статистика направи (ни испадна најдобар стрелец овие квалификации, па водејќи се по статистиката сигурно ќе појават интерес за него, на последните 6 настапи 5 пати даде гол), а Работнички сигурно нема да биде пречка.

И ОГРОМНО АЛАЛ за публиката. Топ. И топ атмосфера. Глупо е што некои не знаеја што гледаа изгледа па си отидоа пред 5 минути до крај... и сепак да споменам дека....ЧЕКАВ 30 МИНУТИ РЕД ЗА ДА ВЛЕЗАМ АЛО ДАЛИ СТЕ ВИЕ НОРМАЛНИ БЕ? САКАТЕ ПУБЛИКА А КОГА ЌЕ ДОЈДЕ НЕ ЈА ПУШТАТЕ? ПА КАКО ЌЕ ОРГАНИЗИРАТЕ СУПЕР КУП ЗА 9 МЕСЕЦИ БЕ АЛООО?

друже, на стадион не се иде на 15 минути пред почеток. не може туку така да ги отворат вратите и да пуштат цела толпа. прво треба секој карта да покаже, второ треба секој да се претресе. ама Македонецот не е научен на култура, сака на 5 мин пред почеток да влезе и после се жали на гужва затоа што уште 10 илјади како него сакаат да влезат на судиски свиреж.

а да не зборам па за гагаџиине што идат намерно покасно за демек да ги пуштат оти натпреварот бил веќе почнат!

Супер Купот ќе си биде организиран по правила и прописи кои ги налага УЕФА, а воедно и лица од УЕФА ќе бидат тука кои ќе учествуваат во организацијата на самиот ден. до народот е како ќе се покаже.

за некој натпревар вратите на стадион се отвораат 2 и пол саати пред почетокот, а сите сакаат да влезат на 10 мин пред почеток. па Германија да организира нема да влезат.

јас да сум во ФФМ ќе го затворам стадионот на 10 минути пред почеток, ко што направија лани за Суперкупот, па кој не влегол - памет за друг пат!

за некој натпревар вратите на стадион се отвораат 2 и пол саати пред почетокот, а сите сакаат да влезат на 10 мин пред почеток. па Германија да организира нема да влезат...
Најдобро е креветчиња да има на стадион, па може и да се преспие таму.

Последно уредено:
Баш ме интересира зимскиот трансфер период дали ќе почнат да ги бараат од странство и што трансфери ќе паднат, оти дефинитивно импресионираа со младинскава репрезентација а сите се да не речам џабе пари се проценети (башка Демири и Бејтулаи нели им истекуваат договорите со Шкендија и одбија да ги продолжат) така да би требало да почнат сега понуди да им стигаат и да ги бараат. Особено Маркоски мислам дека лесно ќе се продаде оти најдобра статистика направи (ни испадна најдобар стрелец овие квалификации, па водејќи се по статистиката сигурно ќе појават интерес за него, на последните 6 настапи 5 пати даде гол), а Работнички сигурно нема да биде пречка.
Нема да има баш нешто за нив,за жал.Старата приказна ќе си врти,без јаки агенти и контакти,Македонецот ќе биде жртвено јагне постојано.Колку од нашиве отидоа и не им е дадено шанса и имаат лош третман поради кој нема да ги застапи како треба некој.Да беа Срби,Хрвати итн,и да се дојдени од Трета лига Србија,ќе имаат барем по некојси настап и развиток во клубот.Нашиве,на проба се цело време дури со вакви успеси.Доволен е фактот што голем дел од тимов нема натпревари во клубовите а супер се во репрезентација.Значи виновни се клубовите што ги уништуваат.

Cr2D65KWcAE-rEy.jpg

Јес да не се некои таленти ама вчера не си ни замараа. Не може пред еден месец да направат толку шанси и да изгубат само поради тоа што имавме среќа, а вчера шут кон гол да немаа.

Sent from mTalk
Јас како што го слушнав коментаторот овие им биле Јуниорите т.е. само 2-3 играле од тие што играа на првиот меч, дошле тука со 19 годишњаци...

Му се извинив на Шумуликоски сега на ред е на Чича да му се извинам.
Знаат овде @Colt Willcox , @Џонтра Волта и пар други членови колку го хејтав неговиот избор за селектор.:D
Чича легендо овде јавно да ти се извинам. Уште во првите утакмици ме демантира.
Господин. Чича кога беше капитен ги тепаше у соблекувална у Ѓорче кој изиграваше курац и пол.
Можам да замислам што ќе им прави на Богатинов, Шиков, Мојсов и Жута.
Уствари нема ништо да им прави нема да ги викне :).
Чича испиша историја да си ибеш векот.
42FE624CF093F445836566A15E7EDCF3.jpg

Ќе се зезнат сериозно ако во јануари направат трансфери. Така ќе отидат у некој ЖБЉ клуб каде ќе немаат никакви шанси за напредок и ќе се вклопат во сивилото. Освен Бејтулаи и Демири кои мислам дека од јануари ќе се без договор (не сакаа да ги продолжат со Шкендија нели), другите треба да почекаат после ЕП.

Таму е друга песна, има озбилни менаџери и скаути од големи клубови. Можат и со не толкав квалитет лесно да добијат понуда од солиден клуб. Крај краева можда и Челзи ќе собере некого и ќе го прати на позајмица у Витесе после. :icon_lol:

Никој не добил ваква шанса за да си го промовира талентот и да се лансира кон подобра кариера, ќе испаднат глупи ако не почекаат до ЕП да се покажат на главна сцена.

Дајте да видиме што е финтата со 10-ката на Шкотска...:unsure:
Вчера незнаев главата кај ми е од возбуда, а не пак да пратам играч на противничката екипа

Боби е најдобар македонски тренер веќе неколку години наназад. Штета што го ногираа од Вардар, убаво пиша Ел Нињо погоре, ако ништо друго барем ќе играше плеј-оф за ЛЕ или групна фаза евентуално.
Боготац е за тактика, дисциплинирана игра, строг тренер, за мерак.
Дојде у Вардар (после Џиџи мислам?) у раштиман оркестар и им освои титула за 5 месеци.

Квалификацииве ги истера маестрално, 1 пораз имаа дечките само. Сеа сите го сакаме за селектор на А-селекцијата ама џабе, ќе влезе и тој во сивилото што го има зафатено секој ебан тренер последниве 20 години. Ќе нема да има слободен избор за играчи, ќе играат тие што треба да играат. Еве и со Мрме така викавме, домашен тренер, ги познава играчите од домашно првенство бла бла, на крај пак играат тие што не треба да играат, Богатинов и остала умрена легија странаца.

он пред Џиџи беше у Вардар и го шутнаа ради Џиџи за овој да усере се за пак на крај да го вратат Боби
многу несфатливо беше зашо топ резултати имаше
врв на се е шо пак го шутнаа одкако ги извади од гомна за да го динесат пијаницана

Sent from my iPhone using Tapatalk

друже, на стадион не се иде на 15 минути пред почеток. не може туку така да ги отворат вратите и да пуштат цела толпа. прво треба секој карта да покаже, второ треба секој да се претресе. ама Македонецот не е научен на култура, сака на 5 мин пред почеток да влезе и после се жали на гужва затоа што уште 10 илјади како него сакаат да влезат на судиски свиреж.

а да не зборам па за гагаџиине што идат намерно покасно за демек да ги пуштат оти натпреварот бил веќе почнат!

Супер Купот ќе си биде организиран по правила и прописи кои ги налага УЕФА, а воедно и лица од УЕФА ќе бидат тука кои ќе учествуваат во организацијата на самиот ден. до народот е како ќе се покаже.

за некој натпревар вратите на стадион се отвораат 2 и пол саати пред почетокот, а сите сакаат да влезат на 10 мин пред почеток. па Германија да организира нема да влезат.

јас да сум во ФФМ ќе го затворам стадионот на 10 минути пред почеток, ко што направија лани за Суперкупот, па кој не влегол - памет за друг пат!
На јужна беше отворена само една факинг врата. После им текна да отворат уште една, ама таа шо беше накај исток ставија ограда (од некоја си причина).
Не спорам за тоа дека треба да се оди порано, ама смешно е за ваков натпревар кога очекуваш +10 000 народ да ги пропушташ низ една врата.
Вчера дополнителен застој беше и со маршот, пола улици затворени и еден саат пред натпревар да си тргнел ќе стигниш 5 минути пред едвај.

Јас како што го слушнав коментаторот овие им биле Јуниорите т.е. само 2-3 играле од тие што играа на првиот меч, дошле тука со 19 годишњаци...

Повеќето беа 19 годишни, дел 20 годишни ниту еден со 21 или 22 како кај нашите што имаше. На 90% од играчите ова им беше втор настап за репрезентацијата после Исланд

Така да точно е дека ни игра со доста послаб (нов) состав..

Му се извинив на Шумуликоски сега на ред е на Чича да му се извинам.
Знаат овде @Colt Willcox , @Џонтра Волта и пар други членови колку го хејтав неговиот избор за селектор.:D
Чича легендо овде јавно да ти се извинам. Уште во првите утакмици ме демантира.
Господин. Чича кога беше капитен ги тепаше у соблекувална у Ѓорче кој изиграваше курац и пол.
Можам да замислам што ќе им прави на Богатинов, Шиков, Мојсов и Жута.
Уствари нема ништо да им прави нема да ги викне :).
Чича испиша историја да си ибеш векот.
Прегледај го приврзокот 157825

Боби ќе се заебе ако следна дестинација му се сениори. Нека тера Мрме таму до крај на циклусов барем. Со оглед на тоа дека Вардар е закотвен со дуото Седлоски-Васоски, за Чича најдобро ќе биде да си оди во некој асален клуб во странство, у репрезентација ќе си ја сјебе потенцијалната добра кариера.

Не зафркавај, на 30-45 минути пред утакмица веќе имаше огромна гужва. Една работа е што е очајно лошо испланирано при изградба, па има само 4 влеза за стадион од 30+ илјади, друга работа е што западна и источна трибина воопшто немаат свои влезови, а аматериве вчера па и на тие малце влезови, имаа отворено само 2 вратички. Па стави повеќе луѓе, отвори ги скроз вратите, може цел тој процес да иде многу побрзо. И на крај у таа нервоза и гужва нит ме претресоа, нит карти проверуваа, можев да влезам без карти со 3 бомби у мене. И јас сум против тоа да се иде на 5 минути пред почеток, ама ете вчера и дожд имаше, ќе те фатат гужви, паркинг блиску до стадион немаш и не секој може да стигне пред стадион саат и нешто пред почеток на утакмица. Очајна организација, можам да замислам што би се дешавало Вардар да игра против некоја екипа која ќе донесе навивачка група, па два влеза да бидат само за навивачките групи..

Ау ау ау ! ИГРАЧИШТА БЕ ИГРАЧИШТА МУДА ДО ПОД ! Повеќе од заслужено е овој пласман сите изиграа на ниво.Вистински професионалци бе игра без притисок., на чело докторот Велковски дечкото е страшен колку само има осет за фудбал играчина пас не згреши дијагонали на 50 метра погодува, Бабунски вистински лидер ,Николов и Бадри не застанаа исто трчеа покриваа на сите страни ,нападот исто така на ниво Радески од нашиот шеснајсетник до нивниот не застана исто и Маркоски , денеска болен отидов од Радовиш да ги гледам овие момци и не се каам, изгинаа на терен ова ретко се гледа.Од друга година сите во А репрезентација до еден !
Нека и се множат овакви партии и успесите БРАВО!:oeoeoe::oeoeoe:
14700905_1111330038916733_4743620140665585780_o.jpg
Как се викaш бе ти, рaзбирaш?

Дуже редицата беше од 18:20. Имаше луѓе што чекаа 30+ минути. За со Италија портите беа отворени саат време унапред, а за вчера чисто сумњам дека тоа бил случајот....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom