Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Рака на срце и ние не сме нешто поарни..лани и ние свиревме по нивната..мене после тоа 4 дена грло ме кинеше,не сме цвеќе и ние ај..
Ај бато и ти со фудбалерите на преглед. Прво зашто си свирел на химна, а второ зошто и ден денес не знаеш зашто си свирел.:pos:

Пинг-понг топчиња мејби?:icon_lol:

Јас и тогаш го осудив свиркањето и секогаш осудувам свирење на химна, било чија.
Единствената разлика меѓу сега и тогаш е што тогаш имаше провокација со вадење на грчко знаме во Скопје на меч тотално неповрзан со Грција.
Сега немаше никаква провокација од наша страна.

Исти калибар сме..доведа и ние и они..него како не уловувале со фиром не го гледав натпреварот..дали од РТС бевме насловени така??
--- надополнето: 15 октомври 2013 во 22:56 ---
Ај бато и ти со фудбалерите на преглед. Прво зашто си свирел на химна, а второ зошто и ден денес не знаеш зашто си свирел.:pos:

Ja не свирев пошто лани закаснив првите 10 минути,ама други свиреа,тоа знам...а од викање ме фати грло :icon_lol:

Пинг-понг топчиња мејби?:icon_lol:

Јас и тогаш го осудив свиркањето и секогаш осудувам свирење на химна, било чија. Химна мора да се почитува и не смее да се свири!
Единствената разлика меѓу сега и тогаш е што тогаш имаше провокација со вадење на грчко знаме во Скопје на меч тотално неповрзан со Грција.
Сега немаше никаква провокација од наша страна.
Дај шта даш, подобро и такви отколку вака промаја да ги бие :D.
--- надополнето: 15 октомври 2013 во 23:01 ---
Исти калибар сме..доведа и ние и они..него како не уловувале со фиром не го гледав натпреварот..дали од РТС бевме насловени така??
--- надополнето: 15 октомври 2013 во 22:56 ---

Ja не свирев пошто лани закаснив првите 10 минути,ама други свиреа,тоа знам...а од викање ме фати грло :icon_lol:
:D Мудро, мудро, приклонување кон веќина е паметна опција :).

Многу е лесно да се соли памет, а да не се согледа реалноста и сите фактори околу неа. Знам дека изгледавме смешно денес против Србите.

1. Групата беше најтешка досега од сите цилуси иако имињата на репрезентациите не изгледаа толку звучно. Во група со Белгија која доаѓаше од 2/3 шешир со страшна генерација на која ни една Хрватска не можеше на некој начин да и се спротистави, со Хрватска која во моментов реални има тим кој може да обезбди пласман во СП, Србија која и покрај лошите резултати создава полека генерација за во иднина и Велс и Шкотска кои имаат тим во кој преку 90% играат играчи од ПЛ што не е мал фактор. Реално ако земеме од играчки кадар, сите репрезентации се подобри од нас.
2. На последниве 2 натпревари не знам кои ви беа очекувањата вас, но не знам зошто Стратев е најголем виновник кога Чеде го направи тој потег на намалување на мотивот со неговото заминување. Ако на тоа се додаде и повредата на Тричко кој играше солидно по негова страна, неиграњето на Пандев.
3. Има подобрување во играта, но продуктивноста на таа игра е доста сиромашна од аспект на голови и освоени поени. Во споредба со минатите циклуси иако завршивме на послабо место мислам дека имавме некое темпо и едино само денеска и во дуелите против Белгија бевме надиграни.

Мора да се донесе постојано решение на клупата (од типот на Катанец), барем кој ќе остане 2-3 циклуса и кој ќе биде одговорен за создавање генерација и за резултатите од тие циклуси . Тренер на кој репрезентацијата нема да му биде прелазна станица. Добар беше проектот со Чеде од почеток зошто се виде дека има концепт и дека со тек на време ако останеше на клупата можеби ќе дојдеа резултатите, но бидна што бидна. Исто сметам и за играчки кадар. Ибраими се додека му гореше за трансфер беше прва виолина, ојде во Каљари и изгледа доста отсутно во моментов. Пандев е најкреативен зад напаѓач како плеј и тука треба најчесто да е позициониран, а и не знам дали се сложувате или не, но во 2та натпревари кога одигравме најдобро (против Хрватска и Србија дома) Хасани покажа доста добра игра и можеби заслужуваше повик за сметка на Ранџеловиќ на последниве 2 меча.

Јас да сум УЕФА сега, бам, делење на дивизии! Сиот олош и шлајм како списокот погоре, во кој за жал сме и ние, а може и да се придодаде уште некој, да си играат претквалификации и најдобрите две макс. да одат во квалификации. Ем ќе се исчистат самите, ем поинтересни ќе бидат самите квалификации, нема да го има цел последен шешир, и после од група со 5-6 екипи (претежно со 5) 2 места ќе бидат за освојување, кој директно, кој бараж како што е сега.
53 се репрезентации, е таман...тргни 13 најслаби, отепани нека играат претквалификации во 3 групи со 4, 4 и 5 екипи. Најдобрите одат во квалификации. Таму ќе има 43 екипи, можат да се поделат во 7 групи по 6. Ако е за ЕП, првите 3 одат плус најдобрата 4, подобар систем амин. Пола од репрезентациите ќе можат да играат на ЕП, веќе се знае дека следното ќе има 24 екипи

Искрено, ме боли поразот, ама нека му биди за ум и дека треба трчање а не пријатели за да ја браниш честа на својата држава.

Рака на срце и ние не сме нешто поарни..лани и ние свиревме по нивната..мене после тоа 4 дена грло ме кинеше,не сме цвеќе и ние ај..
1383696_10151899829172521_1306410993_n.jpg

Јас не знам како може овој безобразлук и непочитување туку така да го заборавите, па јас ова цел живот нема да им го заборавам на гнасиве смрдени.
А на исвиркувањето на химната изродска сите се сеќавате.

Еве уште еден оптимиста :pos:. Не се секирај, млад си ќе ти помине.

Не дека сум оптимиста, баш не сум задоволен од резултативе и јас го делам истото мислење со дел овде, но ниту сме биле некој фактор пред квалификацииве, ниту сме нешто подолу од тоа, тоа ми е муабетот. Не знам кои се вашите очекувања, но реалноста требаше да ја гледаме од старт, а не да се фураме со можното 3то место чак и плеј-оф...

Ххахаа, во Јагодина играат на стадион кој ги исполнува сите уефа стандарди, а дали им писнало или не да играат во село тоа е проблем на ФСС, со кој ФФМ уопште не треба да се замара, а и ако решиле да се замараат џабе губат време нема ништо да направат, си мислиш како Шпанија да гостува и утакмицата е да се биде или не, па да сватам зошто да се протестира, овака во незначајна утакјмица и за тие и тие овие морониве дизат галама без потреба :tapp:

Moрони?
Се разбираме ;)

Сега у последен шешир. Кога ќе поебеме некоја посилно пласирана репрезентација, ќе сме вест у Европа :)

Коа веќе нема подоле,нека се откажат пола репрезентативци на кои реално не им се игра.Почнувајќи од Пачовски,Шиков и таквите гомна и ставајки деца со желба за игра и докажување.Нешто како Мојсов да речеме,што ќе гризат по терен.
Ама да,неаме тренер.Единствениот што можеше да смени нешто си отиде пред краток период на сметка на тие што си ги топлат ташаците у ФФМ.
Тоталка го поддржувам Чеде за неговото заминување.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom