Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
абе какви алими какви ибраими... нека одат у пм!!! кај играат у ствари, а?
у 6 турска лига и во 2 хрватска??? никогаш од нив не бива играчи!!!
имаме златни деца на тие позиции како бабунски, кантарокси, качаниклиќ... само некој шо треба да има мади.а да ги викне и да работи со нив!!!
секако и овој циклус е појден у курац, можиме да ги повикаме овие играчи, плус и ристоски, најдоски, димитроски, иваноски...

Сега се враќам од стадион па да пишам нешто...
Солидна игра на нашиот тим вечерва, и можам да кажам дека сум задоволен од тоа што го прикажаа на теренот. Во моментот можностите ни се толкави и им давам едно големо браво на фудбалерите кои истрчаа денеска. Лошото е што брзо примивме гол, но можеби да не го примевме рано, Русите немаше толку да не потценат и да се затворат. Шиков, изигра сосема солидно на неприродната позиција, одбраната освен при голот, беше на одлично ниво. Пак сите пљукате по Шуколиковски???
Што ви е сега крив човекот. Се бори насекаде, али толку му се можностите, а и самите знаете дека неговата улога не е да додава некои магични топки туку да пресекува акции. Денес беше доста добар. Илчо беше цврст во нападот, али судијата при секој дуел му судеше фаул, ти ебам судијата. Тричковски беше единствен кој ја размрдуваше играта од играчите од средниот ред. Ѓуровски и особено Деспотовски беа просечни на овој меч. Одново ја имавме старата болка, односно немаше кој да ја задржи топката во средината. Ах колку ми е жал што го немавме денеска Тасевски или Пандев...
Не ја искористивме шансата што ни се овозможи и затоа поразот е болен, али барем е заработен во храбро изиграно второ полувреме.
Иначе две акции на Русите во вториот дел, ги прекина еден момак што седеше позади мене со неговото свирче. Доста нефер потег од нас, али тоа е фудбалот...
А Руските фанови пак, цел меч пееа Косово е срце Србије (демек ме заболе мене ако е срце Србије) :pos:
Атмосферата на трибините беше солидна, толку без навивачка група...

Најзаебани се овие утакмици со заспан противник пошто лажат многу... Де сме играле со срце, де Пандев не ни требал, де судијата дошол од геј парадата во Белград... А бе со 20% сила не тепаа! Алооо...

Секоја чест на дечките што пробаа нешто да направат во второ полувреме, можевме да ги казниме за потценувањето, имавме статива, имавме пенал... Али играта е и понатаму тиња, нема кој да задржи топка, нема кој да поврзе, нема кој да заврши акција... Тричко и Ѓуровски се освежување, ама имаме толку заспани играчи (пример Новевски, и со Ерменија и сега), што е ненадоместливо. Каква ни беше одбраната пред некоја година, каква е сега, небо и земја. За 3 класи послабо играат, ја и Седло би го вратил сеуште би бил најјачи...
ж
а ја мислев дека се разбираш појче од фудбал... ц ц ц ц... :nenene:
дали тој заспан противник имаше среќа во 2 полувреме, дали кркаше стаива, дали одбарнија пенал, а? одма после гол ќе ни дадеа на наш евентуален??? или знаеја дека сме тапа па ни подарија пенал оти беа 100% сигурни дека ќе промашиме??? или тие се ептен толку јаки па ни дозволија да го направиме сето ова за да имаме лажна надеж???
немој те молам!!!

имаме златни деца на тие позиции како бабунски, кантарокси, качаниклиќ... само некој шо треба да има мади.а да ги викне и да работи со нив!!!
секако и овој циклус е појден у курац, можиме да ги повикаме овие играчи, плус и ристоски, најдоски, димитроски, иваноски...

A,Величе,Славчо,Деспотовски,Шиков и остали кај играат?Во Челзи,Интер или Манчестер?
Што има врска тоа кај играат...да е добар,ич не ме боли дали игра во Хајдук или игра во Риниа од Гостивар,така да коментаров ти е безвезе.

A,Величе,Славчо,Деспотовски,Шиков и остали кај играат?Во Челзи,Интер или Манчестер?
Што има врска тоа кај играат...да е добар,ич не ме боли дали игра во Хајдук или игра во Риниа од Гостивар,така да коментаров ти е безвезе.

па то кажувам бе туп!!!
да се исфрлат сите овие копуци и да се викнат тие кои ги напоменав... плус можи и касами ако сака да игра за македонија...
сите се млади, сите играат во јаки клубови, имаат огромна перспектива... шо треба повеќе...

Ништо момци ( и девојки ), лимитиран е овој наш состав, лимитиран нездраво и то је то што би рекол Лаки Лук, првиот гол предизвика грда штама на трибини, имаше еден тип, ваљда другар на старава гарда комити, им вика, навивајте бе, не сте на шах ( на шала тераше ) ... али јебига, без организирана навивачка група не може да се потегне хаце атмосфера на трибини, а и аналогно на фудбаскава состојба тука, и во тој сегмент сме лимитирани за жал.
За играта нема што да се трола, максимумот од овој играчки кадар беше даден а шанси имаше само 2, или една, како сакате ( пеналот ), се друго беше пиши пропало, стварно жал ми е за Илчо и пеналот али јебига, се дешава, што вика татко ми, од една страна не смееше да шутира на страната на која шутна и со Ерменија, од друга, требаше Ѓуровски да пуца, а не Наумовски, ова второво за мене е грешкава во оваа ситуација. Русите не беа нешто посебно, дадоа гол и толку, се друго им беше просек ( ма и тоа е многу ), ич не импресионираа, со карактерен тренер можеше денес да им се парира и за 3 бода ...

Ајде, глави горе и надеж за подобро утре од нареден квалификациски циклус.

Сепак игравме против Русија. Доволно е да се погледнат иммињата на играчите и клубовите каде настапуваат.
Можеби сега многу ги држи лутина и нервоза, ама треба да се размислува со ладна глава. Нема потреба од плукање по играчите и по Наумоски, најмалку по Јонуз. Причината за слабите резултати сите ја знаеме: Без домашно првенство, нема репрезентација. Или во превод, со оваа федерација нема фудбал во Македонија.

Што да кажам сега се враќам од стадион,,измешани чувства..можевме и мораме подобро ама вечниот синдром , кога ќе ни се укаже шанса НЕ ЗНАЕМЕ ДА ЈА ИСКОРИСТИМЕ !
Русите не заслужија и не требаа да победат,ама тоа е ... немаме ментален капацитет..

Не треси кога не знаеш, Ибраими отиде да игра во Ескешехир прва лига во Турција. Детето е талентирано доста, малку фалеше да потпише за Динамо Загреб ама отиде по повеќе пари во Турција.

Сепак се помирив дека далеку сме од тоа што би сакале и што можеби би можеле да бидеме, но сепак солидно издание на играчите знаејќи ги нивните способности. Иако загубија сепак изиграа на едно солидно ниво и нормално затоа немаше викање и свирење од страна на. Е сега дали ваквото залагање е поради критиката од публиката од мечот против ерменија:toe:.

Инаку Илчо шутираше исто како против Ерменија но за разлика од тогаш сега беше Акинеф на гол. Мислам дека требаше некој друг да шутира бидејќи сигурно претпоставувале доколку шутира илчо таму ќе шутира. Но тоа не го сметам за негова кривица туку на дебилчето што седи на клупана што не претпоставиле дека русите ги гледале нашите фудбалери.

Сепак игравме против Русија. Доволно е да се погледнат иммињата на играчите и клубовите каде настапуваат.
Можеби сега многу ги држи лутина и нервоза, ама треба да се размислува со ладна глава. Нема потреба од плукање по играчите и по Наумоски, најмалку по Јонуз. Причината за слабите резултати сите ја знаеме: Без домашно првенство, нема репрезентација. Или во превод, со оваа федерација нема фудбал во Македонија.

Па што ако игравме против Русија..ништооо не изиграа ништо..голот ни го дадоа по грешка на Новевски по кој знае кој пат негова глупа грешка

ooolaff не те играм прај си муабет со друг. Убаво си пишува кој сака ќе разбере.
ни јас не те играм замисли... само го користам правото да те цитирам оти спореед мене постот не ти чини!!! позз и толку од мене

--- надополнето ---

@oоolaff
Напорен си!

ама ме заболе шо имаш да кажиш за мене...:pos2:

--- надополнето ---

Не треси кога не знаеш, Ибраими отиде да игра во Ескешехир прва лига во Турција. Детето е талентирано доста, малку фалеше да потпише за Динамо Загреб ама отиде по повеќе пари во Турција.

нападот на репрезентацијата стана мнооогу поопасен кога излезе ибраими и влезе ристиќ...м ожеби детето е талентирано, ама на воој натпревар не беше на ниво... има многу леб да јади за да стани одбар играч... ак стани...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom