Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Инаку Пандев заработил црвен картон по заваршувањето на натпреваров.

Сосема ненадејно Дарко Тасевски беше изоставен од списокот на играчи кои отпатуваа за Москва. Нешто што тој не го прими со задоволство.

tasevski1.jpg

Дарко Тасевски не се најде на списокот на Џон Тошак за денешниот дуел со Русија во Москва во рамките на квалификациите за Еуро 2012., а тоа играчот на Левски многу го налути.

"Не ми се веруваше кога ми рекоа да останам и да ги чекам во Скопје. На што личи ова!? Тошак зборуваше, а Бабунски преведуваше. Зарем од два тренинга Тошак виде дека немам квалитет или некој друг му го направи списокот!? Сe уште не можам да поверувам. Да ги чекам во Скопје кога ќе се врателе. Бесен сум и денеска одам за Софија и не се враќам повеќе. А мислев дека работите ќе се средат. Нов селектор, нови надежи, но сe е очајно и мизерно“ - изјави за „Македонски Спорт“ бесниот Тасевски.

Сосема ненадејно Дарко Тасевски беше изоставен од списокот на играчи кои отпатуваа за Москва. Нешто што тој не го прими со задоволство.

tasevski1.jpg

Дарко Тасевски не се најде на списокот на Џон Тошак за денешниот дуел со Русија во Москва во рамките на квалификациите за Еуро 2012., а тоа играчот на Левски многу го налути.

"Не ми се веруваше кога ми рекоа да останам и да ги чекам во Скопје. На што личи ова!? Тошак зборуваше, а Бабунски преведуваше. Зарем од два тренинга Тошак виде дека немам квалитет или некој друг му го направи списокот!? Сe уште не можам да поверувам. Да ги чекам во Скопје кога ќе се врателе. Бесен сум и денеска одам за Софија и не се враќам повеќе. А мислев дека работите ќе се средат. Нов селектор, нови надежи, но сe е очајно и мизерно“ - изјави за „Македонски Спорт“ бесниот Тасевски.
Кај беше ти кога го дискутиравме ова неколку страни наназад :)

Ај бе да ги наполниме Андора, едно 5-0. Па, да видиш после оптимизам, славење. Па кога ќе почнат медиумите, на Светско ќе не однесат. :icon_mrgr:

Не гледав за жал не бев во можност,ама од хајлајтси што гледав ние за Русија сме биле денес Западна Германија на времето.. ваква игра немам видено од нашите бог знае од кога..добро е според играта да не ги урочам
и русите признаваат:)
Стрелјаем по-македонски! Фотогалереја

отборочного матча Евро-2012 Россија - Македонија

http://www.sovsport.ru/photo/gallery-item/s0_4572
http://www.lifenews.ru/news/68544
--- надополнето: Sep 4, 2011 9:26 AM ---
Победа по-македонски

http://kp.ru/daily/25747/2734466/

За Андора отсутни се Пандев(црвен картон), Новески,Демири(парни жолти картони и двајцата) и Тасевски(овој озбилно си се вратил во Софија).
Тошак денеска објави дека во списокот за Андора е вклучен и Стефан Ристовски. Тошак изјави дека ќе вклучува повеќе млади играчи во овие натпревари, со цел да ги види квалитетите на нашите млади талени, за да потоа може да ги игра во квалификациите за Светско.

Повикани за Андора:
Богатинов и Пачовски;
Ѓорѓиевски, Лазаревски, Шиков, Мојсов, Митрески*, Попов, Петров;
Шумуликовски, Хусеини, Гроздановски, Муарем, Ристовски;
Тричковски, Ибраими, Трајковски, Хасани, Ивановски, Фазли.

*Па нели се откажа овој бе, шо е сега ова?

Ja gledav utakmicata i mnogu sum zadovolen od igranjeto vakvo igranje ne sum videl na makedonskata reprezentacija dosega, mislam deka tosak ke napravi nesto podobro.

Ако биде за Андора картата над 100-ка јаз'к да му е!

Не се скапи картите. Што има врска што е Андора, 200 денари за репрезентација е супер цена.

Абе кај тапа противник нема да привлече многу публика, наместо поефтини да се картите тие 200 ден. абе ајде!!!

Ne se ima otkazano Ristovski (????), od kaj i ti pa izvadi takva informacija? Tasevski bese toa, za Ristovski nisto nemalo takvo nesto...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom