Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Па што ако игравме против Русија..ништооо не изиграа ништо..голот ни го дадоа по грешка на Новевски по кој знае кој пат негова глупа грешка

Додека е Хари претседател на ФФМ и Ерменија за нас ќе биде јака.
Второто полувреме го изигравме одлично и ќе почнеме да се занесуваме, ама џабе е кога една или две утакмици годишно ќе изиграме скоро на ниво, кога останатите ни се катастрофа. Една утакмица во квалификациски циклус ќе ни се потрефи, ама 5 или 10 неможат.
Без јака домашна лига нема репрезентација.

па то кажувам бе туп!!!
да се исфрлат сите овие копуци и да се викнат тие кои ги напоменав... плус можи и касами ако сака да игра за македонија...
сите се млади, сите играат во јаки клубови, имаат огромна перспектива... шо треба повеќе...

Ej,ај не се прај голем стручњак и не ми го д*ви многу.
Се праиш ко Јонуз да си,жими ашима.
Ќе те предложам на ФФМ да те стаат тебе за селектор,па праи после измени и реформи во фудбалот,ама не ме замарај овде.

Ej,ај не се прај голем стручњак и не ми го д*ви многу.
Се праиш ко Јонуз да си,жими ашима.
Ќе те предложам на ФФМ да те стаат тебе за селектор,па праи после измени и реформи во фудбалот,ама не ме замарај овде.

говорете македонски...
од кај знајш дека монментално немам функција во ффм???
за крај... ти ме цитираш мене, па јас ти ДООБЈАСНУВАМ АКО НЕ СИ СВАТИЛ шо сакам да кажам...

абе какви алими какви ибраими... нека одат у пм!!! кај играат у ствари, а?
у 6 турска лига и во 2 хрватска??? никогаш од нив не бива играчи!!!
имаме златни деца на тие позиции како бабунски, кантарокси, качаниклиќ... само некој шо треба да има мади.а да ги викне и да работи со нив!!!
секако и овој циклус е појден у курац, можиме да ги повикаме овие играчи, плус и ристоски, најдоски, димитроски, иваноски...
Oд читање постови на неинформирани дечки (тие што се спротивното се исклучок) од форуми и слушање муабети не се учи фудбал бе "бате"!!И дај научи се да пишуваш како што треба а не да те дешифрираме.

говорете македонски...
за крај... ти ме цитираш мене, па јас ти ДООБЈАСНУВАМ АКО НЕ СИ СВАТИЛ шо сакам да кажам...

А јас цело време се прашувам кој го учи Хари...а тој бил овој ... :)

Ај не зезај, Новески освен киксот утакмицава добро ја одигра. Не поминаа ниту еднаш преку него, све исчисти како што треба.
Шиков во живот не играл на тоа место, мислам дека најголем кикс е да се вика Игор Митрески , жива рупа.

Новески направи два кикса,од кој едниот не чинеше гол . . . воопшто не сум импресиониран од него,очекував многу повеќе играч со толку искуство од Бундеслигата. . .Митрески не ни сакам да го коментирам . . .

Mногу сум разочаран од резултатот т.е. од промашениот пенал ама тоа е, на најдобрите му се случува а не па на Илчо, а и Акинфеев не е голманот на Ерменија. Задоволен сум од играта во второ но очигледно ни фали реализација, тоа е.

п.с. овај Алими или како се викаше е стварно добар играч, колку години има детето? :)

говорете македонски...

1.Во ред,професоре.Се извинувам!
2.Епа од Хари и такви ко тебе,до ова дереџе ни е фудбалот.

3.Не те сфаќам за последново,глуп сум и мрсна ми е косата!

ПИС!

Значи како и секогаш пред утакмица, викам нема да ми гајле ако изгубиме, зашто кренав раце (демек) од мак. фудбалот, но после пораз секогаш ми се плаче верувале или не. Нема да критикувам многу, само би сакал Ристиќ да го гледаме во први 11, Тричковски да продолжи вака, Марио е добар... Но, не можам а да не го спомнам Илчо. А бе, јас ако не изиграм подобро од него, ќе си ги пресечам двете нозе до колена... толку.

Mногу сум разочаран од резултатот т.е. од промашениот пенал ама тоа е, на најдобрите му се случува а не па на Илчо, а и Акинфеев не е голманот на Ерменија. Задоволен сум од играта во второ но очигледно ни фали реализација, тоа е.

п.с. овај Алими или како се викаше е стварно добар играч, колку години има детето? :)

Арменд Алими има 22-23 години...нема повеќе :)

Ke ja vrtevme za malce ejjj :) ahhh ilco ilco mnogu ne zaeba :nerv: abe samo edno ne svakam znaci nikoj ne ostanuva ( mislam na golmanite) u 80 min vo sredina site se dzitkaat abe sutni si u sredina sredi se ccc ahhh olku nakurcen za Makedonskava reprezentacija NIKAD :nerv:
Vtoro poluvreme ko NIKAD sme izigrale ejjj bravos za borbenosta SAMO JAKO I GLAVITE GORE :salut:

Браво за борбеноста на играчите, мислам дека добро изигравме ама немавме среќа. бетер лак некст тајм.

1.Во ред,професоре.Се извинувам!
2.Епа од Хари и такви ко тебе,до ова дереџе ни е фудбалот.

3.Не те сфаќам за последново,глуп сум и мрсна ми е косата!

ПИС!
сакам да кажам дека сега е време да се направи гооолем рез во репрезентацијата, почнувајќи од јонуз, па преку митрески, шумоглавоски, георгиески, деспотоски, лазарески и тн. и да им се даде шанса на младите играчи кои играат во јаки клубови и кои можат многу повеќе да постигнат од овие кои ги имааме и кои имаат поголем квалитет од постојните...:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom