Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
А ќе ми објасниш О ТИ ГОЛЕМ познавачу, зошто ја не го разбирам?

Tвоето познавање се виде некој пост поназад кога почна за Величе да збориш позитивно, да бидам искрен не ти го ни дочитав постот :)
епа дека не сваќаш шо сакав да кажам не го разбираш
доволно е

Крај на муабетот.
Прво би сакал да им честитам на хрватските фудбалери за заслужената победа. Ние го почнавме мечот со императив да освоиме барем еден бод“

Хрватите игра нула, две мртви топки и подароци од гол, Чорлука мрсулот, Чорлука еј, смируе топка при корна на метро до гол, може и мање, и рутински финишира, кој луксуз човече, за вториот гол шта речи, у прво ќе примеше веќе еден ист таков гол Богатинов и не му дојде памет не, ајде come at me bro, come at me Rakitic и оп, го испи, нешто слично ко и Милошевски со Турција кога рефлекторите му сметаа хаха. Пораз типичен за класични лузери, бод по 3 кола, то је то што би рекол Катанец, фудбалска еуфорија која е реткост у земјава ..... aaand it's gone.

Баби ми што едвај догледува, ќе видеше дека ТРЕБА да имаме играч и на втора статива... а во сите корнерни што ги изведоа, немаше наш играч таму.

Makedonskata reprezentacija ke ja dobie nobelovata nagrada za mir, od ednostavna pricina sto nikogas nikogo ne tepale.

верувам дека за утакмицата веќе се сте кажале , затоа ќе се осврнам само на организициските способности на Македончето.
Значи многу сме си по естетиката. Нели на Јужна има дури два влеза , па ради симетрија мораше и на целосно новаta трибина на Север да направат само 2 влеза. :pipi:

40 минути повторно се бутавме како стока на влезот кај запад. Поздрав до цела екипа што беа таму , еве и фото , превземајте си ја за фејсбук ако се најдете .
sheeps.jpg

Јас не гледам што е мизерно да изгубиш од 9 светска репрезентација со 2-1?Што е тука мизерно?Како да кажеш дека Мзт е мизерно , затоа што изгубило од Лејкерс со 5 кош разлика.
Најдобар играч е Пандев, по него Тричковски, Новевски, и други, а негде прв одпозади.Тоа што даде денес гол по заслуга на Пандев не го прави најдобар.

Јас разбирам да дојде Србин, Грк, Хрват чиишто репрезентации играат константно на светски и европски првенства да не нарекува мизерија разбирам, ама да дојде албанец и да не нарекува мизерија чиешто најголемо културно достигнување е крвна одмазда е апсурд.

Da ne ja upropastam temata, najdi druga tema da gi sporeduvame kulturnite dostignuvanja, tuka na kratki crti da ti spomnam 3 nobelovi nagradi, holivudski zvezdi, olimpiski zlaten medal, peaci koi imaat fanovi vo celiot svet itn... sorry za off topic

Fifa rang listata veli vaka: Albanija 84 mesto, Makedonija 104. Koj e podobar?
Za Makedonija ocekuvan bese porazot od aspekt na kfalitetot na igracite taka da nema razoracuvanje. Jas Albanija ke ja bodram sekogas ne kako nekoi ovde so se otkazale ili se otkazaa od Makedonskata reprezentacija od ovaa igra.

Баби ми што едвај догледува, ќе видеше дека ТРЕБА да имаме играч и на втора статива... а во сите корнерни што ги изведоа, немаше наш играч таму.
Попов - најпреценетиот играч во репрезентацијава, ја направи грешката, му дозволи на Чорлука да ја стопира топката, да испие едно кафенце па после да даде гол. Да ти стопира онака играч во петерец каде бе... :facepalm: која мизерија значи треба да бидеш за да примиш таков гол. Попов бе кој уфилман тип еј, ако отишол да игра во англија ко Господ за мадиња да го фатил, абе еден потег добар не направи, мизерија.

изјасни се убаво 150 евра или денари ? ако е до 150евра ќе ти најдам јас :)
Ееее сеа па ти 150 евра, не е до толко дошја нож под грло :).
Ја и за 1000 ден. можев да најдам пред влез на градски.
Ама сега си викам добро и што не отидов, публиката тапа, мирни како зајчиња. А бе тоа ли беше публика бееее... 30 000 глас не им се слушна.
А да бев таму жими све ке влезев у терен и ке го расшлапав Попов....дрво едно, дедо ми со бастумот, подобро ке изиграше од него. Ради него ни падна првиот гол, а исто и у гости кога игравме со хрватска ради него падна еден гол. Ја да сум селектор одма го вадам надвор и без бек ке играм. Му додаваат топка за да ја поведе и по крило да направи центаршут, он се пика у двајца и иде накај корнер знаменце, и нормално му ја земаа.
А па Пандев, ја не знам што ломоти само со таа уста, знае дека има еден жолт и во ниедно време, 89та минута добива жолт за преговарање еееее кој памет ти е тоа....
Голманот го поштувам, ама од првиот пат кога беше излезен и едвај ја извади, не научи ништо, и нормално вторпат хрватот не промашува. А и слободниот простор се гледаше од авион. Неискуството си го прави своето.

Да не рејџам многу за мечов само слиаква ќе ја ставам.
Една слика вреди илјада зборови/коментари/постови/пцовки
877144-mega-facepalm-super.jpg

Прво мора да се каже браво за Гемиџии Велес,единствени на трибини беа што скоро цело време не прекинаа со навивање дури во 80 прекинаа кога видоа дека нема надеж.

За репрезентацијава нема ни што да се плука,ако ми стапне нога уште еднаш на стадион или пуштам во живо да гледам на телевизија земја нека се отвори под мене.

.

Прво мора да се каже браво за Гемиџии Велес,единствени на трибини беа што скоро цело време не прекинаа со навивање дури во 80 прекинаа кога видоа дека нема надеж.

За репрезентацијава нема ни што да се плука,ако ми стапне нога уште еднаш на стадион или пуштам во живо да гледам на телевизија земја нека се отвори под мене.

.
каде бе 80 минути...цело второ само една вувузела скапана се слушаше

Кој ви Тошак па и на вас сеа, не ве разбирам!?

Зашто не ги критикувавте на првите 2 утакмици? Оти и на тие 2 утакмици ја имавме ИСТАТА, буквално истата игра, а тогаш со таква игра сите ги фалевте и викавте дека „ова е тоа вистинското“, „сеа играме фудбал конечно“ бла бла.

Не, не ве разбирам воопшто за тоа, како тогаш беа добри сеа нечинат, а играа потполно исто.

Пак изгубивме од противник кој не не’ надигра, пак примивме ефтини голови од прекини, пак игравме со исто залагање и на 1-0 и на 1-2.

Катастрофа е бе, нема концепција и тактика. Се игра на сила само, без шаблон. Фали креатор, фантазер, не може секогаш на сила да се игра.

За првиот гол цела трибина им уралаше дека Чорлука е оставен сам, талентиве го пуштија да смири топка и да се намести да шутира!!! Вториот не го ни видов, пошто кој очекуваше гол да примиме од таква ситуација!???

Тоа е тоа, безидејна играта, неорганизирана, секој играч гледа што попрво да се ослободи од топката. Величе неам зборови, секој контакт со топката му беше грешка...

Огромна штета е што пропуштаме да собереме бодови од противници кои играат може и полошо од нас. Хрватите и таму и сеа беа очајни! Ни 1% од таа Хрватска што беше на ЕП. Ист ќе биде филмот и со Србите изгледа...

Но тоа е, пак ќе кажам, и „фановите“ тука ја дупат работата. Премногу се крена у облаци со навидум јаката игра што сме ја прикажувале, а денеска го прикажавме истото од претходните натпревари. Разликата беше единствено што сега Хрватите беа поефикасни од тогаш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom