Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Пандев никогаш не знаел за репрезентација да игра, не знам што ве чуди.

Знаел знаел и те како знаел.
Нека ти текне кога во Лацио не го пуштаа да игра како играше во репрезентација за да се докаже и да отиде во голем клуб.

Само Пандев беше слаб денеска? Кај е шумоликовски, демири, ибраими ги кажаа?

Шо јаш гомна бе мочко со кој да игра Пандев со кој? од цела македонија нема толку јаки играчи како од Струмица! Пандев и Попов можат слободно да им држат часови на сите во репрезентацијата! А вие може да го пушите!

А ти не си на улица па да раниш секого со такви работи,јасно?Пандев не игра добро за репрезентација како порано,факт.Ти ако си од Струмица и ако го браниш тоа е твоја работа.
Попов да,ама Горанчно твој не.И овој Шумуликовски дај веќе да потпишеме петиција за да се избрка од репрезентација.Здосади и Богу и народу а појма нема.
Македонскиот Стивен Џерард,жими тестисов.

Добро бе море што све трењери ќе бевте мајката.
Што ви фалеше денес на играта? Очигледно е дека има некој напредок, остајте го Тошак да видиме што ќе напраи а не одма по еден натпревар да судите. И да знам дека он ги нема бирано ама денес посебно во првото полувреме не беше таа Македонија што ја знаеме. Делувавме како ние да бевме фаворити а не Русија, имавме акции додавања шутеви, нешто што ндеостасуваше последните 5 години...

Полека, ќе почне Тошак да ги чисти играчите како Шуми со тек на време нормално ако се најде замена за него...

Нема што премогу да коментирам, дежа ву ситуација како и секој втор натпревар последниве 3 - 4 години.

Никако не можеме гол да дадеме, па макар смениме 20 напаѓачи. Имавме добри позиции, но стара приказна. Инаку од секој друг аспект добар натпревар, само што евтино го примивме голот, едноставно мораа да го срушат Аршавин по пат, помина покрај 5 играчи.

Ивановски во нападот солидно освежување, ако е тој што мислам го гледав пред 2 - 3 години во младинската и има потенцијал дечкото. Бекот Георгиевски исто така изигра солидно, стоперите беа на ниво и тоа е.

Ми се допадна Македонија под капата на Тошак. Репрезентацијата делуваше помотивирано, поагресивно и поорганизирано од претходно.
Нормално грешките кои се направија останале истите, но неможе да се очекува дека Тошак за 2 тренинга ќе го смени тоа. Повторно истите глупости во нападот, повторно истата паника и разштиманост во одбраната, повторно безидејноста во средниот ред на чело со Величе...
Но Македонија одигра добри 90 минути, правеше шанси, имаше напади, држеше топка во нозе, играше пожртвувано, а одбраната делуваше доста сигурно во поголемиот дел од мечот.
На крајот на краиштата и статистички бевме подобри. Повеќе шутеви на гол, помалку прекршоци од нив...
Мислам дека репрезентацијата оди во добар правец. Тошак треба дополнително да ја подмлади екипата и да се ослободи од играчите кои се терет (пред се Шумуликоски). Треба да се пронајде малку креативност и техника во средниот ред и малку подобро да се организира нападот.
Формациски Македонија изгледаше доста добро, па русите не успеваа да организираат опасни напади низ целиот меч.
Најпосле, не треба да заборавиме дека игравме против силна Русија, на Лужњики, во натпревар кој апсолутно ништо не ни значи - бидејќи циклусот за наз е одамна завршен. Ние вака убедливо не игравме ни со Ерменија ни со Ирска ни со многу други послаби селекции... така што ваква игра против Русија има дополнителна тежина.
Накратко, Тошак заслужува позитивна оценка по првиот меч... Се надевам на дополнителен напредок и уште поквалитетна игра во иднина.
Ако ништо друго, барем да играме добар фудбал па и нека изостанат добри резултати, отколку како досега ниту фудбал ниту резултати...

Многу поразлична игра за разлика од другите утакмици до саа. Прво полувреме мислам дека имааме целосна контрола на играта,добри шанси да заводаме, НЕДОСУДЕН пенал, и на крај несреќно примен гол. Можаше да се реагире подобро ама тва е шо биде.За играчите:
Богатинов одличен освен на голо ка го прима можаше да реагире подобро. Георгиевски имаше некои испаде и не беше баш как шо треба имаме и подобри играче шо може да играт на таа позиција. Новевски и Шиков стубови. Лево Попов Стандардно.ГАЗЕ се пред него. Шумуликоски и Ибраими за нигде денеска. Ич не ме аресаа. Ного грешки. Демири до негде добар али Тасевски мислам оти ќе се снајде ного подобро на таа позиција. Пандев имаше добри пасове,добри продоре и според мене изигра на ниво. Мирко Ивановски го видееме на почетоко малце ... добар беше ама ка течаше утакмицата се повеќе и повеќе го немаше. ТРИЧКОВСКИ-Најдобар денеска на терено од нашите и можам да кажам уопште моментално у најдобра форма од сите репрезентативци. Одлични соло продори,отварања да прима топка и 3-4 добри шутови кои голманот со крајни напори ги извади.Уште еден на крилната позиција как него и ќе бидаме ного опасни од страничните позиции.
Од резервите Хасани го немаше нигде. Ќе прима топка ќе го згреше пасот или ќе проба да дрибле ама покорпулентни од него и неможе да помине.
Трајковски за минутажата шо га добија доста добро изигра. Мислам дека треба што повеќе да се уигрува бидејки е млад и перспективен.
Муарем за 7-8 минути на теренот неможам да кажам как изигра бидејки немаше баш и ного време да покаже шо знаа
Тва е мојто мислене за денешната утакмица на која покажааме оти можаме да играме,можаме да се носаме со појаки селекции ама си треба уигруване и трпениe. Тии квалификации се ојдани тка да треба да се уигрува еден добар тим шо ќе проба да напраа нешто на следните квалификации.

Реализацијата моментално е најголем проблем според мене. Мирко денеска не беше ништо посебно ни па направи некоја разлика од него и Илчо. Според мене шанса во нападот треба да добие Ристиќ кој игра во животна форма веќе подолго време. Исто така на местото на Шумуликоски и Демири да се пробаат Ѓуровски и Тасевски кои верувам дека ќе се снајдат ного подобро од моменталните 2ца.

Тоа се невирам и јас бро.Сите овде викаат добро одигравме,задоволни ова она.Не смееме со пораз да сме задоволни бе љуѓе.Како можи една Словенија со никакви играчи(со исклучок на Новакович и Ханданович) да се пласира за светско првенство и да игра многу солидни квалификации за европско,а ние да тапкаме во место? Како можи една Босна и Херцеговина толку многу да еволуира во фудбалот(да игра бараж натпревар за светско и да има солидни квалификации за европско) а ние да тапкаме во место? Како можи една Црна Гора а ние не?
Сите овие репрезентации имаат играчки кадар кој по квалитетот не одстапува толку многу од квалитетот на нашите играчи,но факт е дека одстапуваат во нешто друго:играат за репрезентациите со срце а не како нашите кои ги боли таквото.
Реално бидејќи имаат подобри играчи.Тоа е најботнито,но не е се во тоа.Ние имавме и полуретардиран селектро до пред некое време и ги имаме Хари и компанија на чело на сојузот.

Иначе кога сме кај Словенците тоа воопшто не е така тиња селекција.Ханданович прв голман на Удинезе,во одбраната имаат доста солидни играчи(Илич,Цесар,Бречко) кои играат во екипи од најјаките лиги на светото(Русија,Италија,Германија,Белгија).Во споредба со нив ние го имаме Богатинов и одбрана која игра во крш лиги како Хрватска,Србија и Азербејџан(освен Попов и Новески кои играат во екипи кои се за почит).Средина ние немаме,баш никаква,а на нив 4 играчи им играат во најјаките светски лиги.Е сега во нападот ние може и да ги јадеме.Пандев вс. Новакович.....ја би Пандев.Плус словенците си имаат и друг менталитет,како швабите се.Играат дисциплинирано и до крај,а на нас до сега од 60 минута натаму обавезно ни се случува распад система.

Тоа се невирам и јас бро.Сите овде викаат добро одигравме,задоволни ова она.Не смееме со пораз да сме задоволни бе љуѓе.Како можи една Словенија со никакви играчи(со исклучок на Новакович и Ханданович) да се пласира за светско првенство и да игра многу солидни квалификации за европско,а ние да тапкаме во место? Како можи една Босна и Херцеговина толку многу да еволуира во фудбалот(да игра бараж натпревар за светско и да има солидни квалификации за европско) а ние да тапкаме во место? Како можи една Црна Гора а ние не?
Сите овие репрезентации имаат играчки кадар кој по квалитетот не одстапува толку многу од квалитетот на нашите играчи,но факт е дека одстапуваат во нешто друго:играат за репрезентациите со срце а не како нашите кои ги боли таквото.

Ич не е точно, посебно за Босна и Црна Гора. Имаат играчи во посилни лиги и во посилни тимови, 1-2 нивоа се над нас. И фудбалски секогаш биле пред нас, Босанците имаа по 5-6 екипи во првата лига, Црногорците секогаш ваѓаа одлични фудбалери.

Ние сме дупка, само имаме проблем да го прифатиме тоа. Имаме двајца фудбалери во најсилните 5 лиги, едниот во ужасна форма а другиот на крај на кариерата. Попов ни е единствен играч кој се наоѓа на ниво да може да игра во топ лигите. Одбраната ни е толку слаба што секоја екипа која ни игра пресинг на наша половина добива поклон голови. Средниот ред ни е мизерија невидена, плејмејкер немаме, имаме играчи кои не можат клуб да си најдат. Квалитет немаме, никогаш не сме биле послаби. Тие можат да играат со желба и со срце колку сакаат, ќе губат 1-0 наместо 3-0 и тоа е тоа...

Жал ми е што сум на вакво мислење, имам скапано на градски, натпревар не пропуштав, секогаш со надеж дека сме тргнале кон подобро... тапа. Далеку сме светлосни години.

Не гледав за жал не бев во можност,ама од хајлајтси што гледав ние за Русија сме биле денес Западна Германија на времето.. ваква игра немам видено од нашите бог знае од кога..добро е според играта да не ги урочам

Добро бе овој Шумуликовски....од толку играчи во Македонија(какви такви) може да се најде некој на негово место.Што ми паѓа на памет моментално е Костенцовски од Металург но последниов период не игра многу а секогаш кога ке влезе играл многу добро,и (или) постигнувал гол.Но мислам дека играше за помладата репрезентација,сеуште неможе во сениорите или така мислам? :/

Играта како за промена ни беше добра,конечно. Тошо изгледа ги стегнал,добро што полека го филтрира тимов и го џитка Џубрето,па тие нека си плачат дома колку сакаат. Квалификацииве нека ги искористат да се воигра тимот,и да се навикне на новиот тренер за следните здравје ако играат вака и сите да ги изгубат нема да ми биде криво,важно се трудат.

П.С. Незнам што толку сте разочарани од Пандев,јас оддамна го имам отпишано,кога игра за репрезентација он е пола играч.

Знаел знаел и те како знаел.
Нека ти текне кога во Лацио не го пуштаа да игра како играше во репрезентација за да се докаже и да отиде во голем клуб.

Па само тогаш? Никогаш не играл со срце за репрезентација, само таму кај што му даваат многу пари игра ко што треба, т.е. италијански фудбал игра - трчи падни!
И црвен картон добил, така да на следната не игра. Па надежно ќе победиме без него.

Сакам само да кажам дека ми се допадна правецот во кој што тргна репрезентацијата.
Сигурно дека неможе да се зборува од еден натпревар, но сепак навистина ми се допаѓа.

Ако вака ја сконта работата Бабунски, тогаш препорачувам да се користат неговите услуги и во иднина т.е. да дава совети на Тошак.

Поздрав и се надевам дека ќе го згазиме противникот на Филип 2ри. Треба голови за да знаеме дека можат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom