Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Јас лично како Албанец се израдував и навивав за Македонија да победи вечерва.Е сеа што се пеат разни песни,знам дека се пеат но гледам дека поголемиот број на членови го осудуваат тој акт,така да сум среќен поради тоа.Се надевам еден ден ќе ги снема таквите песни и ќе се бодри репрезентацијата како што доликува.
Сите го осудуваат тој акт,искрено и кога се играше ракомет и баскет глупо е.Дечките вчера што играа и Агим и Хасани стварно ми напраија мерак што се к`ниња.И со Хрватска не игравме лошо ама и они не се слаби.Иначе јас мислев дека го свиркаат Демири кога искачаше,но после сватив дека го свиркаат Величе дустабанот.Нека играат момците,кој му се игра ете има шанса,Пандев ме разочара,со тоа манекенското,некако без душа ми игра,тренеров не е лош,ако си добар ќе те сакаат сите без разлика од која националност си,како наш Аце Шакири :)

Не се секавам кога последен пат сме биле среќни кога си излегуваме од стадион, насмеани лица, конечно!
Во главно се‘ сте кажале, само сакам да дополнам некои работи. Факт е дека српските навивачи извадија грчко знаме, заради што беа иссвиркани. После 10тина минути, желките им улетаа и почнаа да ги млатат, дали беше ради знамето (што не ми се верува) или бакљи дека носеа, стварно не знам, не е ни битно, али како почнаа ко глувци да бегаат нагоре, многу смешно беше :icon_lol:
Е сега за тоа цела јужна педери, мислам дека треба да се смени во цел север педери, пошто јас бев на јужна порано ложите кај што беа, и не можев да се слушнам со луѓето до мене од толку многу што се навиваше цело време. Коњаникот Сабја, не викам дека може не сме се одзвале, ама горе на јужна беа велешаните, кои што буквално цееееееело време лупаа на тапанот и пееа без престан, а исто и Стара Гарда Комити одоздола, и логично беше што не сме чуле кога сте повикувале. Сеедно, атмосферата беше прекрасна :icon_lol:
Инаку за играта, се уште играме лошо, од 60та минута до крај на секоја минута погледнував во саатот, прстиве парче ги напраив да не примиме гол, и тоа со играч повеќе бевме. Значи мора ефикасноста наша да се зголеми 500% ако сакаме на раат да изгледаме една утакмица. И добро е што србите беа потапа од нас.
За албанците исто морам да напоменам дека не е точно дека се пеело против нив, ако испеале само 5-60 души тоа значи дека останатите 20.000 плус гледачи не го пееле и затоа нема потреба од тензии на таа тема.
Си направивме и бранови 2-3 круга :icon_mrgr:, ама србите не учествуваа, пееришта :icon_lol:
Нек ни е честито победава луѓе, па во март да направиме невидено изненадување и да ја исплескаме улетаната Белгија. :cool:

Koj se kiti so tugji perja? :) inaku bev na utakmicata, koga ne se nadevas na nishto najubavo izleguva. Atmosferata so pesnite koi grmea od tribini, neopisliva.

Не знам кој се кити, јас само прочитав и направив copy-paste. :)

Иначе најјака насловна има Македонски спорт: Враќање на отпишаните, нешто така пишува...:pos:

431FEB41A39DB0439CD5C0AF739F7A76.jpg

:pos:

Заборавив да спомнам дека на почеток кога се читаа составите, коа се читаа имињата на нашите албанци, само аплаузи имаше, кога се стигна до Богатинов, негодување и умерено свирење, ама кога се прочита Величе, ушите ме здоболеа од свирење. Исто и човекот кога влезе во игра, го шинаа од свирење. Мене искрено малце жал ми падна, без разлика дали заслужува или не, може требаше само со штама да биде (не)поздравен.
И сценава морам да ја споделам, се најавува измена во српската репрезентација и влегува Сулејмани или како и да се викаше, и некој од трибина коа свика: Еееееј, и они таков си имале - демек да се пазиме сеа гол да не ни збрца :pos:
Ептен убаво си поминавме значи :icon_mrgr:

Шумуликоски - Меси
1. Шумуликоски никогаш нема промашено пенал, Меси има.
2. Шумуликоски има 80 настапи за Македонија, Меси нема.
3. Шумуликоски има постигнато 1 гол за Македонија, Меси нема.
4. Шумуликоски е Македонец, Меси не е.

5. Шумуликоски носи поголем број на копачки од Меси.
6. Шумуликоски не шутира на гол зошто не сака да ги повредува чувствата на голманите, Меси постојано дава голови што го прави тотално некоректен играч.
7. Шумуликоски има играно за повеќе тимови, што го прави поприлагодлив на повеќе стилови на фудбал за разлика од Меси.
8. Шумуликоски има подобра фризура од Меси.
9. Меси беше најслаб против Челзи во полуфиналето во ЛШ, Шумуликоски не.
10. Шумуликоски никогаш нема изиграно слаб натпревар во Ла Лига, Меси има.
11. Шумуликоски може да игра без Чави и Иниеста.
12. Шумуликоски менува клубови затоа што сака сите да осетат дел од неговата игра, а Меси не мрдна од Барселона.
13. Шумуликоски има изиграно повеќе квалификациски натпревари за Европско од Меси.
14. Првото име на Шумуликоски е Величе, што е далеку по кул од Лионел.
15. Шумуликоски може да игра и стопер, Меси не може.
16. Меси заработува повеќе од Шумуликоски, што го прави алчен.

Aj deka ne moze uste nekoj ova so Sumulikovski
Шумуликоски - Меси
1. Шумуликоски никогаш нема промашено пенал, Меси има.
2. Шумуликоски има 80 настапи за Македонија, Меси нема.
3. Шумуликоски има постигнато 1 гол за Македонија, Меси нема.
4. Шумуликоски е Македонец, Меси не е.

5. Шумуликоски носи поголем број на копачки од Меси.
6. Шумуликоски не шутира на гол зошто не сака да ги повредува чувствата на голманите, Меси постојано дава голови што го прави тотално некоректен играч.
7. Шумуликоски има играно за повеќе тимови, што го прави поприлагодлив на повеќе стилови на фудбал за разлика од Меси.
8. Шумуликоски има подобра фризура од Меси.
9. Меси беше најслаб против Челзи во полуфиналето во ЛШ, Шумуликоски не.
10. Шумуликоски никогаш нема изиграно слаб натпревар во Ла Лига, Меси има.
11. Шумуликоски може да игра без Чави и Иниеста.
12. Шумуликоски менува клубови затоа што сака сите да осетат дел од неговата игра, а Меси не мрдна од Барселона.
13. Шумуликоски има изиграно повеќе квалификациски натпревари за Европско од Меси.
14. Првото име на Шумуликоски е Величе, што е далеку по кул од Лионел.
15. Шумуликоски може да игра и стопер, Меси не може.
16. Меси заработува повеќе од Шумуликоски, што го прави алчен.

:D:D:D

Некое инфо за Попов и Ристиќ?
Шо бидна работава, да не знае некој.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom