Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Не знаев кај да го ставам ова, а мислам дека до сега не беше поставено, ако е дупликат, кажете ќе си го избришам, ама ептен ми беше јако морав да го споделам...:pos::pos:

557785_3779354477898_1712082834_n.jpg

Ова не е точно. Ни еднаш не се запеа „клетите Албанци“.
По одличните игри на Албанците во македонската репрезентација, никој нема „лице“ да ја пее оваа глупа песна. Да, почнаа да пејат „Абре Македонче“, ама одма престанаа уште пред да стигнат до делот „клетите душмани“. :)

Se peese na zapad kaj sto bev jas. Peeja nekade gore na sredina edna gupa kopuci/komiti. Se peese za zal i sram, bidejki trojcata dusa ostavija na teren, poveke od nekoi glorificirani primadoni.

Doduse samo ednas, posle prekinaa toj del da go pejat. Mada uste ednas samo ja peeja.

Убаво не израдуваа репрезентативциве конечно победа и 3 бода, играта доста солидно сите до еден и најбитно е што останавме барем во игра да се надеваме дека можеме барем да завршиме на второ место во групата.. има време Чеде (легенда, мајсториште) да го среди уште подобро тимот до 22.03 другата година и да ги рокнеме јако Белгијциве на Филип II и да знам дека ќе биде премногу тешко сепак не и невозможно. Таа прва утакмица со Белгија мислам ќе биде клучна за нашата игра и евентуален пласман на СП, исто и Хрватска на 22 ја пречекува Србија така да многу работи ќе бидат јасни уште на првата утакмица наредната година дали ќе можеме да се надеваме за втората позиција или пак ништо ..

Иако јас лично и со трето место би бил задоволен сепак премногу краток период е за да Чеде може да ја воигра и среди репрезентацијата за толку кратко време.. од башибузук не бива асална репрезентација за неколку месеци :)

ne znam zasto spomnuvate ramkoven dogovor vo reprezentacija !! po taa logika Francija ke nemase nikogas nitu eden trofej vo Fuball ,isto se odensuva i na Germanija(nemase da mesti kako deneska :) )
sala nastrana,barem sportot zblizuva,ako ne se sakame barem respekt da ima,..taka nema da bideme vo ovaa polozba kade sme sega,se odnesuva i na sportski aspekt..

ДОБРО БЕ ДО КОГА СО ОНИЕ СКАПАНИ ДРЕСОВИ КОГА ЌЕ ГИ ВИДАМ КОСА МИ СЕ КРЕВА, ПА ВО МААЛСКИТЕ ТИМОВИ ИМААТ ИМИЊА ОД ПОЗАДИ ЕБАТЕ ТОА :mad:

Па намерно не ставаат имиња на дресовите затоа што "Едно име имаме..." :icon_lol:

Иначе првпат после 10 години со нетрпени чекам наредна утакмица на репрезентацијата.:D

Мислам дека сите ние бараме од играчите да даваат 101% од нивните можности така?!
Епа момци и девојки Ибраими и Хасани покажаа и докажаа дека се достојни да го носат Македонското знаме на нив бидејки според мене се трудат многу повеќе од оние нашите "Македончиња" (Читај Попов -копиле-свиња-гомнар-бугар скапан-умри-пукни-врати се у динамо одма).
Секоја чест за дечките посебно за акцијата,одличен пас од Ибраими,супер штоп на Хасани.Браво момци!!!!!!!!!
Честитки за победата,а за Србите можам да кажам само да ми го земат на усни македонскиов мој и никад више да не ми спомнат брача ова она.Мрш таму маму ви ебам четничка!!!
НАПРЕД МАКЕДОНИЈО!

Колку ќе ти беше на место и убав коментаров да не претеруваше со навредите и пцовките!

По одличните игри на Албанците во македонската репрезентација, никој нема „лице“ да ја пее оваа глупа песна. Да, почнаа да пејат „Абре Македонче“, ама одма престанаа уште пред да стигнат до делот „клетите душмани“. :)
Не си во право, стигнаа до тој дел и рекоа "клетите Албанци". Јас слушнав и убаво тој дел ми влезе у глава пошто ич не ми се свиѓаше што на натпревар каде момците играат за нас, овие на западна да пеат такви стихови.

Srbite najselski, najnazaden narod u svetov.

Inaku da bese do mene ke gi staev site brakja protiv Srbija u prv tim. Pa na albanec pogolema motivacija mu e da igra protiv Srbija otkolku milion evra. Toa e isto ko nie da igrame protiv Grcija, u toj slucaj Velice ke dribla trojca i ke vleze so topkata u gol! Kao na droga igraa Ibraimi i Hasani. :)

Чеде, се убаво ама не ми јасно што гледа во Величе,абе мавни го таму да не го гледам веќе од улица да земеш некој подобро ќе изигра од него.
Тасевски е Меси за него,Бабунски не сум го гледал ама сигурно е подобар,Неџипи не трчал- само да стои и да додава подобар учинок ќе има од Величе

Ако Величе е спремен да плати 100.000,оо евра за да се разреши од функцијата струшкиот командир на полиција, се прашувам колку плаќа за место во репрезентацијата?

ja gledav utakmicata 90 minuti.
Se pese kletkite Albanci za toa sum siguren 100%

Тачно, Шумуликовски треба да се набрка, освен себе реклама на некои утакмици не му чуе за репката. Тури некое дете таму нек се кали, нек се рекламира...
Колку и да му чуе,и да гине на терен,не го бива бе брат.Може он да трча,да покрива терен ама со топка е дрво.Секој пас му е наназад,да играл бек може и ќе било играч од него,ама за везен играч не го бива

Абе екипо доста се контриме за тоа. Сите ги осудивме тоа шо испеале. Факт е дека одлично изиграа албанците,и тука сите се сложивме за тоа. Јбг,секој присуствува на трибините неможе да очекувате од 20.000+ публика да нема ниедна будала.

ja gledav utakmicata 90 minuti.
Se pese kletkite Albanci za toa sum siguren 100%

Клетките ? Да не се пеело парамециум Албанци случајно ?
Лично јас не слушнав такво нешто да се пее, а и да треба да се прекине.. одамна го имам кажано треба со клетите Грци да биде правилно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom