Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
овој ибраими како ја лепи топката чудо нешто како Пандев да го гледам сигурно за 1-2 години ќе оди во некоја посилна лига а зошто да не и во топ клуб

Дечки честито победа на сите,и нас маклу серќа да не послужи.
Браво за Чедо покажа карактер.
Не дозволи едни мочковци да му дригираат.
За албанците во Мак репрезентација браво е вака се гради соживот , нека му служи за прмер на сите .
Ибарими дечкото е талентиран само нека продолжи најдобар поединец на сите мечеви.
Демири солиден класа.
Хасани во моменти добар моенти срајне.
Од одбрана Новески докажува зошто се уште игра во Мајц вреди човекот.
Србија раштима оркестар.
Србите на трибини не на сите ама на тие со знамето во уста на најмилото да му го ебам.
А кретените на трибини што пеат против Албанците што на тререн срце оставија што да му прајш толку знаат не добиле домашно понашајне па ке се најде некој на улица по некогаш ке ги воспита ама на чоек без мозок тепај колку што сакаш исто ко животно да тепаш .............
Сега главата на рамена да се мисли како да се подобри нашава бедна игра.
По мое сега со Словенија треба да се проба нови имијна.
А исто би било добро ако изиграат уште две пријателски до другата година

Така да Чеде да добије подобра престава за потецијалот на другите

-------------------------------------------(Пачоски)
------------------------------------------К Наумовски

(С Ристовски)----------(ЗТаневски-Д Мојсов-Д Ивановски)------- ( ?Попов- Лазевски)
---Георгиевски-------------Грнчаров--------------Новески---------------Урадинов-------------

-----------------------(Спиркоски- Стјепанович -Глигоров )
-------------------------Тасевски------------------Демири-----------------------------------

----------------------------------(Бабунски )
----------------------------------Ѓуровски------------------------------

(Хасани)-------------------------------------------------------------------(Ѓеоргиев)
Ибраими---------------------------------------------------------------------Пандев

--------------(Адис Јахохович- Б Илјоовски –Наумоски-Ф Иваноски)

---------------------------------------Тричкоски

А да ја проба и ова формација во други пријаелски меч да прбаме да играме поофазинво со контрола на средина со посед на топка

------------------------------------------(К Наумовски)
-------------------------------------------Пачоски

(С Ристовски)----------(ЗТаневски-Д Мојсов-Д Ивановски)------- ( Урадинов- Лазевски)
---Георгиевски-------------Грнчаров--------------Новески---------------Попов-------------

---------------------------------(Спиркоски- Глигоров)
-----------------------------------------Демири-----------------------------------

(Тасевски - Бабунски )
------------------------------Ѓуровски--------Ибраими- ------

(Тричковски)-------------------------------------------------------------------- (Ѓеорѓиев)
Хасани----------------------------------------------------------------------Пандев

------(Адис Јахохович- Б Илјоовски –Наумоски-Ф Ивановски )
-------------------------------------АТрајкоски

Ti olesna li malku, zlobata ja namali li malku so ovoj post, ti olesna li na dusickata tvoja malograganska, ako vazno e ti da se nasmees a dali razmisluvas barem malce u tvojot zivot toa ne e bitno. Pa neli nasata istorija uci deka nie sme tie koi go porobile svetot?
Оуу осеќам butt-hurt-ed црвоман !
Сврзи една читлива реченица како прво па после цитирај ме.

Инаку кој мерак ми се направи што онака шмекерски им удривме на психа,прво на прес со ДАЛМАЦИЈООО :icon_lol: па после мерачки им ја иссвиркавме гнасната химна,и после ги победивме...со гол на македонски албанец за да цркнат од мака. :pos:

Башка си покажаа дека се топли браќа со јужните,одсекогаш било така сега и се докажа,ние затоа сме браќа со Хрватите,се чита по обични ју туб видеа кој со кого се сака а кој со кого се мрази.

Па тек Хрватска-србија кога ќе играат,ау ау ау :D

Искрено, мене уште од сега ме фаќа страв кога ќе се игра повратната во Белград. Среќа што е дури за една година, ама мислам дека навивачите што ќе идат треба мноооогу да се пазат, пошто еве читаме по нивни сајтови како ќе кршеле коли со македонски регистрации и по улици ќе млателе македонци. Не ми се верува во кој дел од светов се погодивме, да не може чоек на раат да се израдува на победа.

Очигледно тебе ти е напунета глава со погрешни информации во врска со Србите, како и да е еве јас немразам Македонци и можам уште многу Срби да ти најдам што немразат македонци, али очигледно ти си имаш во глава нешто дека Србите те потценуваат!
И само три поста под твојот:
Како идат новиве генерации искрено може да кажам дека не ги мразам но не ги ни сакам. Ко да не постојат. Говно нација се створи изминативе 20 години.
Тоа е тоа. Погрешни информации имаме...

Има еден напаѓач, Орхан Адеми (роден Швајцарија соо македонско потекло) од Ајнтрахт Брауншвајг, тим кој е моментално на 1-та позиција во 2-та Бундеслига, во 8 натпревари има постигнато 3 гола. Треба да го повикаат и него, бар да пробаат.

Искрено, мене уште од сега ме фаќа страв кога ќе се игра повратната во Белград. Среќа што е дури за една година, ама мислам дека навивачите што ќе идат треба мноооогу да се пазат, пошто еве читаме по нивни сајтови како ќе кршеле коли со македонски регистрации и по улици ќе млателе македонци. Не ми се верува во кој дел од светов се погодивме, да не може чоек на раат да се израдува на победа.

Oвдека нив никој не ги млатеше,освеш ш*пците со македонци колку знам немаа проблеми..епа извадија грчко знаме и си навлекоа гнев,што мислеа они така ќе поминат од што се ''небески народ''. Со србите никогаш не сме имале проблеми се до оној момент кога ќе почнат да провоцираат,а пошто се они најпаметни и најсамобендисани,често искачале вакви проблеми,после крив им е Цацко.

Oвдека нив никој не ги млатеше,освеш ш*пците со македонци колку знам немаа проблеми..епа извадија грчко знаме и си навлекоа гнев,што мислеа они така ќе поминат од што се ''небески народ''. Со србите никогаш не сме имале проблеми се до оној момент кога ќе почнат да провоцираат,а пошто се они најпаметни и најсамобендисани,често искачале вакви проблеми,после крив им е Цацко.
Се‘ тоа ок, јасно ми е, бев и јас на стадион :), туку стварно ти кажувам, страв ме фаќа да не се вратат од болница некои од нашите навивачи, знаеме какви хулигани има во Србија, не им е битно вистината како било, после утакмицава кај таквите е всадено чувство дека ние сме им направиле проблеми и ќе бараат било каков начин да се одмаздат. Значи чист пример тој коментар што е ставен и тука некаде позади од српски навивач, дека уште од сега ако видел на улица македонска регистрација, ќе ја кршел колата :facepalm:

Добро она со рекламите околу теренот како оди?
Со Хрватска-хрваатски, со Србија-српски...

Даваат многу повеќе пари од нашите,сега се оди преку тоа плати па клати...

Баш и јас истово го прокоментирав за време на утакмицава, па во сите овие 10-тина години што одам на мечеви на репрезентација искрено не се сеќавам од страна да преовладувале наши реклами :confused: И со затуцани земји кога сме играле воглавно предничеле нивни реклами...

Има еден напаѓач, Орхан Адеми (роден Швајцарија соо македонско потекло) од Ајнтрахт Брауншвајг, тим кој е моментално на 1-та позиција во 2-та Бундеслига, во 8 натпревари има постигнато 3 гола. Треба да го повикаат и него, бар да пробаат.

тој ке чека да го викнат за швајцарија, треба јахович да го викнат во 15 натпревари 14 гола во швајцарија втора лига, а од јануари мислам за цирих ке игра го купија кој е во 1 лига

^ Точно, Цирих го купи и од Јануари ќе игра за нив.
На наредните пријателски нека го викнат, ние ништо не губиме. Ако се покаже, ќе биде одлично зошто моментално ни треба напаѓач како леб.
Пак ќе повторим, ние ништо нема да изгубиме и ако не се покаже. Ама кој очекуеше дека и Демири и Ибраими ќе играат вака? И за нив пред некое време кружеа муабети дека не се ништо посебно и дека играат во слаби лиги па затоа се покажувале. Ама еве излезе сосема спротивното, играат супер и за репрезентација.
Нека му дадат шанса, па од него зависи дали ќе остане или не. Впрочем и за тоа се пријателските, да се испробаат нови потенцијални играчи.

И само три поста под твојот:

Тоа е тоа. Погрешни информации имаме...
И? Братко неможам повеќе да ви објаснувам, на крај краева ме боло онаа сствар дали некој ке ме сака како Србин или ке ме мрази, пробав да ви доловам некои ствари гледам дека небива, терајте како што мислите!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom