Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Kаков Алтипармаковски бе
Цела прошла сезона ја изигра на високо ниво, втор стрелец во првенството а и на европските утакмици за Работнички беше солиден.

Мразам што ќе го кажам ова, ама капа доле за Хасани, вистински професионалец, не ко Ибраими да шерифува од кога ги нема тие што му лепеа шамари. Ако некој заслужува од шконовите да игра он е тој. И Мики Петровиќ пријатно ме изненади, мушки до крај изигра. Браво и за Друловиќ што ги седна Трајковски и Ибраими на клупа, јака муда до кај догурале со кариерите па ќе изиграваат sвезди на терен.

Иначе од повик зимаат по 400 евра, тие на клупа од победа 1500, тие што играат 3000. Намален им е повикот, затоа Грнчаров е раскран со ФФМ.

Можам само да кажам дека Силва е играчиште. Кој Мата, кој Казорла, овој го има фудбалот у ноктот. Стварно не ми е јасно како не игра во Барса или Реал, не во пластичните Шити.

Ќе ви стане и на вас сеедно кога ќе сфатите дека смо аматери. Ја не знам што очекуете од репрезентација у која главните играчи се борат да изиграат барем по 5 минути на утакмица. Луксембург, Лихтенштајн, Сан Марино и по ново, Македонија. Боли, али тоа е реалноста.

Пази листа на екипи што се последни на табела:

Малта

Молдавија

Сан Марино

Гибралтар

Андора

Казахстан

на ниво со овие земји сме..

АМА И НА НИВО СО СРБИЈА И ГРЦИЈА СЕ НЕКА ПУКНАТ КОМШИИТЕ НЕ СЕ ПОАРНИ ОД НАС МУАХАХАА

:facepalm:

А иначе...мех..шпанциве не се замараа со нас, како и што пишав пред некој ден очекував да не изгубиме многу и да се држиме.

И сега сигурно нашиве рекле дека ова е супер резултат и дека е доказ дека на последнтие 2 меча ќе се борат за добар пласман....за на крај и последните 2 да ги изгубиме..

Па ало дебили, тоа е. Стајте го и Дени да избрани 2 натпревари, пробајте. Стајте го и Зајков штопер, пробајте ги младите. Видете кој од нив има шанса да биде нешто, па нека играат тие со 2-3ца постари и тоа е, тоа.

Мило ми е и мене за Радески, браво.

Ибраими почна да се загрева од 46-та минута, во меѓувреме влезе Барди кој воопшто не истрча да се загрева, а Ибрахими влезе во 83-та негде, иако неколку пати застана покрај местото каде што се загреваа, гледајки го Друловиќ...[DOUBLEPOST=1441763764][/DOUBLEPOST]
Колку не им се игра на Шпанциве чудо едно, изгледа бркон небричен така им наредил, за атер на тоа што ни е празник (8 септември).

Инаку вака колкушто забележав имаат нови кадри во телевизискиот пренос... изгледа на големо се спремаат за суперкупот што ќе се игра овде во 2017 :)

Шуќур и ние нешто добро да видиме

Брат, редари нема на стадион бе, РЕДАРИ еј... Не можевме да си седнеме на местата за кои плативме карти. Какво спремање, какви пички мајчини.

Подитно смена на генерација !!! Се виде желбата за докажување кај Ашковски и Радески, такви момци ни требаат во тимот, а и овој Петровиќ ми е ептен кобра, како Гатузо, типичен косач, ни треба и еден таков со срце. Пачовски пензија братче, одсекад ми бил мувла. Требаше Божиновски во ваква форма да го стави прв голман. Мирко Ивановски во дуел со Рамос чинам беше, не го ни поткачи се превитка пола саат на трева. Прием НУЛА! Се чудам како воошто стасал до Романија, а па и Вардарци како нудеа толкаво богатство за да го донесат. Дебил од играч. Инаку за 4-5 години од сега не стравувам ич за голманската позиција и средина, има потенцијал во тие два сегменти. Одбраната каква таква ќе ја крпиме со Зајков, Даре, Дигаловски и остали. Најголем проблем е шпицот на нападот, не памтам кога последен пат сме дале поише од два гола на утакмица, а како што гледам ни во младинскиве погони нема некој расен стрелец, Дорјан Бабунски ми е многу флегма играч, нешто налик на Кире Николовски у кошаркарска верзија.

Треба да гледаме малце позитивно на работите. На пример фудбалерите не поштедуваат и никогаш немаме неизвесност до крај :) Секоја чест за борбеноста вчера, можда заслуживме и гол.

Sent from my iPad using Tapatalk

Пачовски има некој проблем со нафрлениве топки. Ќе беше срамота и од Карвахал да влезеше центаршутот. Мене ми се чини дека Шпанија по постигнатиот гол го спушти темпото и ја умртви играта на средината. Секако дека е за пофалба и нашата дефанзивна организираност и кај добар дел од момциве забележав пожртвуваност на терен. Брдаревски беше доста солиден. Петровиќ исто така. Ашковски и Радески можат да прераснат како сериозни опции за нивните позиции.

Само се нервирам со напаѓачи како Иваноски кој појма нема, Трајкоски кој се мисли Роналдо во репрезентацијава и е толку себичен што во 15 минути игра успеа да упропасти добро зачнати контри. Ибраими е во катастрофална форма исто така.

Брдаревски Ашковски и Радески се добри ама Петровиќ е звер само да пази да не добива картони за непотребни стартови и ќе биде супер. Читам го споредил некој со Гатузо, апсолутно се согласувам , а и има техника некоја.

Ова беше потегот на вечерта.

AGw1j4L.jpg

Пачовски, Пачовски, Пачовски...ко демек ако не го примевме тој гол немаше да изгубиме пак... шпанциве нит се замараа нит се залагаа, изгубивме само 1-0 и одма сеа ко демек има иднина, може веќе некои ке калкулират и дека следниот квалификациски циклус ни е шанса за пласман на светско итн итн...
Невидени дрва сме бреее на дното заедно со гибралтар, прави аматери нема надеж у нашава репрезентација

Подитно смена на генерација !!! Се виде желбата за докажување кај Ашковски и Радески, такви момци ни требаат во тимот, а и овој Петровиќ ми е ептен кобра, како Гатузо, типичен косач, ни треба и еден таков со срце. Пачовски пензија братче, одсекад ми бил мувла. Требаше Божиновски во ваква форма да го стави прв голман. Мирко Ивановски во дуел со Рамос чинам беше, не го ни поткачи се превитка пола саат на трева. Прием НУЛА! Се чудам како воошто стасал до Романија, а па и Вардарци како нудеа толкаво богатство за да го донесат. Дебил од играч. Инаку за 4-5 години од сега не стравувам ич за голманската позиција и средина, има потенцијал во тие два сегменти. Одбраната каква таква ќе ја крпиме со Зајков, Даре, Дигаловски и остали. Најголем проблем е шпицот на нападот, не памтам кога последен пат сме дале поише од два гола на утакмица, а како што гледам ни во младинскиве погони нема некој расен стрелец, Дорјан Бабунски ми е многу флегма играч, нешто налик на Кире Николовски у кошаркарска верзија.
Абе дечко, ова ти е Македонија. Ќе дојде време и Радески, и Ашкоски и останати ќе напраа трансфер у втора Азербејџанска лига и ќе доаѓаат овде за да се видат со фамилијата, а за репрезентацијата ќе ги боли кур.
Сфатите дека не нѐ бива, дека смо тешки аматери. Нека се батали скроз фудбалскава репрезентација, нека се насочат сите "инвестирања" на кошарка и ракомет. Ама тешко и ова, па Илчо и останата багра лоповишта напикани преку партија ќе немаат што да делат меѓу себе.
Ја не можем да ги разберем и овие што беа вчера, абе не Шпанија, Ол Стар од цел свет да дојде нема да отидем на стадион. Не заслужиле ни фамилијата да им иде на стадион, а камо ли обични љубители на фудбалот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom